Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Přestřelku v Tampě ukončil v prodloužení Kucherov

Přestřelku v Tampě ukončil v prodloužení Kucherov

Jako na horské dráze. Vedení 2-0 vystřídaly 4 góly v Henrikově brance. Dvě minuty před koncem vyrovnal na 5-5 Dan Boyle. V prodloužení zaskočil Lundqvista Kucherov.
Zápasové statistiky
Tampa tlačila, Rangers se ujali vedení.

Po vyhraném buly přišla ztráta a hned šance Tampy. Naštěstí pro Rangers se Paquette nechal hloupě vyloučit za hrubost a tak se ze ztráty stala první přesilovka. Tu se povedlo rychle využít. Brassard střílel z kruhu a clonící Kreider odvedl dobrou práci před Bishopem. Rangers se rychle ujali vedení 0-2.

Tampa se pokoušela odpovědět a i po zbytek třetiny měla opticky převahu. Rangers hráli ale dobře, bruslili a dokázali si sami vytvářet nějaké šance. Jednu takovou proměnil z úniku Jesper Fast. Po kolizi Stepana a Carlea ve středním pásmu se puk dostal ke Kreiderovi, který krásně našel na středu najetého Fasta a ten backendovou kličkou zavěsil nad pravý Bishopův beton 0-2.

Tlak Tampy v první třetině vedl ke snížení, které zařídil Stamkos po ztrátě puku na útočné modré, kde se nechal o puk obrat Dan Boyle. V únik dvou na jednoho se puk po dobrém obranném zákroku na Killorna a vyražení od Lundqvista dostal bohužel přímo ke Stamkosovi, který se pak nemýlil. 1-2.

Lightning měli další šance, ale Lundqvist byl ve zbytku třetiny naštěstí proti.

Odevzdaná hra Rangers dovolila Tampě otočit skóre.

Tampa svou hrou sice dala Rangers dvě přesilovky, ale jakoby od té dnes první hrál jiný tým. Žádná střela na bránu a absolutní pohrdání nabízenými příležitostmi. Zvlášť, když sudí řídí zápas zcela jinak než ten předchozí.

Domácí byli herně jednoznačně lepší a na rozdíl od Rangers chyby, tak jako ve druhém zápase, trestali. Brassardovo zcela hloupé a zbytečné vyloučení potrestal Palát. Sám si zavezl puk na modrou, narazil si s Johnsonem a sjel si před Lundqvista. Jeho střelu ještě zpomalil Girardi, což možná gólu pomohlo.

Od vedení 2-0 se Rangers opět úplně vytratili. V následné hře ve čtyřech Rangers nepokryli střídající hráče Tampy, Palát přes dvě hokejky našel zapomenutého Johnsona, který do zcela odkryté brány otáčí skóre zápasu 3-2.

Místo srovnání, kdy St. Louis dobře našel najetého Staala, se na druhé straně prosadil Killorn. Čtvrtý gól Tampy po sobě mohl totálně otřást psychikou hostí, ale Rangers naštěstí během půl minuty dokázali hned snížit. Kleinovu střelu ještě domácí zblokovali, na dorážku Fasta už nedosáhli.

Pokud se hráči Rangers bojí navýšit své vybojované vedení a raději brání a pokud se bojí hrát před soupěřovým gólmanem, nemají v Playoff místo. Stejně tak, pokud trenéři budou dál slepě nasazovat St. Louise na přesilovku. Už je potřeba udělat nějakou výraznou změnu, a ne stále slepě věřit.

Rangers dokázali dvakrát srovnat krok s domácími.

*galerie titulek="Finále konference @ Lightning 20. 5. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=7011,7012,7013,7014,7015,7016,7017,7018,7019,7020*Rangers do třetí třetiny vstupovali s vědomím, že v letošním playoff nevyhráli zápas, ve kterém po dvou třetinách prohrávali (bilance 0-4).

Do čtvrté přesilovky v zápase nasadil Scott Arniel trojici Nash - Hayes - Miller s obránci McDonaghem a Yandelem. Tato změna se hned vyplatila. Na modré si Yandle vyměnil puk s Hayesem, který křižně našel na kruhu McDonagha. Kapitán Rangers zavěšil přímo pod víko a na začátku třetiny tak srovnal na 4-4.

Rangers začali bruslit a hráli viditělně rychleji. Yandle mířil v další možnosti přesně do tyče. Nash v úniku, ač bráněn a možná zasažen hokejkou do rukavice trefil přímo Bishopa. Blýskalo se také na druhé straně, ale Lundqvist předvedl několik dobrých zákroků proti Hedmanovi, Johnsonovi nebo Palátovi.

Rangers zatlačili a zavřeli Tampu. Své šance, jak to tak už bývá, nevyužili a tak na druhé straně padl gól. Palát mezi třema hráčema v bílém šest minut před konce třetiny dává pátý gól Lightning.

Tři minuty před koncem třetiny se rozhodčí usnesli, že už se nebude vylučovat. Na jedné straně sekání, na druhé krosček.

Přestřelku v základní hrací době uzavřel Boyle. Pro fanoušky Rangers to byl Dan. Po vyhraném buly, čtvrtém v této třetině, se trochu překvapivě ocitli dva hráči před Bishopem a Dan Boyle tak mohl dorazit střelu Yandlea.

Ani jeden tým letos v playoff své prodloužení neprohrál. Rangers vyhráli 4x, Tampa 2x. Jedna série tak skončila.

Tři minuty trvalo prodloužení, přineslo tři šance. První byla McDonaghova teč, která ale trefila Bishopa. Druhou šanci měl v samostatném úniku Brown, ale na Lundqvista si nepřišel. Třetí z hole Kucherova bohužel zápas ukončila. Gól, který si bude Lundqvist vyčítat (asi nebude dnes jediný) přišel ze střely za modrou, kdy Kucherov rychle změnil místo od mantinelu na střed hřiště a vystřelil kolem obránce. Reakce gólmana na puk přišla pozdě.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 23:21:49