Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Změny v sestavě nepřinesly změnu výkonu

Změny v sestavě nepřinesly změnu výkonu

Sobotní časné odpoledne bylo v New Yorku ve znamení hokeje. Do MSG zavítali sousedé z Jersey, tedy tým, který prochází přestavbou a momentálně má problémy se střílením gólů. Ideální soupeř pro Rangers, kteří prohráli dva své poslední zápasy, nicméně porazili Devils již 6x v řadě. Nakonec se ukázalo, že odpolední zápas byl pro oba týmy hodně za trest, co se pohledného hokeje týče. Kromě úvodu zápasu nepředvedli Rangers nic moc.
Zápasové statistiky
První třetina moc útočného nepřinesla.

Brassard se po ztrátě Devils dostal sám na bránu, ale Schneidera nepřekonal. Rangers pak na chvíli uzamkli hosty v jejich obranném pásmu, Girardi pálil od modré přímo do brankáře. Vše skončilo zakázaným uvolněním hostí.

Po chybě Larssona na útočné modré Devils se Rangers podařil pěkný a rychlý přechod do útočného pásma, Lindberg hezky přehodil za modrou na druhou stranu na Stepana, který udělal rychle bekhend forhend a prostrčil puk mezi betony rozpohybovaného Schneidera.

Další chyba Devils na vlastní modré poslala do šance Zuccarella a Stepana. Druhý jmenovaný střílel, a pak se ještě snažil ze vzduchu dorazit Nash, ale skákavý puk v bráně neskončil a to i díky obrannému zákroku Adama Henriquea.

Henrique se dostával i k zakončení na Lundqvista, ale prudkou přihrávku nedokázal tečovat. Na druhé straně poslal Lindberg další skvělý pas přes útočnou třetinu, ale Hayesova střela neprošla přes clonící hráče.

V dalších minutách se Rangers lépe drželi na puku, ale žádné výraznější zakončení nebo tlak na bránu se nekonal. Hrálo se především ve středu pole.

Do ojedinělého úniku se ještě dostal Cammalleri, ale jeho ránu skryl Lundqvist mezi ruku a tělo.

Závěr třetiny okořenila bitka Kleina a Palmieriho. Na zádech nakonec skončil Palmieri, který si nejdříve chtěl s Kleinem povídat, párkrát ho vzal hokejkou a skončilo to pěstním soubojem.

Neuběhly ani dvě minuty druhé třetiny a neschopnost vyhodil nebo schovat puk přivodila vyrovnání. Vše začala chyba při přechodu z obranného pásma, kdy Staalovo šťouchnutí do puku překvapilo Millera, Severson vypíchl, Henrique střílel. Tuto střelu Lundqvist vyrazil, ale k puku se nikdo neměl a Henrique si v pohodě puk dojel a dorazil.

Rangers začali kupit chyby. Po další ztrátě zazvonila střela Devils o vnější tyčku. Domácí vypadali dost zaskočeně a hosty jakoby polila živá voda. Celé dvě minuty trvalo, než se Rangers dovezli do útočného pásma.

Další návštěva před Schneiderem vypadala o moc lépe, ale gólem neskončila. Hayes se dostal do útoku dvou na jednoho, zvolil ale kličku a střelu. Střela prošla brankovištěm mimo.

V půlce třetiny se opět na chvíli povedlo domácím zatlačit. Do té doby měli jednoznačně v prostřetní části na vrch hokejisté Devils.

Rangers opět začali přesněji napadat a přebírali hru pod svá křídla. Kevin Hayes se dostal do dalších dvou velkých šancí. Nejprve se objevil sám před Schneiderem, ale i trochu tísněn Johnem Moorem nezakončil. Ke druhé příležitosti se prodral mezi dvěma hráči, bohužel skóre se neměnilo.

Na druhé straně měl co dělat Lundqvist, aby nekapituloval po střele Cammalleriho. První vyloučení přišlo trochu přísně, alespoň podle předchozích rozhodnutí sudích, na straně Rangers. Jmenovitě si šel odpočinout Viktor Stalberg. Devils se v předchozích čtyřech zápasech v přesilovce vždy trefili. Tato první příležitost se jim naštěstí vůbec nepovedla a Rangers v pohodě ubránili.

Půl minuty před koncem se ještě pokusili Devils dotlačit puk do brány společně s Henrikem Lundqvistem, ale skórem to, na rozdíl od branky, nepohnulo. Do šaten se odcházelo tedy za smírného stavu 1-1, ale s vyloučeným Stollem.

*galerie titulek="vs Devils - 18. 10. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=7247,7248,7249,7251*Závěrečnou dvacetiminutovku tedy začali Devils v početní výhodě a to bez pěti vteřin celé dvě minuty. Po dvaceti vteřinách navíc Klein poslal puk mimo hrací plochu z vlastní obrany a více jak minutu a půl se měli Rangers bránit ve třech. Po minutě, kdy Devils jen nahrávali a neměli jedinou střelu, vyhodil Fast. Zbytek přesilovky byl podobný. Žádná střela na Lundqvista.

Nepřesná nahrávka na Staala znamenala dva na jednoho směrem k Lundqvistovi. Cammallerimu se ale střela vůbec nepovedla. Po ubráněné přesilovce se Rangers nepovedlo využít momentu psychické výhody a zatím se dál víceméně trápili. Přesilovku, zatím naprosto otřesnou herní činnost, si vyzkoušeli také domácí. Jejich jedna využitá početní výhoda ze čtrnácti možností v sezóně je opravdu tristní. Bohužel se tato statistika jen zhoršila. Navíc podobně dopadla i další přesilovka nedlouho po té první.

Nemohoucnost v zakončení poslala oba týmy do prodloužení. To mohl ukončit Nash po necelé půlminutě, ale Schneider včas zasáhl. Stejně tak se neprosadil Kreider. Na opačném konci se musel také protáhnout Lundqvist, po přenesení hry a střele Palmieriho.

Schneidera překonal Stepan, ale zazvonil pouze o tyčku. Na druhou stranu se hned dostal ve dvojici Stempniak a ukončil prodloužení.

Další zápas čeká Rangers zítra v noci a postaví se proti Sharks, kteří teprve včera poprvé prohráli.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 17:17:20