Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rozzuřený Lundqvist v Pittsburghu nedochytal. Proti Capitals naskočí Raanta

Rozzuřený Lundqvist v Pittsburghu nedochytal. Proti Capitals naskočí Raanta

Tři góly v rozmezí dvou minut inkasovali Rangers v samém závěru druhé třetiny utkání s Pittsburghem. Domácí Penguins nakonec zvítězili 4:1 a utnuli vítěznou šňůru Jezdců, která tak skončila po třech vyhraných zápasech. Ztráta dvou bodů ale nebyla tím nejhorším. Po dvou třetinách odstoupil ze hry gólman Henrik Lundqvist. Podle aktuálních zpráv má mít potíže v krční oblasti. Původcem tohoto problému je srážka s vlastním spoluhráčem, po které švédského gólmana popadl doslova amok, který vyvrcholil převrácenou brankou. Aktualizaci o stavu Lundqvista přinese trenér Alain Vigneault dnes, kdy Rangers hrají na ledě ligového lídra z Washingtonu. Už nyní je ovšem jasné, že lapat střely Capitals bude Antti Raanta. Z farmy byl povolán Magnus Hellberg.
Zápasové statistiky
Před zápasem došlo ke dvěma změnám v sestavě. Nečekaně se do ní vrátil útočník Jesper Fast, jehož trápila chřipka. Navzdory plánům přicestoval za týmem, absolvoval dopolední rozbruslení a naskočil do hry. Objevil se v útoku s J. T. Millerem a Derickem Brassardem. Utkání naopak vynechal obránce Marc Staal. Chřipka tentokrát trápí jeho. Jeho místo zabral Dylan McIlrath, jenž předvedl osm hitů. Ten nejtvrdší už dvě minuty po začátku zápasu, kdy u střídačky Rangers poslal nekompromisně k zemi Toma Kuhnhackla. Sám se pak odrazil na mantinel, o který se pořádně prohnul.

Utkání bylo sedmatřicet minut bezgólové. Fanoušci mohli sledovat bitvu brankářů mezi Henrikem Lundqvistem a Marcem-André Fleurym. Lundqvist se vytáhl zejména ve 12. minutě, kdy se domácí dostali do situace dva na jednoho. Ve 25. minutě pak zlikvidoval velkou příležitost svého bývalého spoluhráče Carla Hagelina. Krátce poté ztratil trpělivost s rozhodčími po kolizi, během níž ho v brankovišti nešťastně srazil k zemi kapitán Rangers Ryan McDonagh, jenž se snažil holí dosáhnout vyšťouchnout puk Patricu Hörnqvistovi.

Lundqvist ztratil hůl a byl viditelně otřesený. Sudí ale nechali hru plynout dál, a když se Pittsburgh nadechoval k dalšímu útoku, Švéda to natolik rozzuřilo, že svou branku vrazil do zadního mantinelu. Rozhodčí, na které hodně hlasitě nadával, mu udělili dvouminutový trest za zdržování hry. Domácí fanoušci ho vypískali. Těžko říct, zda chtěl Lundqvist jen přerušit hru kvůli svému pádu, nebo zda požadoval vyloučení na straně Pittsburghu. O tom ale nemohla být řeč, protože k žádnému nedovolenému zákroku nedošlo. „Nikdy jsem ho neviděl tak naštvaného,“ řekl Derek Stepan. Lundqvist se následně uklidnil a pomohl svému týmu přečkat oslabení.

Ve 38. minutě otevřel skóre Chris Kreider. Akci začal Ryan McDonagh dlouhou přihrávkou na Matse Zuccarella. Okatý Nor přijal puk na modré čáře a poslal ho doleva na Kreidera, jenž si výborně za pomoci brusle kotouč zpracoval a rychlým švihem překonal Fleuryho. Našel malé místečko mezi betonem a vyrážečkou. Pak ale začalo galapředstavení Tučňáků. Sidney Crosby vyrovnal. Puk se po jeho střele odrazil k zadnímu mantinelu a od něj zpět k zády otočenému brankáři hostů. Crosby zpoza branky puk doťukl za Lundqvista. Kotouč se pak od Lundqvistovy brusle odrazil do brankovou čáru.

Tribuny se začaly Lundqvistovi posmívat. O jednadvacet vteřin později se domácí prosadili podruhé. Jevgenij Malkin poslal svůj tým do vedení. Zkázu před druhou sirénou dokonal Patrick Hörnqvist. Keith Yandle musel na trestnou lavici za nedovolené bránění a Hörnqvist se při přesilovce prosadil po šťastné teči. „Ten tým dobře známe. Víme, že proti nim nelze vypustit žádné střídání, protože jejich útok je maximálně výkonný. Po prvním gólu získali sebedůvěru a výsledkem bylo, že přidali další,“ podotkl po zápase McDonagh. Ještě výstižněji závěr druhé periody popsal Stepan: „Bylo to bum, bum, bum a my jsme nedokázali reagovat.“

Do třetí třetiny nastoupil za Rangers do branky Antti Raanta. Lundqvist zůstal v šatně kvůli křečím v oblasti krku. Švédský gólman po zápase nemluvil s novináři. Trenér Alain Vigneault jen řekl, že si myslí, že to nebude vážné. „Trenér Jim Ramsey si myslel, že bude nejlepší, když ho vystřídáme a bude se na tom krku v průběhu třetí třetiny pracovat,“ podotkl Vigneault. Raanta poté, co se domácí soustředili na defenzivu, příliš práce neměl. Phil Kessel v závěru vstřelil gól do prázdné klece.

Eric Staal odehrál ve svém druhém utkání za Rangers bezmála patnáct minut. Začal v útoku mezi Viktorem Stalbergem a Kevinem Hayesem. Ve třetí třetině zaujal Hayesovo místo Oscar Lindberg. „Chvíli to bude trvat, ale cítím se lépe a lépe,“ řekl Eric Staal o své aklimatizaci v novém týmu.


DNES PROTI WASHINGTONU

Dnes budou Rangers čelit nejlepšímu týmu celé NHL, Washingtonu. Ten nyní vede ligu o neskutečných třináct bodů před Chicagem. Na čele Východní konference má před Tampou, Rangers a Floridou náskok osmnácti bodů. Capitals vyhráli poslední dva zápasy. Ve středu porazili Toronto 3:2. Obránce Nate Schmidt, jenž ve středu nehrál, je day-to-day se zraněním v dolní části těla. „V pátek budu mít o něm více informací,“ řekl kouč Barry Trotz. Capitals vyhráli ve Verizon Center osm z posledních devíti zápasů. Na zápas s newyorským týmem se těší. „Bude to bitva. Panuje mezi námi rivalita. Taková rivalita, při které je vždycky v aréně cítit trochu jiná energie,“ řekl Trotz. Capitals vyhráli v této sezoně proti Rangers tři ze čtyř vzájemných zápasů.

Proti Washingtonu bude chytat Antti Raanta, záda mu bude krýt povolaný Magnus Hellberg. Aktuálnější zprávy o stavu Lundqvista zatím nejsou k dispozici.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 15:48:27