Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bitvu o Garden vybojovali Indiáni

Bitvu o Garden vybojovali Indiáni

Ve znamení souboje gólmanů a druhé a třetí nejlepší obrany ligy se proměnil odvetný zápas Rangers a Blackhawks, který přinesl naprosto stejný výsledek jako před deseti dny. Hosté si odváží výhru 0-1.
Zápasové statistiky
Hawks, jejichž sedm hráčů nastoupilo ke všem zápasům, postavili do brány Scotta Darlinga, protože při jejich včerejším vítězství proti Islanders chytal Corey Crawford. Kouč domácích pak prohodil i obranu a poslal na led dvojice Keith YandleDan Girardi a Ryan McDonaghMarc Staal. Po dvou minutách seznamování se dostali do útoku domácí, nahození Girardiho Darlinga nepřekvapilo. Několik útoků se poté prostřídalo, většinou v obranném pásmu Rangers – Hossa byl natěsno bráněn, střelu Duncana Keitha Talbot přes stínění hráčů vytěsnil. Přesilovka Hawks začala v poslední době klapat a velmi brzo si mohli svou statistiku 4/12 v posledních 3 zápasech vylepšit. Prvotřídní šanci měl kapitán Jestřábů Jonathan Toews. Cam Talbot však předvedl perfektní zákrok lapačkou, jako by chtěl v každém zápase předvést loupež za bílého dne. Nebezpečná přesilovka pokračovala, ale ani střela Teravainena od modré neprošla, i když Vermette před bránou pracoval a clonil, jak mu síly stačily. Těsně po půlce třetiny se prosadil Dominic Moore. Bohužel pro hráče Rangers a jejich fanoušky, rozhodčí ztratil puk z dohledu, a přestože ho Darling rozhodně neměl ve své moci, puk se dostal za brankovou čáru až po hvizdu sudích. O několik okamžiků později Seabrook krásně namazal Nashovi, tomu ale zakončení do kličky zmařil brankářův beton. Hra pokračovala a přes střední pásmo se vrátila zpět do útočné třetiny domácích. Následovala střela Stepana z druhé, ale gólman Hawks byl opět na místě. Po další ubráněné přesilovce Jestřábů, McDonagh zavezl v posledních vteřinkách třetiny puk, nahrál Kreiderovi, střela se zastavila před gólmanem, Zuccarello se snažil ještě přihrát Stepanovi, ale ten bohužel prudký pas na jeden metr netrefil.

Obranná šachová partie umlčela Hossu, Toewese i Sharpa.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=6759,6760,6761,6762,6763,6764*Dvojice McDonagh – Staal byla nadále nasazována na lajnu Hossa – Toews. Nebezpečného Hossu se dařilo blokovat. Hráči obou týmů předváděli řadu povedených nahrávek i střel, ale obra brankáři si připsali stejně dobré zákroky. V početní výhodě, kterou byli Rangers obdarováni v půlce zápasu, se Stepanova střela umotala z boku do síťky a na první pohled to vypadalo jako gól. Bohužel, a Stepan to věděl hned po střele, to branka nebyla. Darling předvedl v končící přesilovce ještě zákrok proti McDonaghovi a to bohužel znamenalo další nevyužitou početní výhodu. V situaci, která vypadala nejdříve nadějně pro Hawks, sebral na modré obranné čáře Nash puk Hossovi a v úniku dvou na jednoho se pokusil střelou o beton Darlinga přihrát Stepanovi. Puk se bohužel odrazil jinak a tak se na gól dále čekalo. S blížícím se koncem třetiny se hra zrychlovala. Překonaného Talbota zachránila po střele Hjalmarssona tyčka. A když se půl minuty před sirénou se kolem Yandela protáhl Brad Richards, musel gólman Rangers ještě naposledy zasáhnout.

Aktivní ex-Ranger Richards rozhodl jediným gólem zápasu.

Sedm minut třetí části obě obrany dokazovaly, proč jsou druhá respektive třetí nejlepší v celé NHL. Tato sedmička nakonec byla šťastná pro hostující Hawks. Nejprve je zachránilo před gólem břevno po střele Dana Boylea. Hra se přesunula do obranného pásma domácích, kde si zpoza brány vybruslil Brad Richards, prokázal dostatek trpělivosti, zamíchal s pukem a prostřelil Talbota. Rangers se museli pustit více do útočení. Nash v rychlé šanci nezakončil. Hra se také častěji dostávala před Talbota a šance volaly po gólu. Sharpovu střelu zápěstím Talbot vyrazil. Ve 13. minutě jel znovu Sharp zcela sám na Talbota, ten ovšem předvedl další perfektní zákrok a betonem u tyče udržel manko jednoho gólu. Čyři minuty před koncem dostali Rangers druhou přesilovku, ale její výsledek by byl nošením dříví do lesa. Po další útočné snaze Jezdců se sám před bránou ocitl hostující Saad, ale Talbot byl opět na místě. Bohužel výsledek zápasu nezměnila ani přes minutu trvající power play.

Je vidět, že se blíží playoff. Obranná hra začíná hrát prim, nevyužívání přesilovek může zhatit sen všech fanoušků i hráčů Blueshirts.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 08:05:49