Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ani druhá návštěva Brooklynu neskončila výhrou. Domácí otočili během pár minut

Ani druhá návštěva Brooklynu neskončila výhrou. Domácí otočili během pár minut

Poprvé v této sezoně se hokejistům Rangers nepodařilo dosáhnout na vítězství, když po dvou třetinách vedli. V noci na dnešek našeho času podlehli v Brooklynu Islanders poměrem 1:3. Svěřenci Alaina Vigneaulta vstoupili do třetí periody s jednobrankovým náskokem díky zásahu Marca Staala, jenž se prosadil těsně před koncem prostřední části. Vedení ale domácí hráči po přestávce bleskově smazali a za dalších pár minut otočili skóre. Pak, dvě vteřiny před koncem, ještě rozvlnili síť při závěrečné hře bez brankáře hostů, kteří opět nedokázali vyhrát ve dvou zápasech v řadě. Navíc Jezdce v tabulce Metropolitní divize přeskočili právě Islanders a dostali se tak na druhé místo.
Zápasové statistiky
„Ve třetí třetině jsme v rozpětí čtyř minut udělali dvě chyby, které vedly nejprve k jejich prvnímu gólu a pak k našemu oslabení, které využili,“ řekl po zápase kouč Alain Vigneault, jenž má v poslední době po pracovní stránce jen velmi málo důvodů k radosti. „Měli jsme pak šanci vrátit se zpět, když jsme hráli přesilovku, ale nedokázali jsme to a prohráli jsme.“

Rangers, před nimiž mají nyní Islanders na druhé pozici v divizi dvoubodový náskok, byli v této sezoně před tímto zápasem patnáctkrát v situaci, kdy po dvou periodách vedli. Pokaždé tuto výhodu proměnili ve vítězství. Až nyní se to nepodařilo. „Štve to. Šlo jen o pár minut ve třetí třetině, po kterých jsme se ocitli v pozici, kdy jsme museli bojovat o návrat do zápasu. Přesto, udělali jsme spoustu dobrého a v prvních čtyřiceti minutách jsme hráli zatraceně dobře,“ uvedl J. T. Miller, útočník Jezdců, za které kvůli problémům s pravou rukou nenastoupil Dan Girardi.

Vypadalo to, že po prvních dvou třetinách bude stav bezbrankový. Nakonec se ale přeci jen rozsvítilo světlo za jednou z branek. K radosti fanoušků Rangers to bylo za svatyní Jaroslava Haláka. Pětačtyřicet vteřin před druhou sirénou prošel do útočného pásma Chris Kreider a předal puk Kevinu Hayesevoi, ten udělal v levém kruhu otočku a poslal kotouč před branku, kde byli Kreider a Marc Staal. Puk proletěl kolem prvního jmenovaného, do branky ho dostal zkušený bek. Pro Staala to byl druhý zásah v sezoně. Naposledy se trefil 19. října.

Hosté se dostali do zaslouženého vedení poté, co v úvodních čtyřiceti minutách vyslali na Haláka sedmadvacet střel. „Byl to zábavný zápas s dobrou atmosférou. Šance byly na obou stranách, velké hity, souboje. Po dobu prvních čtyřiceti minut jsme hráli naši hru opravdu dobře,“ doplnil Miller. Rangers byli více fyzickým týmem. Dylan McIlrath, jenž nahradil Girardiho, předvedl několik pořádných hitů. Na mantinel ve druhé třetině v pásmu svého týmu doslova přišpendlil i Johna Tavarese. V každé třetině také musel na trestnou lavici. Ve druhé po bitce s Paulem Martinem, V první a ve třetí za hrubost.

Necelé dvě minuty po začátku třetí třetiny se domácím podařilo vyrovnat. Brock Nelson vstřelil svůj osmnáctý gól v sezoně poté, co si Kevin Hayes před brankou nevěděl příliš rady, jak naložit s pukem. O necelé tři minuty později, právě při třetím vyloučení Dylana McIlratha, se trefil Nick Leddy. „Šťouchali do Hanka a McIlrath šel jen bránit svého gólmana a byla z toho jejich přesilovka, kterou zvládli využít,“ podotkl Vigneault. Zatímco Ostrované tedy dokázali využít početní výhodu, Rangers nikoli. Už osmnáct přesilovek v řadě nedokázali proměnit v gól.

Dvě vteřiny před třetí sirénou upravil skóre na konečných 1:3 z pohledu Rangers Kyle Okposo. Poslal puk do prázdné branky. „Našli způsob, jak vstřelit ten nesmírně důležitý gól v pravý čas a pak využili přesilovku. Výsledek není takový, ale udělali jsme hodně dobrých věcí. Musíme ale najít způsob, jak to dokázat, jak skórovat. Musíme také najít způsob, jak se prosadit při přesilovce. Oni odvedli dobrou práci, pokud jde o bránění před brankou. Každý tým, který se dostane ve třetí části do vedení, pak dělá všechno pro to, aby náskok ubránil. Proti takovým je pa těžké skórovat. Nebyli jsme schopni si vytvořit šance, jak jsme chtěli. Když už se nám to podařilo, nevyužili jsme je. To byl dnes ten rozdíl,“ řekl Derek Stepan. V Brooklynu se tak týmu z Manhattanu nedaří. Při prvním utkání v nové aréně Islanders utrpěl porážku 1:2 po nájezdech.

Jezdcům k výhře nepomohlo ani přestřílení soupeře. Na Haláka vyslali čtyřiatřicet střel. Henrik Lundqvist čelil devětadvacet střeleckým pokusům domácích. Švéd předvedl několik dobrých zákroků. V první třetině zastavil velkou šanci Johna Tavarese. O gól vyloženě okradl i Cala Clutterbucka. „Oba gólmani dali svým týmům šanci vyhrát. Oba hráli extrémně dobře,“ pochválil brankáře Alain Vigneault.


DALŠÍ PROGRAM TÝMU:
Hráči dnes trénují. Dohlížet na to budou i jejich maminky, které pak své syny doprovodí na víkendový trip, během něhož budou Rangers hrát ve Philadelphii a ve Washingtonu. Je to změna oproti předchozím sezonám, při kterých se v určitém úseku k hráčům připojovali jejich tatínkové.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 12:15:17