Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nic moc, super, strach, radost. Rangers zvládli "sinusoidový" zápas v Carolině

Nic moc, super, strach, radost. Rangers zvládli "sinusoidový" zápas v Carolině

Mats Zuccarello byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech, které zakončily zápas mezi Carolinou a Rangers. Newyorčané se tak díky norskému okatému útočníkovi mohli v Raleigh po triumfu 3:2 radovat ze zisku dvou bodů.
Zápasové statistiky
Zápas přitom pro Jezdce nezačal vůbec dobře. Už po 121 vteřinách mohli domácí radostí zvedat ruce nad hlavu. Elias Lindholm vystřelil z pravého kruhu a puk propašoval do branky mezi betony Cama Talbota. Carolině se podařilo jít brzy do vedení a přehrávat svého soupeře. Rangers poprvé vystřelili až po devíti minutách hry.

Newyorčané našli svou hru až v závěru první periody, kdy měl obrovskou šanci třeba Jesper Fast, ale ztroskotal na Antonu Chudobinovi. Ve druhé části Blueshirts jasně ovládali hru. Hurikány v prostřední dvacetiminutovce přestříleli poměrem 14:5 a dokázali otočit vývoj skóre. Ve 24. minutě nejprve vyrovnal J. T. Miller. Derick Brassard vyhrál v útočném pásmu buly a pak Zuccarello bleskově nahrál Millerovi, jenž najel před branku a dostal puk za Chudobina.

Vedení na stranu Rangers převrhl Jesper Fast. Najížděl nikým neobtěžovaný na branku, když mu nahrál Kevin Hayes. Puk ale zamířil za Fasta. Ten situaci vyřešil vskutku brilantně. Provedl bleskovou otočku a z ní se trefil krásně nad Chudobinovu lapačku. Všechno předtím odstartoval perfektní přihrávkou Carl Hagelin. Tahle lajna si v sobotu vedla přímo skvěle.

Třetí třetina už byla zase o něčem jiném. Jezdci se ocitli v obležení a domácí hokejisté zvládli vyrovnat a prodloužit utkání. Carl Hagelin byl na trestné lavici, když Rick Nash promarnil velkou šanci. Hurricanes na to reagovali, jak nejlépe mohli – Ryan Murphy vystřelil od modré čáry a puk prošel kolem několika těl a skončil až v brance.

Carolina svého soka ve třetí periodě přestřílela 17:6, více branek se jí ale vstřelit nepodařilo, a to zejména díky Camu Talbotovi, jenž se parádně vzpamatoval z rychlé úvodní branky a pak předvedl úžasný výkon, vyšperkovaný několika úchvatnými zákroky. V nájezdech se prosadil jen Zuccarello, a to ve druhé sérii. Talbot pak betonem zastavil pokus Jeffa Skinnera a o vítězi bylo rozhodnuto.

I když by si to asi většina hráčů přála, žádný odpočinek je nečeká. Už dnes budou doma čelit lídrovi celé NHL, Anaheimu.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:07:09