Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website V prvním vzájemném zápase v playoff přetlačili Rangers Blesky 2-1

V prvním vzájemném zápase v playoff přetlačili Rangers Blesky 2-1

S Ryanem Callahanem, který v týdnu podstoupil operaci slepého střeva, a bez Briana Boylea se představili ve vůbec prvním vzájemném zápase v playoff Blesky z Tampy. Standardní výkon Rangers (mnoho šancí, žádné góly) stačil na standardní výsledek letošního playoff. 2-1!
Zápasové statistiky
Lépe hrající Rangers v první třetině plné šancí skórovat nedokázali.

Úvodní dvě minuty, střely a šance patřily hostům z Tampy. Až poté se ke střele dostali domácí, jmenovitě Kevin Klein. Následovaly další šance Brassarda a Hayese, který se již během první třetiny přesunul do první lajny. Bishop byl ovšem proti a nekapituloval.

Rangers byli lepší. St. Louis se dostal sám před bránu, ale nahrávka od Hagelina mu skočila na hranu a puk tak minul. Do samostatného úniku se dostal Stepan, Bishop opět pokryl. Dominic Moore střílel od modré s úmyslem, že se puk odrtazí a někdo dorazí. Povedla se jen první půlka - Bishop betonem vykopl, ale k dorážce se nikdo nedostal.

V půlce první třetiny se připomněli také hosté, Lundqvist byl ovšem také pozorný.

Další šance měli opět domácí. Fast vybojoval na modré a přiťuknul Stepanovi. Bohužel trochu pod nohy a střela se nepovedla. Bishop si následně trochu zatopil, protože rozehrál přímo na Brassarda, který nahrál Hayesovi. Puk zazvonil o tyč! V jedné z posledních šancí se ocitl Girardi poté, co se puk protoulal brankovištěm, ale obránce Rangers si nestihl srovnal hokejku k zakončení.

Ještě do jednoho přečíslení se málem dostali Lightning. Glass rozvíjející se akci dobruslil a Lundqvist pokryl beckendový pokus Kucherova.

Stepan začal tak, jak skončil minulou sérii - gólem. 12 vteřin před koncem třetiny.

*galerie titulek="Finále konference vs Lightning 16. 5. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=6992,6993,6994,6995,6996,6997,6998,6999,7000,7001*První zaznamenaná akce ve druhé třetině byla hlavička Henrika Lundqvista po střele od modré a především teči, která byla nebezpečná. Další šanci si vypracoval Šustr, ale střílel přímo do náruče gólmana Jezdců.

První přesilovku si zahráli hosté. V letošním playoff mají vynikající čísla 9/50. Téměř 20%! Proti však stojí výborní obranáři. Navíc tato přesilovka skončila po 30 vteřinách, kdy šel sedět Palát. Ve hře 4 na 4 se do šance dostala dvojice Brassard - Nash, ale prvně jmenovaný střílel přímo do Bishopa. Podobné přečíslení nebylo jediné, ale výsledek vždy bohužel stejný.

Sice první výhoda Rangers trvala jen 20 vteřin, ale před hostujícím gólmanem chyběli clonící hráči domácích.

Sedm minut před koncem se do několika šancí dostali Blesky. Všechny pokusy včetně tečované střely pokryl Henrik Lundqvist nebo odvrátila pozorná obrana.

Větší příležitosti však měli domácí. Kredier se prosmýkl kolem Hedmana, ale jeho žabka na Fasta nebyla čistá a mladý útočník tak promáchl.

Blesk z čistého nebe udeřil 12 sekund před koncem třetiny. Po skrumáži se puk po střele Kreidera zpomalil o brusli Sustera a nehlídaný Stepan přehodil Bishopův beton.

Po vyrovnání Paláta v přesilovce rozhodl po návratu z trestné lavice Dominic Moore.

V tlaku ve třetí třetině byla především Tampa. Naštěstí pro Jezdce však bez střeleckých pokusů.

Sílu přesilovek Blesků mohli Rangers pocítit hlavně ve třetí třetině. V další z nich se sice nejdříve Moore dostal do šance, ale byl hodně na těsno bráněn. Jakmile se Tampa usadila v útočném pásmu, puk rychle přešel po ose Hedman - Johnson - Palát a český útočník střelou z první vyrovnal. Naštěstí pro Rangers to byl jediný úspěch Bolts v početní převaze.

Nash dostal hned příležit vrátit Rangers vedení, ale před Bishopem neuspěl. PP TBL. Ubráněno.

Hodně aktivní byl v modrém dresu Dominic Moore. Nedotáhl několik šancí a pět minut před koncem byl vyloučen. Jeho chvíle přišla po návratu z trestné lavice. Hned po návratu se ocitli tři Jezdci v úniku, ale nepochopitelně sehráli přečíslení. Naštěstí akce pokračovala a Dominic Moore nakonec v prostoru před bránou protečoval střelu Hayese. Hayes nahazoval a od nohy Moorea se ujali Rangers vedení 2-1. Do konce chybělo něco málo přes dvě minuty.

Poslední minutu zkusili hosté bez gólmana, hra se však více odehrávala ve středním pásmu. Rangers si tak připsali další výsledek 2-1.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:30:42