Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Drama s Columbusem rozhodl Stepan

Drama s Columbusem rozhodl Stepan

Vyrovnaný a těžký zápas, ve kterém Columbus potvrdil svou současnou formu, rozhodl fantastický finiš a prodloužení. Ve světlech Broadwayských reflektorů zazářil Derek Stepan, který jednak vyrovnal a v prodloužení rozhodl.
Zápasové statistiky
Oceněný Talbot, skórující St. Louis a chybující McDonagh. Smír o jedné brance po první třetině.

Před úvodním vhazováním se na ledě odehrálo předání ceny Steven McDonald Extra Efford Award, kterou Rangers založili jako ocenění S. McDonaldovi a poprvé byla udělena v sezóně 1987-1988, dva roky poté, co byl detektiv NYPD třikrát postřelen - jedna kulka ho zasáhla nad oko, druhá do krku a třetí mu roztříštila páteř. McDonald je nejvážněji zraněným policistou NY, který svá zranění dokázal přežít. Cenu, kterou udělují fanoušci hráči za extra úsilí pro organizaci Rangers, letos dostal Cam Talbot.

Začátek zápasu byl ve znamení dobrého bránění, několika ztrát ve střední třetině a každý tým zaznamenal po jedné šanci. Pět minut se hráči spíše oťukávali. Hayes se, po útočném výpadu Jackets, dostal k volnému puku, zavezl ho do útočné třetiny. Jeho střela byla zblokována, ale dojíždějíci Marty St. Louis překvapil Bobrovského v bráně a dal první gól po návratu z marodky.

Po několika minutách se do čtyř skvělých palebných pozic dostali hosté. Lundqvist si během 10 vteřin připsal 4 nelehké zákroky a zneškodnil tak po dvou střelách Anisimova a Prouta. V tomto náporu se vyfauloval Girardi, ale přesilovku Rangers ubránili, stejně jako následné vyloučení Zuccarella.

I díky dvěma přesilovkám měli Blue Jackets deset střel v řadě. Ke slovu se pak dostali i Jezdci, ovšem Glass se dostal moc blízko Bobrovskému a ze slibného závaru se hra dostala zpět do obranné třetiny Rangers. Puk měl na své hokejce McDonagh a vše vypadalo pod kontrolou. Morin mu ale puk vypíchl, pod padajícím Lundqvistem trefil tyčku a Calvert mohl v klidu dorazit do prázdné brány. Po chybě domácího kapitána bylo dvě a půl minuty před koncem bohužel vyrovnáno.

Bleskový druhý gól, nevyužité přesilovky a druhé srovnání gólového účtu.

Bleskový nástup měli domácí do druhé třetiny. Po zavezení puku za bránu Bobrovského předvedli útočníci kolem brány ťukec na jehož konci byl Dan Girardi, který si sjel na kruh a zápěstím prostřelil gólmana Blue Jackets. Od buly uběhlo 36 vteřin.

Po necelých sedmi minutách se Columbus vymanil z těsné hry Rangers a dostal se k zakončení. Vzhledem k minimu práce od začátku třetiny to tak pro Lundqvista byly docela ostré zákroky. Jak střelu Dubinského, tak Johnsona přes clonícího Dubiho gólman Jezdců vyrazil.

V půlce třeriny se k dalšímu náporu dostali Rangers. Skončilo to vyloučením Goloubefa. První přesilovka domácích ukázala hodně šancí, kreativních nahrávek a soustavný tlak po většinu výhody. Chyběl jen gól. Po návratu z trestné se sám na Lundqvista řítil Goloubef, ale gólman Jezdců dvěma zákroky ukázal, kdo je v MSG králem.

Aktivně hrající Rangers si vysloužili druhou přesilovku, která byla významná jen díky úniku Johansena a skvělým zákrokem lapačkou Henrika Lundqvista. Výhoda jakoby sebrala hráčům Blueshirts vítr z plachet. Po jejím skončení předvedl Lundqvist další výborný zákrok po střele Anisimova, ale proti dorážejícímu Danovi neměl nárok. Osamocený hráč Columbusu tak opět srovnal.

S koncem druhé části se do více příležitostí dostávali hosté z Columbusu. Na střelu Johansona, minutu před koncem, se stihl Lundqvist rychle přemístit a skóre se tak již neměnilo.

Nevyužité šance posadily Columbus na koně, Stepan vyrovnal při hře bez brankáře.

Závěrečná část začala střídáním útočné převahy obou týmů a po pěti minutách vyústila třetí přesilovkou Jezdců, kdy šel sedět Prout za zdržování hry. Početní výhoda opět přinesla několik dobrých příležitostí, například tyčku Yandlea, ale bohužel opět nebyla využitá.

Columbus se tak mohl opět dostávat do šancí a když Rangers své nevyužili, postaral se o gól Brandon Dubinski po nahrávce Foligna. Hosté se tak poprvé dostali do vedení.

Jezdci najednou byli pod tlakem a faulem dali šanci Blue Jackets na hru v početní výhodě. Columbus své vedení nakonec nezvýšil.

Minutu před koncem Rangers odvolali brankáře a zkoušeli vyrovnat. Sám před Bobrovskym se ocitl Girardi, ale stejně jako Glass v první třetině, nedokázal zvednout puk nad gólmanův beton. Po oddechovém čase a vyhraném buly si několikrát domácí hráči nahráli a od obránců přes Millera a Kreidera se puk dostal před Dereka Stepana, který trefil odkrytou část brány Columbusu a poslal zápas do prodloužení 28 sekund před koncem třetí třetiny.

Prodloužení plné šancí rozhodl střelec vyrovnávacího gólu Derek Stepan.

Rangers začali prodloužení aktivněji, ale do obrovské šance se dnes již po několikáté dostal Johnson. Lundqvist ale stejně poněkolikáté vytasil perfektní zákrok. Hrálo se nahoru dolu - šance na obou stranách. Anisimov z půlmetru přestřelil a trefil ochrannou síť za bránou. Trest přišel na druhé straně necelou minutu před koncem prodloužení. Columbus ztratil puk a trpělivý Stepan rozhodl zápas.

Zápas stál Rangers hodně sil. Na odpočinek ale není mnoho času. Za nějakých 20 hodin nastoupí Rangers za řekou Hudson k zápasu, po kterém může být jisto, zda se po 21 letech Prezidentský pohár pro vítěze základní části NHL dostane opět do Madison Square Garden. Devils ale budou určitě chtít odčinit sobotní debakl.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 13:51:25