Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Speciální týmy a výborná třetí třetina. Rangers si poradili s Ottawou

Speciální týmy a výborná třetí třetina. Rangers si poradili s Ottawou

První třetina přinesla náskok, druhá nebyla podle představ a třetí byla precizní. Rangers využili opět dvě přesilovky, svá oslabení ubránili. Ryan McDonagh si připsal tři body, Derick Brassard dva góly, Henrik Lundqvist několik zákroků v důležitých momentech. Rangers tak porazili Ottawu z osmi posledních zápasů šestkrát.
Zápasové statistiky
Zápas začal ve slušném tempu a s minimem přerušení. Oba týmy dobře bruslily a obranná činnost převyšovala útočné snažení, protože po šesti minutách měl každý tým jednu střelu na bránu.

V sedmé minutě nejdříve rozhodčí zřejmě přehlídli faul Kreidera a pak vyloučili Zibanejada za nedovolené bránění. Rangers tak měli první početní výhodu. Domácí tým zamkl Senators v jejich třetině a výhodu nakonec využil. Střelu od modré, kterou vyslal Ryan McDonagh, Anderson vůbec nemohl vidět, protože Chris Kreider výborně clonil na hranici brankoviště.

Deset zápasů trvalo, než se za Rangers trefil obránce.

Ve třinácté minutě Glass poslal na mantinel hostujícího Methota, což nebylo označeno jako faul. Při odpískání nejprve Karlsson chtěl Glassovi vysvětlit, že to bylo za hranou. K tomu se přidal hostující trenér, který byl nejprve rozhodčími varován, ale pokračoval v protestech, za což byl Ottawě udělen trest za nesportovní chování.

Druhou přesilovku Rangers také využili. McDonaghovu střelu od modré tečoval Derick Brassar a poslal domácí do vedení o dva góly.

Cowen se v šestnácté minutě dopustil velké chyby, když odevzdal puk Hayesovi, který objel bránu, ale z jeho pokusu a ani z následných dorážek se další gól vstřelit nepodařilo. Hostující obránce si notně oddychl.

Mooreovu střelu z dalšího útoku Anderson zastavil efektním zákrokem lapačkou.

V poslední minutě třetiny se Zibanejad a Smith dostali ke dvěma velkým šancím Ottawy po té, co se nepodařilo vyhodit puk. Oba pokusy Lundqvist zastavil.

Do první šance ve druhé třetině se dostal Brassard, s jeho střelou ale neměl Anderson problém. Na druhé straně byl po šanci Senators vyloučen Miller.

Ottawa dobře hrála s pukem, Lundqvist při jednom ze zákroků přišel o hůl, ale ani tato situace gól nepřinesla, protože i bez hokejky se stihl domácí gólman přemístit a do náruče chytit střelu hostí. Rangers odvedli dobrou práci v oslabení.

Prohrané buly v obranném pásmu přineslo Ottawě snížení. Methotova střela od modré trefila Staala a Lundqvist byl bez šance.

Ottawa začínala být lepším týmem. To se samozřejmě nemohlo Rangers líbit a v útočném pásmu tak na chvíli zaúřadovala první lajna. Ani Nash a ani Lindberg však třetí gól domácích nepřidali.

Příležitost k vyrovnání darovali Rangers Ottawě svým druhým vyloučením pět minut před koncem třetiny. Domácí naštěstí potvrdili, že v oslabení patří k lepším týmů v lize a přesto, že Ottawa měla tlak, tak se Rangers ubránili a dokonce se Kreider dostal hned po návratu z trestné lavice do příležitosti, branku Senators však minul.

Poslední minuta třetiny zdá se být kritickým momentem ve hře Rangers. McIlrath se pokoušel zalehnout puk, který však nějak vyklouzl a pohotovou střelu hostí ještě pohotověji lapil Henrik Lundqvist a vysloužil si aplaus zaplněné haly.

Po druhé třetině tak měli hráči Rangers je těsný náskok jednoho gólu. Ottawa prohrávala 0-2 také s Islanders, ale nakonec vyhrála 3-2 v prodloužení. Velké varování pro Rangers, protože výkon ze druhé třetiny by na body stačit nemusel.

Po pěti minutách závěrečné části se do dvou velkých šancí dostali Lindberg a Hayes, ale oba dva trefili přesně Andersona, který tak držel šance svého týmu na vyrovnání.

Hosté měli puk dále více na hokejkách, Rangers ale dobře napadali. Senators tak měli problém se dostat na svou útočnou polovinu.

Vyhrané buly ve vlastním obranném pásmu a skákavá nahrávka, která přeskočila hokejku obránců Ottawy, vedla ke druhému gólu Dericka Brassarda v zápase. Ten se dostal na útočné modré za obránce a propálil Andersona na vyrážečku. Téměř z ničeho tak padl vcelku uklidňující gól. Třetí bod v zápase si připsal kapitán Ryan McDonagh.

Třetí třetinu hráli Rangers výborně pozičně a za 15 minut pustili Ottawu jen ke třem střelám, se kterými si poradil Lundqvist. Domácí hráči blokovali hodně střel.

Dvě minuty před koncem Ottawa odvolala brankáře. Zuccarello se snažil prostrčit puk na Brassarda, aby si dal třetí gól. To se nestalo a tak se do prázdné brány trefil Jesper Fast.

Rangers nyní čeká mini trip po západní části Kanady.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 12:55:11