Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pauza skončila! Rangers zahájili výhrou

Pauza skončila! Rangers zahájili výhrou

Po horkém létě, trochu delším než před rokem, jsme se konečně dočkali. První přípravný zápas odehráli Rangers doma proti sousedům z Jersey. Pro Devils to byl druhý zápas ve dvou dnech a proti Bostonu se nedokázali vůbec prosadit.
Zápasové statistiky
S novými tvářemi a hráči bojujícími o místo začali Rangers velmi svižně a rychle. Než se stačili dost možná všichni rozkoukat, prosadil se Brian Gibbons, kterému ukázkově zadovkou namazal hostující obránce. Gibbons sám před Schneiderem vystřelil přesně nad lapačku.

Devils jakoby ještě někde lelkovali a po krátké chvilce je zatlačila 4. lajna a Jayson Megna zvýšil na 2-0 pro domácí. Neuběhlo v té době ani pět minut.

Dobrý rozjezd Rangers utnulo vyloučení a první přesilovka Devils. V ní si Antii Raanta připsal první zákrok, ale především v ní Tootoo snížil.

Gól hosty výrazně nakopl a hra byla vyrovnaná. Druhou přesilovku Devils nevyužili a první třetina skončila 2-1.

První přesilovky se z kraje druhé části dočkali také Rangers. Zůstala bohužel bez využití. Ve druhé přesilovce, která nakonec také nebyla využitá, rozezvonil Kreider břevno Schneiderovy klece. Lindbergova lajna dokázala Devils zatlačit a Rangers si tak zahráli třetí přesilovku v řadě. Bohužel, ani v této početní výhodě se skóre neměnilo.

Těsně po polovině zápasu došlo na obou stranách k avizovanému střídání gólmanů. Raantu, který si ve druhé třetině nepřipsal zákrok, nahradil Magnus Hellberg a Scheidera Danis.

Megna hned vyzkoušel pozornost Danise, ten ale pokus pokryl. Kapituloval naopak Hellberg. Glass a Tlustý se osekávali a oba šli na dvě minuty. Glass navíc dostal dvě minuty za napadení a Devils tuto početní výhodu potrestali a Sislo vyrovnal.

Téměř okamžitě následovalo další vyloučení na domácí straně, ale přesilovku zkazil autor vyrovnávací branky, který po buly podrazil Bourquea a hrálo se ve čtyřech. Více místa na ledě využil Chris Kreider, který si vybruslil na puntík pro vhazování a střelou zápěstím propálil Danise. Jak se moc ve druhé třetině nedělo, tak konec byl záživnější a to i proto, že po další půlminutě zvýšil Stalberg na 4-2, když překvapil gólmana hostí nahozením téměř z nulového úhlu.

Pátý gól mohl ze samostatného úniku přidat opět Gibbons, ale Danis žádnou další změnu skóre ve druhé třetině nepovolil.

Devils se snažili vstřelit gól a dostali se do několika šancí. Jednu z větších příležitostí měl Tootoo, jeho teč ale Hellbega nepřekvapila.

Hra plynula poměrně rychle, obrany a gólmani byli pozorní. Další reflexivní zákrok ukázal Hellberg po střele, která se odrazila od Gibbonse a změnila tak směr.

Dobrým čtením hry se prezentoval Brady Skjei, který překazil rozehrávku a poslal Bourquea do útoku na druhou stranu. Bourqueova střela se odrazila od tyčky, puk pak předal na modrou Kevin Klein a Oscar Lindberg zamířil přesně, ikdyž s pomocí teče hostujícího obránce.

Tři minuty před koncem dostali hosté další přesilovku, kterou navíc podpořili odvoláním Danise. Tuto početní výhodu, po prvotním skvělém zákroku Hellberga, Larsson nakonec využil. Devils pokračovali s prázdnou bránou, ale ani timeout už jim nepomohl změnit stav zápasu.

Naopak dvěmi hloupými vyloučeními pomohli Megnovi ke druhému gólovému zápisu.

Rangers zahájili cestu za svým snem výhrou. První přípravný zápas ukázal trenérům určitě mnoho dobrého, staré bolístky a boj o místo v hlavním týmu tak konečně začal.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 19:17:07