Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zpátky do budoucnosti - úplněk přeměnil Rangers v hladové šelmy

Zpátky do budoucnosti - úplněk přeměnil Rangers v hladové šelmy

Jedna z nejlepších sezón v historii klubu pokračuje. Jednoznačnou výhrou nad Devils dosáhli Rangers na 50. vítězství v sezóně, což se jim povedlo po čtvrté v historii. Nejvíce vítězství, 52, se datuje do sezóny posledního vítězství Stanleyova poháru...
Zápasové statistiky
Šest střel = tři góly. Rick Nash, Keith Yandle a Dominic Moore po necelých 13 minutách vyhnali Schneidera z brány.

Rangers se od začátku dostali pod mírný tlak. Teč Zubruse po střele od modré Lundqvist chytil a poradil si také s velmi nebezpečnou akcí dvojice Cammalleri - Zajac, přestože si Zajac sjížděl naprosto nepokrytý.

Stačilo ale málo a domácí se dostali na koně. Rangers rychle přešli do útoku, Yandle přenechal na najíždějícího obránce, který přenechal na Zuccarella. Nash si mezitím sjel před bránu a připravenou holí tečoval nahození norského útočníka. Teč se odrazila od Schneidera do brány. Rick Nash si tak připsal 42. gól v sezóně, což je jeho nové gólové maximum za sezónu v kariéře.

I přes obdržený gól se Devils tlačili do útoku a další dobré zákroky si připisoval Henrik Lundqvist proti Cammallerimu, Bernierovi a dalším. Domácí hala si tak mohla po dlouhé době zaskandovat Hen-rik!

Rangers neměli šancí mnoho, ale byly výrazně nebezpečnější. Po vyhraném buly v útočné třetině Stepan přiťukl na Yandlea, který naznačil nahrávku a aniž by se díval na bránu, vystřelil a trefil přesně. O 25 vteřin později: Glass se prosmýkl kolem Seversona a backhendem našel najetého Moorea. Ten svým gólem vyhnal Schneidera v čase 12:24 první třetiny z brány.

Lundqvist předvedl další zákroky. Devils dostali šanci přesilovky, ale ani tato činnost je nedostala do hry. Rangers potvrdili svou úspěšnost v oslabení, kdy například v březnu dosáhli 90,9%. Skóre 3-0 po první třetině se muselo líbit všem.

Útočící Devils zmrazil 2 vteřiny před koncem třetiny Stepan ve vlastním oslabení.

*galerie titulek="vs Devils 4. 4. 2015" zarovnani=vpravo obrazky=6825,6831,6826,6828,6829,6830,6832,6833*Devils ani za stavu 3-0 nic nevzdávali a i v úvodu druhé třetiny navyšovali počet střel, Lundqvist ovšem zase počet úspěšných zákroků. Asi největší příležitost měl Patrik Eliáš. Stepan přišel o puk v rohu obranné třetiny. Eliáš se po dvou rychlých přihrávkách dostal ke střele z první, ale Lundqvist vytasil rychlý zákrok. Následnou střelu do odkryté brány zblokoval kapitán Ryan McDonagh.

Devils kousali a doráželi. Občas ale zbytečně moc. Již chycenou střelu v lapačce Lundqvista Cammalleri hokejkou vyseknul. To se nejvíc z hráčů Rangers nelíbilo Zuccarellovi, který útočníkovi Devils naznačil, že se to nemá a drobným šťouchnutím Cammalleriho odhodil asi 3 metry daleko. Hru 4 na 4 ovládli domácí, ale gólu se nedočkali.

V jedné z velkých příležitostí Rangers v první půlce třetiny trefil Fast tyčku. S blížícím se koncem prostřední části se více prosazovali také domácí a převážili počet střel druhé třetiny na svou stranu. Kinkaid v bráně Devils ale dokázal střely pokrýt.

Necelou minutu před koncem měli další možnost přesilovky Devils. Dvě vteřiny před druhou sirénou ujel a zakončil Derek Stepan. Rychlé naznačení a střela mezi betony Kinkaida. Devátý gól v sezóně v oslabení pro Rangers znamenal změnu skóre na 4-0.

Brassard a Moore uklidnili Devils, nula pro Lundqvista nakonec nedopadla.

Začátek třetiny byl bohatý na události. Hned po buly, v pokračující přesilovce, se do střely dostal Zajac, ale trefil přesně Lundqvista. Horší ale bylo vyloučení Moorea, který okamžitě po vhazovaní zasáhl vysokou holí Josefsona a Rangers se dostali do tří. Do další velké šance se dostal opět Zajac, ale Lundqvist byl opět přesný. Přesilovka dvou hráčů netrvala dlouho. Stepan se dostal do úniku, byl hákován a chvíli se hrálo 4 na 3. V následné hře 4 na 4 se prosadil Derick Brassard. Od levého mantinelu nahodil puk, který se lehce odrazil od Larssona a také od gólmana.

Po pátém gólu Rangers se hra uklidnila. Klid před bouří. Osm minut zbývalo do konce a ke střele se postavil McDonagh. Jeho ránu tečoval Dominic Moore a v brance Devils se třepetal půltucet.

Devils chtěli za každou cenu dát gól. Pálili ze všech pozic a Lundqvist je doháněl k šílenství. Nakonec přeci jen kapituloval tři a půl minuty před koncem. Protože gólu předcházela řada skvělých zákroků, vysloužil si gólman Jezdců ovace ve stoje okamžitě po obdržené brance.

Alain Vigneault dosáhl 6. divizního titulu v posledních 7 sezónách. Devils čekají na výhru nad Rangers v sezóně od prosince 2013. Další příležitost budou mít za tři dny. Dříve však Rangers vyzvou Columbus, který vyhrál 9x v řadě a naposledy porazil Pittsburgh.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:18:59