Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Floridskou divočinu rozhodl hattrickem Nash

Floridskou divočinu rozhodl hattrickem Nash

Hokej jako břitva, který zvedal diváky ze sedadel. Zápas přeplněný událostmi, jaký se nevidí každý den. Přesně taková byla sobotní přestřelka, při níž Jezdci zvítězili na ledě Panterů 5:4 v prodloužení. Ještě dvě a půl minuty před koncem Rangers vedli 4:2, o necelou minutu později ale bylo po trefě Jaromíra Jágra vyrovnáno a Henrik Lundqvist čelil za stavu 4:4 trestnému střílení. V této náročné situaci uspěl, čímž vybojoval nastavený čas, ve kterém Rick Nash završil hattrick! Úžasný výkon korunovaný překrásným gólem podal také Nashův parťák z prvního útoku Mats Zuccarello.
Zápasové statistiky
Hned ve 2. minutě podrazil nejproduktivnější hráč domácích Jaromír Jágr svého protějška v týmu hostů Matse Zuccarella, ale Rangers přesilovku nevyužili. Po jejím skončení musel Lundqvist vytáhnout skvělé zákroky proti Bjugstadovi a MacKenziemu. Bleskovým únikem se pokusil odpovědět Kreider. Jenže na první pokus neprocedil puk skrz Luongovy betony a floridského gólmana nepřekonal ani napodruhé z nařízeného trestného střílení. Chris Kreider tedy selhal při penaltě ve druhém utkání v řadě. Po vyloučeních Nashe a Stolla se před Kingem Henrikem při dvojité početní výhodě Panthers rozpoutalo doslova peklo, ale skóre se ani tentokrát nezměnilo.

Otevřel ho až ve 12. minutě po pěkné souhře první pětky Rick Nash, který si bruslí šikovně zpracoval McDonaghův pas a poslal puk za Luongova záda — 0:1. Poměrně nepozorná obrana Jezdců okamžitě pustila Pantery do úniku 2 na 1, jenže Henrik Lundqvist má v této sezóně jednoduše životní formu. Demonstroval ji mimo jiné i při střele a bleskové dorážce Campbella.

Po přestávce Blueshirts poněkud vyklidili pole. Lundqvist se sice nadále překonával, ale ve 27. minutě přece jen kapituloval po chybě v poslední době kritizované třetí řady. Stalberg se v obranném pásmu nechal obrat o puk, Pirri našel volného Bjugstada a bylo vyrovnáno — 1:1. O další práci pro švédskou hvězdu se postaral Jágr, jenže udeřilo na druhém konci kluziště, kam Rick Nash prosvištěl od vlastní modré čáry, důrazně přetlačil Bjugstada a propálil možná poněkud vychladlého Luonga — 1:2. Podruhé do šaten se však přece jen šlo za vyrovaného stavu. Přísné vyloučení Boylea totiž zužitkoval Jokinen, který tečoval Pirriho ránu — 2:2.

*galerie zarovnani=vlevo obrazky=7314,7315,7318,7319,7317,7316*Třetí třetina měla podobně jako ta první hodně divoký průběh. Luongo byl podruhé v zápase nepříjemně trefen do masky, ale oklepal se. Chris Kreider poté trestuhodně zahodil nadějně vypadající akci, když se v otevřené pozici bál vystřelit a místo toho nepřesně nahrával. Trenér Alain Vigneault reagoval na nepovedenou druhou dvacetiminutovku úpravou sestavy, když Hayese přesunul do druhého útoku na místo Millera. Ten hned vyfasoval dvě minuty za vražení na hrazení a Lundqvist se při dalším oslabení znovu hodně zapotil.

Asi nejkrásnějšího momentu v dosavadním průběhu sezóny se fanoušci Rangers dočkali v 51. minutě. Stepan v obranném pásmu ze vzduchu sklepl soupeřovu přihrávku a geniálním pasem vyslal do nájezdu Zuccarella, který ač zezadu tísněn obráncem dokonale zamíchal s pukem a vychutnal si bezmocného Luonga — 2:3. Krátce nato se prosadila i přeskládaná třetí lajna, když Lindberg našel zpoza brány nepokrytého Stalberga a ten se trefil poprvé po desetizápasovém půstu — 2:4.

Ani tento pozdní náskok však hostům nestačil. Stalberg si pokazil reputaci tři minuty před koncem normální hrací doby, kdy se nechal hloupě vyloučit a znovu tak otevřel cestu pro letos mimořádně kvalitní floridskou přesilovku. Barkov v ní snížil na 3:4. O 39 sekund později Jezdci nedokázali vyhodit puk, Barkov ho posunul k volnému Jágrovi a ten se nemýlil — 4:4. A ani to nebylo vše. Uplynulo jen dalších 7 sekund a Reilly Smith dostal poněkud sporně možnost trestného střílení! Na Lundqvista však nevyzrál a tak zápas dospěl do nastaveného času.

V něm Panthers nezvládli střídání a darovali Newyorčanům početní výhodu 4 na 3. Zuccarello v ní perfektně zaclonil Luongovi výhled a Rick Nash završil senzační hattrick — konečné skóre 4:5 pro Rangers!

Plusy a mínusy

++++ Skvělý Zuccarello: dnes 1+2, potřetí v posledních pěti zápasech získal 3 body!
+++ Lundqvist byl i přes čtyři inkasované góly výborný.
++ Hattrick Ricka Nashe.
+ Dva body z těžkého zápasu.
- Příliš mnoho vyloučení, většina z nich zbytečná.
-- Slabý výkon ve 2. třetině.
--- Děsivý závěr normální hrací doby, neudržení dvoubrankového náskoku.
---- Otřesné chyby a nedůraz v obraně.

Sestřih klíčových momentů

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:10:16