Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Maminky hráčům přinesly štěstí. Výhru na nájezdy vychytal Lundqvist

Maminky hráčům přinesly štěstí. Výhru na nájezdy vychytal Lundqvist

První z víkendových odpoledních zápasů venku zvládli Rangers skvěle. Pod dohledem maminek vyhráli na nájezdy 3-2. Skvěle chytal Henrik Lundqvist a výrazně se podepsal pod dva důležité body.
Zápasové statistiky
Hned na konci první minuty se Stepan s Kreiderem dostali do přečíslení, Stepanova nahrávka bohužel přeskočila Kreiderovu hůl. Během další minuty se situace opakovala na druhé straně, Simmondsovi také přeskočil puk hokejku. Dvě šance, žádná střela na bránu.

Nash vyslal do útoku Kreidera, jeho střela minula bránu a byla tak prudká, že se dostala po odrazu až na druhou stranu na modrou čáru. V takto založené akci Flyers poprvé skórovali. Lundqvist si nejdříve připsal zákrok po teči domácího útočníka, puk se ale odrazil k soupeřům a rychlá nahrávka našla před bránou nepokrytého Shenna a ten neměl problém poslat domácí do vední.

Rangers měli poměrně záhy příležitost přesilové hry. Mason předvedl tři skvělé zákroky. Pokud by Rangers hráli v pohodě, jako ze začátku sezóny, určitě by z toho jeden gól byl. Takto zůstala přesilovka nevyužitá.

Druhá přesilovka přišla v patnácté minutě po hloupém faulu Raffla. Rangers se podařilo domácí zatlačit, ale chyběla střelba. Když už se zdálo, že opět nebude využití úspěšné, McDonagh od své modré vyslal křižnou přihrávku na útočnou modrou na J. T. Millera, který propálil Masona. Netradiční přechod a zakončení v přesilové hře, ale úspěšné! Vyrovnáno 1-1.

První dobré střídání ve druhé třetině měli jednoznačně domácí. Naštěstí pro Rangers se jim nepodařilo mini tlak přetavit v gól.

Mason na druhé straně skvěle zareagoval na výbornou teč Fasta.

Po těžkém zákroku, který musel předvést Lundqvist, poslal dlouhý pas Marc Staal na Stepana na útočnou modrou. Americký útočník si puk zpracoval a nahrál na Nashe. Kanadský útočník zavezl po pravé straně a před bránou našel přesně Chrise Kreidera. Ten si rychle sjel z druhé strany a usměrnil Nashovu nahrávku přesně nad Masonův beton.

Flyers se pokusili hned odpovědět. Výsledkem byl pokus Simmondse, ale McDonagh zablokoval jeho hůl a tak se domácí hráč nedokázal prosadit.

Lundqvist se musel vytáhnout i proti Voráčkovi a uspěl. Voráček s Boylem pak byli současně vyloučeni za sekání respektive za nesportovní chování. Hra ve čtyřech se po minutě a půl změnila na přesilovku domácích. Moore zlomil hůl při blokování střely a potom při obranném zákroku upadl, jeho ruka při pádu spočinula na hokejce domácího hráče a bylo z toho vyloučení za držení.

Domácího kapitána vychytal Lundqvist, který také dobře ramenem vytěsnil pokus Voráčka. Oslabení Rangers zvládli skvěle.

Sedm minut před koncem třetiny se halou začalo ozývat Let’s go Rangers. Domácím fanouškům se to asi moc nelíbilo, protože téměř ihned začali bučet a pak se rozhodli podpořit svůj tým pokřikem Let’s go Flyers. Během této úsměvné chvilky zastavila branková konstrukce pokus Girouxe a puk, který Lundqvist neviděl, odpálil mimo hřiště Stepan. Chvíli se debatovalo, zda nebyl tečován Simmondsem, nakonec ale z toho bylo vyloučení a druhá přesilovka domácích. V té nejprve zahrozil Dominic Moore, pak jednou zaúřadoval Lundqvist a zbytek se podařilo ubránit.

Minutu před koncem se děly věci. Lundqvist nejdříve vytěsnil nájezd Gostisbehereho. Puk po zásahu pravého betonu odskákal mimo pravou tyčku. Pak se ještě natlačil před bránu Couturier, ale ani on skóre nevyrovnal.

Více střel a šancí měli sice domácí hokejisté, ale jediný gól dali Rangers.

Velký tlak a šance v prvních pěti minutách měli domácí. Lundqvist se v brankovišti slušně zapotil. Během této sekvence schytal Klein ránu do ruky. Do zbytku zápasu již nezasáhl.

Z tlaku domácích se utrhnul do protiútoku Kevin Hayes, který byl faulován, a Rangers si zahráli další přesilovku. Flyers dobře bánili a vyhazovali puky.

Vyrovnání přinesla přesilovka domácích v polovině třetiny. Za vysokou hůl pykal Stepan. Tři přesné a rychlé nahrávky z jedné strany na druhou a zpět na trase Giroux – Voráček – Simmonds a Simmonds byl sám u pravé tyčky branky Henrika Lundqvista.

Po dalších pěti minutách vyslal Voráček Simmondse do nájezdu, ale Lundqvist se překonat nenechal.

Minutu před koncem se natlačil Nash před Masona, obrana domácíh útok zpacifikovala a Mason puk podržel. Šlo se tak, stejně jako minule ve Philadelphii, do prodloužení.

Začátek prodloužení byl celkem opatrný. Pak Voráček před Masonem zlomil hůl, domácí gólman vychytal šanci Zuccarella.

46 vteřin před koncem pak Lundqvist předvedl dvojici skvělých zákroků. Gostisbehere střílel a po něm se dostal úplně sám před Lundqvista Read.

Na druhé straně ještě zaútočili Zuccarello a Brassard, ale Zuccarellovi se zamotal puk mezi brusle.

Prodloužení zakončila přesilovka Rangers, na kterou ale měli Rangers jen 10 vteřin.

Nájezdy: Gostisbehere NE, Zuccarello ANO, Girouxe NE, Boyle NE, Voráček NE. Výhru si tak připsali Rangers a maminky byly spokojené.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 09:56:14