Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers porazili v úžasném utkání Islanders. Přestřelku ovládli 6:5

Rangers porazili v úžasném utkání Islanders. Přestřelku ovládli 6:5

Rangers včera vyjeli na led Islanders se špatnou bilancí. Všechny zápasy předtím v sezoně prohráli. V průběhu utkání všechno nasvědčovalo tomu, že nezvítězí ani napočtvrté. Hosté totiž třikrát prohrávali o dva góly, jenže dva body si odvezli zpět na Manhattan. Tolik inkasovaných gólů vybičovalo hráče k většímu útočnému snažení, které přeteklo do šesti branek. Hned dva góly dal kapitán McDonagh, jenž se probouzí v ten čas, kdy to mužstvo nejvíc potřebuje. Vítězný gól dal Klein, konečně se prosadil i Martin St. Louis. Díky dvěma bodům jsou Jezdci na druhém místě divize a ztrácí dva body na první místo, přičemž na Ostrovany, kteří tuto příčku drží, mají náskok dvou zápasů.
Zápasové statistiky
Celý zápas nabídl závratný sled událostí, hrálo se ve vysokém tempu a s velkou vášní na obou stranách. Rangers toužili po dobrém, silném začátku v Nassau Coliseum. Místo toho dostali gól už v prvním střídání. Talbot šel za branku, odkud vyhodil puk k mantinelu, ale velmi nešikovně. Puk se totiž odrazil ke v kruhu stojícímu Johnu Tavaresovi, který jenom poslal puk do prázdné. Stav 1:0 po jedenácti sekundách hry znamenal zklamání.

Talbot se naštěstí udržel v klidu a držel svůj tým nad vodou poté, co Jezdci nabízeli domácím jeden protiútok za druhým. Nicméně v dvanácté minutě vyrazil puk betonem jenom do volného prostoru, ve kterém Frans Nielsen porazil v souboji Marca Staala, takže zakončoval opět do prázdné. „Prostě se nikdy nesmíte vzdát,“ popisoval Talbot svoje myšlení během zápasu. „Měli jsme nějaké těžké starty a dostali nějaké góly, ale jen se snažím najít cestu, abych svému týmu pomohl k vítězství. Tak jsem to dělal i dnes. Kluci byli ve třetí třetině neuvěřitelní. Dali jsme to.

O minutu později zastavila Anderse Leeho, který prorazil obranu Rangers. To samé udělal o další minutu později s Caseyem Cizikasem. Tyto dva zákroky byly klíčové k tomu, aby Rangers snížili, a to díky McDonaghovi. Po dlouhém tlaku v útočné třetině objel Dan Girardi branku, zpoza Halákovy klece přihrál ideálně pro Ryana McDonagha, kterému se povedlo najít přesně skulinu mezi Halákovým tělem a rukou. To bylo v první třetině vše. Oba týmy si vyměnily silnější pasáže. Domácí měli prvních deset minut, hosté druhých. První perioda tak skončila 2:1 ve prospěch Islanders.

Stejně jako na začátku zápasu, i na startu druhé třetiny se domácí velmi rychle prosadili. Johnny Boychuk se opřel do odraženého kotouče po nedůrazném vyhození Kleina a od modré čáry parádní tvrdou ránou prostřelil Talbota. Rangers se ale nenechali zahanbit, dali dva góly během dvaceti tří sekund a srovnali skóre utkání. Jako první se prosadil ve formě hrající Chris Kreider. Derek Stepan ve středním pásmu poslal dopředu právě Kreidera, jenž se rychlou střelou zápěstím kolem Boychuka trefil přesně k levé tyčky Halákovy branky. „Od All-Star přestávky prorazil Kreids fenomenálně,“ chválil svého spoluhráče Derek Stepan. „Začal více využívat své tělo a dělá akce, které mu pomáhají. Rozšiřuje svou hru.

Na 3:3 srovnával svým druhým gólem v utkání kapitán Ryan McDonagh. Hayes vybojoval za brankou puk, hosté se dostali do dalšího tlaku. Miller od mantinelu přihrál na modrou čáru, odkud McDonagh vypálil tvrdou ránu, která zapadla za Halákova záda. Před brankou byl puk nejspíš ještě tečován.

Islanders se bohužel opět ujali vedení. Prosadili se těsně po přesilovce, kterou měli; Derek Stepan už byl na ledě. Domácí ale pokračovali v tlaku a vyplatilo se. Travis Hamonic nastřelil kotouč od pravého mantinelu před branku, kde o dorážku bojovali Nelson a nakonec Ryan Strome dokázal protlačit kotouč za Talbotova záda. Ostrované tak využili velký tlak do brány. V tu dobu byli lepším týmem domácí. Namátkově to byla šance Thomase Hickeyho, jenž svou bekhendovou střelou neuspěl. Nebo když Grabovskij přihrávkou z otočky našel před brankou Stromea, který z bezprostřední blízkosti Talbota nedokázal překonat. Do šaten se tak šlo za stavu 4:3 pro domácí. Fanoušci se museli bavit. Kromě sledování hokeje ale přišlo samozřejmě také na hádky a pokřikování mezi oběma tábory.

Rangers začali poslední dějství přesilovkou, ve které se neprosadili. Skoro se prosadili pár chvil po jejím konci, protože Ppo McDonaghově střele Halák vyrazil puk pouze před sebe a Derick Brassard už dorážel do prázdné branky, Hamonic mu ale sáhl do střely. Nedáš – dostaneš, říká známé pořekadlo. A platilo. I když měli hosté velký tlak a kontrolovali hru, tak dostali gól. Boyle udělal na útočné modré čáře chybu a hladoví hráči Islanders se hnali do přečíslení tři na jednoho. Ryan Strome rozjel celou akci, narazil si s Nielsenem a přesnou střelou pod horní tyčku poslal Ostrovany do dvoubrankového vedení.

Zvýšily se emoce. Jak na hřišti, tak v hledišti. Tam už se skandovalo „you can't beat us“ (nedokážete nás porazit) a posměšně „Taaalbot“. Jenže od gólů Stromea se už domácí neprosadili, za to hosté ano. Chris Kreider nabral rychlost, přes Hickeyho se ale nedostal, a tak parádní zadovkou uvolnil Dereka Stepana, který přesnou střelou prostřelil Haláka. Moc pěkná souhra těchto dvou hráčů, kteří si vyměnili role. A co se nestalo o cca dvě minuty později? Samozřejmě, že padla branka. Kreider sebral puk váhajícímu Boychukovi a rázem se Stepan dostal s Martinem St. Louisem do přečíslení dvou na jednoho, které využili perfektně a St. Louis střílel do poloprázdné branky. Marty si mohl zhluboka vydechnout, gól vstřelil po patnácti zápasech. „To víte, že to bylo blbé, když šli do vedení o dvě branky, navíc v poslední třetině. Ale šli jsme na to a Derek vstřelil důležitý gól hodně rychle, takže jsme neměli čas k svěšování hlav,“ popisoval St. Louis. „Byli jsme zpátky ve střehu a byli jsme odolní, což byla klíčová věc.

Utkání postupně gradovalo, až vygradovalo úplně. Brassard získal kotouč v souboji s Hamonicem, obkroužil téměř celou útočnou třetinu a zpětnou přihrávkou hledal před brankou St. Louise, který kotouč ovšem netrefil, kotouč se nicméně dostal na hokejku Kevina Kleina, který zamířil přesně k tyči a obrátil tak stav zápasu. Obrovská radost na střídačce, na ledě, v hledišti. Islanders to ještě zkoušeli v šesti, naštěstí trefili jenom břevno, a tak hosté odjeli s dvěma body. Trip vyšel dokonale. Klein dal už čtvrtý vítězný gól v sezoně. „Nemám pro to žádné vysvětlení. Prostě jdu na led a zkouším to,“ odpověděl Klein na otázku, jestli se nějak vyžívá v důležitých gólech. „Ukázali jsme velkou odolnost. Několikrát jsme ztráceli už o dva góly. Naše úsilí ve třetí třetině bylo fakt dobré. Měli jsme mnoho kluků, kteří dnes hráli výjimečně.

Byla to vyloženě playoff atmosféra. Na starém stadionu, dva věční rivalové. „Je to zábavná rivalita. Byly to dobré zápasy,“ přemítal Derek Stepan. „Pokaždé, když jdete proti svým rivalům, tak se musíte ujistit, že do toho dáte všechno. A navíc když jsou nám tak blízko v tabulce a každý bod je důležitý, tak to ještě navýší soupeření. Byl to vážně dobrý zápas. Bylo zábavné být toho součástí.

Rangers mají dnes den volna, ve středu trénují. V noci na pátek přivítají v MSG Vancouver.

Kratší sestřih:

Delší sestřih:

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 08:59:46