Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výhra na ledě Senátorů zajistila Rangers jako prvním playoff

Výhra na ledě Senátorů zajistila Rangers jako prvním playoff

Rangers bez problémů potvrdili, proč jsou nejlepším týmem na hřištích soupeřů, připsali si svou 24. venkovní výhru, překročili hranici 100 bodů a zajistili si jako první tým playoff.
Zápasové statistiky
Opatrný začátek, pak 3 góly za dvě minuty a Kreiderova pojistka minutu před koncem.

Do první velké šance, kterou opět kontrolovalo Toronto, se dostal domácí Stone. Puk se odrážel od jeho brusle, ale Talbot hned svým prvním zákrokem ukázal, že jeho výsledky během zranění Lundqvista nejsou dílem náhody a puk zastavil levým betonem.

Ottawa bránila již před svou modrou a to dělalo hráčům Rangers trochu potíže při přechodu do útočného pásma. Až v osmé minutě se prosadil nahrávkami Brassardův útok, ale střela Zuccarella letěla mimo bránu. Z protiútoku zahrozil Condra, ale také jeho pokus netrefil bránu. Hra byla do této chvíle opatrná a šance většinou končily mimo bránu.

Když přechod do útoku nešel kombinačně, rozehrál křížem o mantinel Stepan na rozjetého Kreidera a jeho výpad a střelu na bližší tyč zastavila až síťka brány Andrew Hammonda. Akce, kterou jsme již několikrát v podání rychlých Rangers viděli. Vedení však netrvalo dlouho. Yandle nevyhodil skákavý puk, trefil přímo Lazara a ten zápěstím překonal Talbota. To vše se událo jen 19 vteřin po Kreiderové zásahu. Stav se opět měnil po zhruba minutě a půl. Kreider z vlastní třetiny vyslal Nashe, který si za útočnou modrou počkal a poslal pas do druhé vlny, kde si najížděl obránce Boyle. Další střela zápěstím zapadla za Hammonda a Rangers se tak opět ujali vedení.

Minutu před koncem Stepan získal puk před útočným pásmem, po chybné Karlsonnově rozehrávce. Za modrou vystřelil, Hammond měl velký problém, protože puk od něj vyletěl vysoko nahoru a zapadl do brankoviště. První ho uviděl Kreider a připsal si tak druhý gól a třetí bod v zápase.

Glass svým prvním gólem vyhnal Hammonda z brány Ottawy.

Zuuuuuuc. Hayes, po další chybě Ottawy ve středním pásmu, naznačil a pak nahrál na Zuccarella, který trochu krkolomně, ale vystřelil a prostřelil. Výpad 2 na 1 skončil čtvrtým gólem Jezdců velmi brzy na začátku druhé třetiny.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=6791,6792,6793,6794*Rangers si pomalu začali dělat na ledě co potřebovali. S přehledem bránili a v útočném pásmu si dokázali rychle a přesně nahrávat. Není proto divu, že se Senátoři ke své první střele dostali až v přesilovce v půlce třetiny. Rangers však povolili domácím v početní výhodě jen střely dvě. V zápětí přišla další přesilovka, kterou na 34 vteřin "vylepšil" Glass a poslal Jezdce do tří. Ani z tohoto mráčku však Ottawě nezapršelo a naopak slušně zabouřilo na straně druhé.

Na konci přesilovky totiž Boyle lehce vyhodil na Hayese, který si počkal na Glasse opouštějícího trestnou lavici. Z čista jasna útok dvou na jednoho zakončil Tanner Glass a mohl se tak radovat ze svého prvního gólu v dresu Rangers. Za stavu 1-5 tak Ottawa vyměnila gólmany. Nash, Stepan, Kreider, Boyle - ti otestovali před koncem druhé třetiny debutanta Driedgera. Skóre se ale neměnilo.

V poklidném závěru zápasu si Rangers pohlídali důležitou výhru.

Třetí třetina se nesla ve znamení dalších nevyužitých přesilovek Ottawy a pozorného bránění Rangers, které samozřejmě zahrnuje blokování střel. Po jednom takovém bloku opustil lavičku se zasaženou rukou Dan Girardi a do zápasu se již nevrátil. Uvidíme, zda mohlo být důvodem jasné vedení a zápas pod kontrolou či zda se nebude jednat o nějaké zranění.

Závěrečná část nenabídla žádnou vyloženou šanci a tak se dohrávalo v, alespoň pro hosty, relativně pohodovém tempu. Chris Kreider zaznamenal svou první 20gólovou a 40bodovou sezónu. Díky zisku 2 bodů se po osmé v historii organizace Rangers dostali přes 100bodovou hranici.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:30:03