Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Talbot a Brassard zařídili vítězství nad Chicagem

Talbot a Brassard zařídili vítězství nad Chicagem

Jezdci včera hráli druhý zápas svého tripu. V prvním utkání prohráli Blueshirts proti Detroitu až v prodloužení. Do prodloužení se muselo i včera, tentokrát v United Center, jelikož oba gólmani byli bezchybní. Cam Talbot dokázal vychytat svůj pátý shutout v sezoně, jediný gól zápasu vstřelil po ani ne minutě prodloužení Derick Brassard. Navíc celé formace na oslabení fungovaly skvěle a Blackhawks se ve své přesilovce nějak neprosazovali. Rangers tak odvezli z větrného Chicaga oba body a nyní míří na východní pobřeží, kde dokončí zbytek svého tripu. V úterý nastoupí v Nassau Coliseum proti Islanders.
Zápasové statistiky
Zápas začal hodně zostra, oba týmy se tlačily dopředu, první šanci měli ale domácí. Staal nestačil Saadovi, který je považován za velkého rychlíka, Saad vystřelil, ale Talbot pro něj připravil pěkné překvapení – rychlou reakci a výborný zákrok lapačkou. I po přesilovce, kterou měli domácí, se hrálo nahoru dolů. V jedenácté minutě poprvé zahrozili i hosté. Hayes našel krásnou přihrávkou zpoza branky Shepparda, Crawford si betony pohlídal dolní rohy branky.

Oba týmy se snažily držet puk, nechtěly ho dávat zbytečně soupeři. Byly si totiž vědomé, že proti sobě stojí špička ligy. Drsný forčeking předváděli Rangers až u branky Chicaga. Nechtěli nechat Jestřáby nastartovat útočné akce, a proto je potlačovali už v zárodku. Dobrá taktika na tak dobrý tým. První část byla naprosto vyrovnaná a hrál se pěkný hokej, a to i bez branek. Bez branek skončila i celá první perioda.

Stejný obraz měly první minuty druhé třetiny, a to do té doby, než se Rangers provinili nadpočtem hráčů na ledě, pak byl zase vyloučen Shaw. Utkání bylo ale stále bez branek a ani jeden tým neměl větší převahu, chvílemi možná Jestřáby. Nečekanou pauzu vytvořil Cam Talbot, jenž přerušil hru na zhruba tři minuty, protože měl něco s výstrojí, přesněji betonem. Postupem času se ale Chicagu nějak nedařilo dostávat se do pásma Rangers, kteří hráli velmi spolehlivě. I prostřední část skončila bez branek, ale neznamená to, že by se hrálo nezáživné utkání. Ba naopak. Utkání nechybělo nic, kromě gólů samozřejmě.

Ve třetí třetině byla čím dál více vidět snaha překvapit soupeře, ale zároveň hrát spolehlivě vzadu. Jedním z těchto případů byla akce Hayese a Millera, kteří provětrali Crawforda. Na druhé straně Talbot eliminoval snahu Jestřábů svojí lapačkou. Vřít to začalo až ke konci poslední periody, první začali hosté. Jeden z hráčů v bílých dresech předvedl blafák na Crawforda, ten ale skvěle chytil, jako o pár chvil později, když si pokryl pravou tyč. Velkou šanci měli Rangers, jelikož v posledních minutách dostali možnost přesilovky, ale z tlaku nic nevytěžili. A tak se body rozdělovaly. První se šlo ale do prodloužení.

To ale netrvalo moc dlouho. První zahrozili domácí, ale Toews v úniku (s obránci za zády) Talbota nepřekonal. Zucarello v protiúderu počkal až obránci přejedou, pak našel Brassarda a ten se střelou příklepem na první tyč pod vyrážečku nemýlil. Parádní rána, která zařídila druhý bod. Důležité dva body. Vyzdvihnout si určitě zaslouží Cam Talbot, který byl celý zápas oporou a vychytal vítězství. Další veledůležité utkání v rámci divize odehrají Jezdci na Long Islandu, hned další den v hlavním města USA.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 15:42:59