Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sedm kulí v Kačerově. Gólový boom znamenal další výhru

Sedm kulí v Kačerově. Gólový boom znamenal další výhru

Pouze první třetina přinesla vyrovnaný souboj dvou týmů bojujících o čelo NHL. Od druhé třetiny to byli už jenom domácí Rangers. Nejen stále precizní obrana, ale také gólový boom rozhodly o jednoznačné výhře.
Zápasové statistiky
Jak Rangers ke třem gólům přišli? Rychlý start, využitá přesilovka a rychlost hráčů Rangers!

Po zakázaném uvolnění ve 4. vteřině se Rangers nejprve ubránili útoku Kačerů, aby následně zavezli puk sami, usadili se v pásmu a tuto úvodní sekvenci zakončili prvním gólem zápasu. Andersen neudržel střelu, která se zastavila několik centimetrů před čárou. Puk jako první dokázal najít Chris Kreider a dotlačil ho do brány. Bohužel uplynula asi minuta, Perry si vybruslil na vrch kruhu a přes několik clonících hráčů Talbot nic nemohl vidět a bylo srovnáno.

První šanci si vyzkoušet přesilovku dostali domácí Rangers. První obrovskou možnost měl Rick Nash, ale Andersen výborně zasáhl. Na následnou rychlou kombinaci po ose Nash – Yandle – Stepan však již neměl nárok. Sada rychlých nahrávek, střela od modré a gól. Tahle akce vůbec nepřipomínala, že to byl první přesilovkový gól po sedmi hluchých zápasech. Rangers se ujali vedení 2-1. Kačeři si také mohli vylepšit svou 24. nejlepší přesilovku v lize. Rangers ale pustili hosty pouze ke dvěma střelám a oslabení si pohlídali.

Rychlost Jezdců dovezla další gól krátce po skončení přesilovky. Kevin Hayes efektně z otočky vystřelil, a protože štěstí přeje připraveným, tak se puk od Hagelina odrazil za bezmocného Andersena. Pro něj to tak bylo to poslední, co na ledě v MSG dnes prožil. Ducks sáhli k výměně gólmanů již v půlce třetiny. Dějiny třetiny se psaly docela rychle a za další minutu se k zakončení a gólu protlačil opět Perry. V dalším útoku Ducks srazil Perry za domácí bránou Boylea. Oba si to pak chtěli vyříkat ručně, ale sudí je hned po vzájemném chycení zastavili.

Zbytek úvodní části proběhl v poklidnějším tempu a až na nevyužitou přesilovku Rangers se nic nestalo. 11 střel stačilo domácím na 3 góly.

Živá voda pro ztichlou MSG v podobě gólů Millera a Stepana fanoušky moc neprobudila.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=6768,6769,6770,6771,6772,6773,6776,6777,6778*Po klidném úvodu druhé části se ke křižné nahrávce z vlastní modré odhodlal Yandle, pas prodloužil Zuccarello na najetého J. T. Millera a jeho blesková a prudká střela zápěstím zapadla do levého horního růžku klece Johna Gibsona. Keith Yandle si tak v zápase, který je jeho 458. bez vynechání, připsal třetí asistenci.

Třetina probíhala bez výrazného vzruchu. Tlak první lajny Anaheimu postrádal významější ohrožení brány. Větší šance měli Rangers. K nebezpečným střelám se dostali Hayes, Stepan, Yandle. Gibson vše chytil. Tichou MSG se pokusil probrat sám Cam Talbot, který ve snaze hrát puk rozehrál za bránou přímo na Perryho, ale včas se stihl vrátit do brány a znemožnil Perrymu hattrick.

Rangers byli viditelně rychlejší a dokázali několikrát zachránit možný icing. Po jednom takovém dojezdu Millera se nakonec sice k puku dostal Beauchemin, ale jeho nahrávka našla přímo Stepana, který se neukvapil, udělal si krok a prostřelil Gibsona mezi betony. Druhý gól a třetí bod pro Dereka Stepana. Stepan se dostal ješte k jedné dobré střele, ale minutu před koncem byl proti dalšímu gólu Gibsonův beton.

Očekávaný nápor a gólová exploze Kačerů v závěrečné části se nekonala. Rangers dokončili jejich rozklad.

Ducks dokázali ve třetích třetinách nasázet soupeřům 82 gólů a na začátku dokazovali, proč tomu tak je. Obrana Rangers však byla pozorná a podporovaná útočníky, kteří se vraceli. Celou sezónu jde v této činnosti příkladem Rick Nash. Pak se rozhodli Jezdci rázně přistříhnout Kačerům křidélka.

V útočné třetině Rangers sice prohráli vhazování, Fast se nicméně rychle prodral k puku, objel bránu a zakončil. Několik okamžiků na to Zuccarello nahodil, odražený puk od Millera si dojel a nahrál na naprosto volného Brassarda. A ten do odkryté brány neomylně zasadil sedmou ránu. Anaheim si tak vzal oddychový čas za hrozivého stavu 7-2.

Publikum se probudilo osm minut před koncem, kdy Fleischmann sebral za brankou puk, nahrál před Talbota nepokrytému Perrymu, toho však Talbot svou lapačkou doslova okradl o hattrick.

Zbývalo tak již jen dohrát tento zápas. Rangers vyrovnali své maximum vstřelených branek, Ducks poprvé dostali sedmičku. Po hubených výhrách přišel gólový boom a jednoznačné vítězství. Jak pravil Roenick ve studiu: "Rangers jsou bez pochyby nejlepším týmem ligy."

Klady

  • přesilovkový gól
  • sedm vstřelených gólů
  • Stepan se trefil po 13 zápasech

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 03:35:55