Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stepan rozhodl nervydrásající prodloužení sedmého zápasu

Stepan rozhodl nervydrásající prodloužení sedmého zápasu

MSG je pro sedmé zápasy prostě nedobytná. Šesté vítězství v sedmém zápase v řadě, který se rozhodoval na domácí půdě Ragners se sice nerodilo lehce, jako celá série, ale povedlo se. Čtrnáctý zápas Rangers v řadě v playoff skončil o jeden gól. V prodloužení rozhodl Derek Stepan.
Zápasové statistiky
Jedna chyba v obraně = jeden gól a Nashův neproměněný únik v oslabení znamenaly deficit jednoho gólu po první třetině.

Již od hymny byla cítit skvělá elektrizující atmosféra v MSG. Hned po buly se hitem na McDonagha připomněl Ovechkin. Žádný nápor domácích se nekonal a po dvou minutách si první zákrok připsal Henrik Lundqvist. O chvíli později chyboval v útoku St. Louis a Burakovsky s Beaglem se dostali k zakončení na druhí straně, ale Lundqvist držel nulu.

Oba týmy si v první třetině zahráli dvě přisilovky. Zůstaly nevyužité. První možnost přesilovky dostali Capitals po zbytečném zákroku Shepparda. Ovechkinova první střela minula bránu a druhou chytil Lundqvist. Během druhé přesilovky Caps ujel Rick Nash, ale volil zakončení mezi betony, což bohužel Holtby stihl chytit.

Přesilovky Rangers byly také jakové. V první sice přišly dvě střely, ale nebyly nebezpečné. Druhou přesilovku, kdy Stepan stihl jednu střelu, ale Holtby se stihl přesunout, rozdělil konec první třetiny.

Gól tak přišel po prohraném buly v obranné třetině. Johansson přhodil hokejky Girardiho i McDonagha a uvolnil Ovechkina, který se nad lapačku Lundqvista nemýlil. Po první třetině tak vedli hosté 1-0.

Vyrovnání přišlo po ose McDonagh - Miller - Hayes v přesilovce.

*galerie titulek="vs Capitals 13. 5. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=6979,6980,6981,6982,6983,6984,6985,6986,6987,6988*Přesilovky byly určující pro vývoj událostí ve druhé třetině. Ve zbytku té z první třetiny sice vystřelil Nash, ale Holtby před sebou měl dálnici a všechno viděl. Následovaly dvě vyloučení Greena. Při prvním trefil Brassard tyčku, když se puk odrazil od Brouwera. Jinak byl přechod do útočné třetiny spíše tragický. Ve druhém vyloučení, které přišlo téměř okamžitě, se už ale zadařilo. Miller skvěle přihrál na úplně volného a za obránci zapomenutého Kevina Hayese, který se do odkryté brány nemýlil.

Vyrovnání jakoby otevřelo stavidla. Hra se výrazně zrychlila na obě strany a oba gólmani opět své týmy drželi.

Zatímco Rangers v přesilovce udeřili, tak Capitals, i po další přesilovce, zatím své statistiky v této sérii nezlepšili a mají tak pouze využitou svou úplně první přesilovku.

Slušnou šanci poté dostal po ztrátě puku u mantinelu Burakovsky, který byl úplně sám před Lundqvistem. Gólman Jezdců zůstal nalepený na tyčce a pokud útočníka Washingtonu pokryl.

Závěr třetiny přinesl závary hlavně v obraně Rangers. Na druhé straně přišlo přečíslení 3 na 2, ale Chimera se stihl vrátit a tak bylo po dvou třetinách srovnáno 1-1.

Třetí třetina ve znamení opatrné první půle gól nepřinesla.

Do třetí třetiny se vstoupilo velmi opatrně. Za sedm minut statistici zaznamenali celkem 3 střely. Hodně se přerušovalo, hodně ofsajů a zakázaných uvolnění. Po jedné větší šanci na každé straně - Kuznetsov se procpal před Lundqvista, minul. Nash na druhé straně neusměrnil svou teč.

V půlce třetiny Orpik odstavil Boyela hitem na hlavu. To, že přitom měl obě nohy ve vzduchu nikdo neviděl. Boyle odešel do šatny. Do hry se už nevrátil.

Šance přibyly, gólmani zůstali výborní. Nenechávali šance na dorážky. Trochu všem zatrnulo v poslední minutě po zakázaném uvolnění. Moore prohrál buly, Ovechkin se dostal ke střele, Lundqvist vykopl.

Stepan dokončil obrat v sérii.

Capitals vlétli do prodloužení jakoby neměli v nohách 60 minut tvrdého boje. Objektivně byli lepší. Nebylo jim to nic platné. Bitvy se odehrávají na polích a ne prohlášeními do médií, a tak po dvanácti minutách prodloužení, kdy se Rangers podařilo vyhrát jedno z mála buly v útočné třetině, po dvou zakázaných uvolněních Caps, střelu Girardiho od modré vyrazil Holtby přímo ke Stepanovi a Rangers mohli slavit druhý postup do finále konference ve dvou letech.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 19:12:04