Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Devils ve druhé třetině herně vymazali Rangers

Devils ve druhé třetině herně vymazali Rangers

Brady Skjei byl povolán na místo Marca Staala. Marek Hrivik zaznamenal první bod v NHL. Rangers během minuty dali dva góly a otočili průběžný stav, ale ve druhé třetině si nechali sebrat dobře rozehranou partii. Prostřední část se hrála pod taktovkou Devils, kteří si zbytek zápasu pohlídali.
Zápasové statistiky
Rangers začali velmi aktivně.

Brassard v situaci dvou na jednoho nahrával na třetího, protože se do akce zapojil sjíždějící Klein. Nahrávka tak šla do druhé vlny a Klein jen těsně minul branku.

Po čtyřech minutách, kdy se domácí stále k ničemu nedostali, trefil Stepan tyčku.

K ničemu byl takto vyprodukovaný tlak, protože Devils stačila jedna střela, teč před Lundqvistem a Kennedy poslal domácí do vedení.

Oba týmy pak měli příležitost vstřelit gól. Palmieri nejdříve ujížděl sám na Lundqvita. Yandle ho dojel a trochu mu znepříjemnil zakončení. Lundqvist dobře zahrál hokejkou. Hned v protiútoku Zuccarello nahrával Stepanovi, kterému puk trochu skákal, a Stepan po kličce zakončil do konstrukce Schneiderovy branky.

Po reklamní přestávce se podařilo vyrovnat. Stalberg vystřelil z pravé strany, gólman vykopl přímo na hokejku Hayese a ten tak mohl doklepnout do odkryté brány. Akci začal u vlastní brány obranným zákrokem pozdější střelec Kevin Hayes.

A o minutku později hala bouřila znovu. Domácí aréna totiž byla plná fanoušků Rangers. Keith Yandle s přehledem nahazoval mimo branku a teč a puk se odrazil od brusle Dominica Moorea za bezmocného Schneidera. Hrivik si připsal první asistenci.

Rangers byli nadále aktivnější. Kreider vystřelil, Schneiderovi vypadl puk z lapačky, ale ve spolupráci s obránci puk našel a skryl.

Minutu před koncem se opět před Lundqvistem dostal k teči domácí hráč, gól z toho nyní nebyl. Dobrou obrannou práci odvedl Kevin Klein. První třetinu tak vyhráli Rangers 2-1.

Hned úvod druhé třetiny přinesl dvě možnosti pro domácí, obě v přečíslení. První vychytal Henrik Lundqvist, druhá nešla mezi tyče.

Devils doslova vlítli do druhé části. Další teč Kennedyho šla těsně mimo branku. Devils znovu přečíslili hosty, Lundqvista zachránila tyčka.

Na druhé straně Zuccarello našel Kleina, který si opět sjel do dobré pozice, ale trefil střed brány a Coryho Scheidera. Tato, v podstatě první šance Rangers ve druhé třetině, přišla po více jak pěti minutách tlaku Devils.

Palmieri ujel po pravé straně, na Lundqvista si ale nepřišel. Newyorský gólman se na brankovišti roztáhl a puk chytil do lapačky.

Devils byli nadále aktivnější a rychlejší. Lundqvist musel předvést další sérii zákroků. Tlak vyústil v první přesilovku Devils.

A Devils vyrovnali. První možnost ještě obrana pokryla a puk vyhodila. Nicméně druhou možnost využil Palmieri. Obranná čtveřice Rangers se nechala vylákat na jednu stranu a Palimeri byl naprosto sám před Lundqvistem.

Rangers mohli okamžitě odpovědět, ale Schneider doslova obral o gól J. T. Millera. Domácímu gólmanovi nezbývala jiná možnost než máchnout hokejkou do prostoru a máchnul přesně do střely.

Podruhé v zápase byla vyloučená dvojička McIlrath a Blandisi. Hrálo se tak ve čtyřech a více prostoru vedlo k akcím na obou koncích hřiště a častým přečíslením. Ve větší permanenci byl, stejně jako v průběhu druhé třetiny, Henrik Lundqvist. Čelil také samostatnému úniku, ale svým levým betonem zabránil tomu, aby se domácí ujali vedení.

Bohužel se nakonec vedoucího gólu dočkali. V dalším závaru nebyli hosté schopni vyhodit puk a domácí Stempniak se nakonec prosadil. Vše odstartovala sporná situace, kdy Zuccarello chtěl ze vzduchu stáhnout puk, ale díky krosčeku Stempniaka se k puku nedostal.

Nicméně faktem je, že druhá třetina byla jednoznačně v moci domácích Devils. Rangers se možná až moc snadno nechali zatlačit do svého obranného pásma.

Vteřinu před koncem třetiny si to pěstmi rozdali Miller a Kalinin. První na ledě skončil Kalinin. Pro Millera ale zápas skončil. Důvodem byl tejp na pravé ruce. Na jedné straně argument trenérů, že tejp končil před klouby a nemohl tak být případně výhodou v pěstním souboji, na druhé straně rozhodčí a pravidlo (podle komentáře MSG), že nic nesmí být na ruce pod zápěstím.

Třetí třetina tak začala pětiminutovým oslabením, ve kterém se Rangers dostali do šance, ale Skjei těsně přestřelil bránu Devils. Rangers dlouhé oslabení zvládli a to včetně obrovské šance, kterou měl Tootoo těsně po skončení přesilovky.

Dlouho se v pěti nehrálo. Brassard byl vyloučen za podražení. Také toto oslabení bylo bez větších problémů ubráněno.

Rangers se snažili něco vymyslet, ale obrana domácí modré byla většinou dobře pokrytá a zahuštěná. Kleinův bekhend těsně minul pravou tyčku.

Dvě a tři čtvrtě minuty před koncem padlo rozhodnutí. Prohrané buly v útočném pásmu Rangers, do šance sám na Lundqvista ujel Kalinin a nedal švédskému gólmanovi šanci.

Rangers ještě odvolali brankáře, ale na zvrat v zápase to nestačilo. Larsson trefil přes celé do prázdné brány.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 09:03:17