Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O dalších dvou bodech rozhodlo 21 vteřin

O dalších dvou bodech rozhodlo 21 vteřin

Minitrip po západní konferenci začali Rangers v Coloradu. Ač tomu výsledek moc neodpovídá, sehráli dobrý zápas a svého soupeře víceméně přehráli. Dvěma góly během 21 vteřin Rangers otočili stav a připsali si čtvrté vítězství v řadě.
Zápasové statistiky

Klein jako první vystřelil na Berru, na druhé straně Duchene pak prověřil pozornost Henrika Lundqvista. Ten lapačkou vyrazil.

Kevin Hayes byl prvním vyloučeným hráčem. Přesilovka trvala jen půl minuty. MacKinnon oklamal u mantinelu Girardiho, natlačil se před bránu a procpal puk za Lundqvista.

Šance na vyrovnání přišla záhy. Lindbergova lajna se v dalším střídání usadila v útočném pásmu, Hayes objel bránu, ale nahozený puk si Lindberg nepřikopl správně a puk mu hůl přeskočil.

Berra pak vychytal i možnosti Brassarda a jeho křídel. Byly to příležitosti z těsné blízkosti brány.

V první třetině se dařilo hráčům Rangers zatlačit domácí do jejich obranného pásma, hrát hodně na puku, ale bohužel se nepodařilo skórovat. A tak i přes to, že byli lepší, odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Pět minut druhé třetiny bylo poměrně vyrovnaných a bez větší šance na jedné nebo druhé straně. Potom byl vyloučen J. T. Miller za hákování. V přesilovce Avalanche vyjel Lundqvist za bránu pro puk, při návratu se trochu zapletl s obránci, ale Soderberg se naštěstí ke střele do prázdné brány nedostal. Druhé oslabení tak Rangers zvládli ubránit.

První lajna se pak dokázala opět na delší dobu usadit v útočném pásmu. Především Zuccarello zásoboval své spoluhráče výbornými přihrávkami. Stále se však nedařilo skórovat. Také proto, že Colorado zblokovalo velké množství pokusů.

Ve dvanácté minutě si zahráli svou první přesilovku také Rangers. Tři zápasy se nedařilo přesilovku využít, dnes ale udeřilo hned z první šance. Rangers vyhráli buly, což byl základ. Několik dobrých pasů, střela, která se odrazila přes bránu zpět k Zuccarellovi. Jeho rychlou nahrávku ještě rychleji poslal do brány Stepan.

Po dvaceti dalších vteřinách se radovali Rangers znovu. Z ostrého úhlu, téměř z brankové čáry, překvapil Oscar Lindberg domácího gólmana a trefil přesně mezi tyčku a rameno. Velká chyba v pozici Berry. Rangers tak velmi rychle otočili skóre na svou stranu.

Závěr druhé a začátek třetí třetiny byl ve znamení čtvrté přesilovky Colorada.

Třetí přesilovku v řadě Rangers ubránili a sami pak měli početní výhodu. Tu, přes dobré držení puku a nahrávky, nevyužili.

Oba brankáři byli hlavními postavami třetí třetiny. Jak Lundqvist, tak Berra drželi své týmy a nedovolili soupeřům vstřelit další branku.

Pět minut před koncem vyhodil výborně hrající Klein puk mimo hrací plochu, a dal tak domácím obrovskou příležitost k vyrovnání. Ti se však vůbec nedostali k ohrožení branky.

V 58. minutě odjel Berry na střídačku a Colorado se snažilo v šesti. Změnu výsledku to ale nepřineslo, stejně jako Stalbergovo netrefení prázdné brány po té, co mu servíroval puk Mats Zuccarello, který sám mohl střílet do prázdné brány.

Další zápas čeká Rangers v Arizoně hned zítra.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 11:59:47