Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obranná hráz Tampy zůstala nepokořena. Hosté si vybojovali matchball

Obranná hráz Tampy zůstala nepokořena. Hosté si vybojovali matchball

Rangers v letošním playoff nedokázali vyhrát, pokud po druhé třetině prohrávali. Bohužel se to nepovedlo ani dnes. Tampa zvolila jiný styl hry, vyčkávali a bránili. Ranger nenašli protihru.
Zápasové statistiky
Rychlé tempo, několik šancí a žádné góly.

Hned po půl minutě se dostal po třech rychlých nahrávkách ke střele Johnson, ale minul. Na druhé straně chybu Tampy mohl potrestat St. Louis, ale puk neposedně skákal.

Další šanci měl opět St. Louis po dlouhém pasu Staala zpoza brány na najetého Hagelina, který přihrál právě St. Louisovi. Škoda, že tato akce nebyla zrcadlově, aby mohl bývalý hráč Ligtning střílet z první. Takto si musel přehodit puk a tak střela nebyla nebezpečná.

Přesilovky se ani jednomu z týmů v první třetině nepovedly. Rangers měli možnosti dvě. První přesilovka byla sehraná dobře, ve druhé se ani hráči neusadili v pásmu. Ani Tampě se nepovedlo skórovat.

Šest minut před koncem třetiny si kouč hostí vybral svůj timeout. Rangers totiž na dlouhou dobu zamkli hostující tým v jejich obranném pásmu a dařilo se jim několikrát zachytit vyhození. Hráči v bílém byli hodně unavení, o to větší škoda, že Rangers nedokázali skórovat.

Asi minutu před koncem musel Miller po kolizi s Brianem Boylem opustit střídačku.

Platonický tlak nepodpořený góly hosté potrestali dvěma trefami.

Dobrá zpráva na začátek - Miller do druhé třetiny normálně nastoupil.

Lundqvist musel vytáhnout skvělý zákrok hned ze začátku druhé třetiny, protože Yandle hloupě nahrával před bránu na Hayese, který takovou nahrávku nečekal, puk se dostal ke Stamkosovi. Ten z ideálního místa nechal vyniknout Lundqvista.

Na druhé straně Palát předal přímo Millerovi. Puk z jeho nahrávky se u Stepana postavil na hranu a tak domácí střelec trefil přímo Bishopa.

*galerie titulek="Finále konference VS Lightning 24. 5. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=7029,7030,7031,7032,7033,7034,7035,7036*Rangers dobře napadali a pokrývali hrací plochu. Tím nutili Tampu k chybám a ztrátám. Gól doslova vysel ve vzduchu. Zvláště, když měli Rangers příležitost dvou přesilovek. Bohužel ale zapomněli, jak je sehrát. Dokonce musel dvakrát hasit Lundqvist velké příležitosti Lightning.

A pak bohužel udeřilo na druhé straně. Stralman poslal dlouhý pas o mantinel na útočnou modrou, kde se uvolnil Stamkos, nahrál mezi kruhy na Filppulu a ten ránou nad vyrážečkou otevřel skóre. Vyčkávací taktika Tampy se tak vyplatila. Gól oživil hru Tampy a totálně utlumil Rangers. Hosté se hned dostali do dvou dalších příležitostí. Naštěstí neproměnili.

Čtvrtý gól ve čtvrtém zápase v řadě ještě stihl v přesilovce Tampy vstřelit její kapitán Steven Stamkos. Dostal nádhernou přihrávku od Paláta přímo před odkrytou bránu. Lundqvist byl v tomto případě bez šance.

Rangers protihru nenašli.

Závěrečná třetina sice přinesla šance - McDonagh střílenou nahrávkou hledal Kreiderovu hůl, kterou přizvedl Johnson, Moore s Hagelinem jeli dva na jednoho a Moore bohužel volil střelu přímo do gólmana.

Tampa se vrátila k obranné hře, domácí nikam nepouštěla, dobře blokovala pokusy Rangers.

Rychlost hry se vytratila. Domácím chybělo nějaké překvapení, naznačení střely. Pokud tam něco bylo, bylo to dlouho avizované.

Ani dvě šance Kucherova, ani tři minuty power play s vývojem zápasu nic neudělaly. Tampa si tak domů veze příležitost sérii ukončit a postoupit do finále.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:39:30