Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Oslabení Jezdci podlehli Nashvillu 2:3

Oslabení Jezdci podlehli Nashvillu 2:3

Tohle mrzí. Jezdci v Nashvillu měli na body, ale neodvezli si ani jeden. Po gólu Ricka Nashe dokonce vedli, ale v rozpětí čtyřiceti sekund dali domácí dva góly. Ze začátku druhé periody vyrovnával Ryan McDonagh, ale po další dělovce Riebeira opět prohrávali. Tento stav zůstal až do konce. Jezdci ale hráli bez brankářské jedničky. To nebylo vše. Před zápasem byla oznámena nemoc Dereka Stepana, jenž kvůli chřipce nenastoupil. V průběhu zápasu navíc odstoupil Jesper Fast. Rangers podali proti momentálně nejlepšímu celku ligy dobrý výkon, ale bohužel. Už zítra Blueshirts čeká Dallas.
Zápasové statistiky
Ještě před zápasem bylo oznámeno, že Derek Stepan má chřipku. Po Hankovi další hráč, který je mimo. I přes to se do toho vrhli Rangers po hlavě. Klein dával před branku na Brassarda, ten ale puk nezasáhl. O pár sekund později se představili i domácí, ale Talbot úspěšně chytil. Dlouho neuběhlo a Predators měli velkou šanci, a to když se Bourque ocitl sám před Camem, ale zakončit nedokázal. Ve čtvrté minutě se nechal za brankou obrat Dan Girardi o puk, jenž se dostal před brankou k osamocenému Smithovi, ale Talbot svůj tým zachránil.

Hrálo se poměrně akčně, nahoru dolu. Lepším týmem ale byli domácí, kteří hráli po celou první třetinu v pásmu hostů. To se Rangers nemuselo vymstít. V šesté minutě se konal brovský závar před Talbotem. Forsberg si brankáře Rangers položil na zem a společně se svými kolegy se snažil dotlačit puk za brankovou čáru, jenže ani jeden ze čtyř pokusů se ve vedoucí branku nepřetavil. Gól zachránil svou hokejkou Kevin Klein, pro něhož bylo v průběhu první třetiny připraveno video, po kterém přišlo tleskání ve stoje.

Šance střídala šanci, bohužel jen v podání domácích. Cam Talbot ale působil velmi jistě, podával dobrý výkon. Rangers se dostávali do protiútoků. Jejich střely mířily především dolů. Komentář ze zámořské televize trefně poznamenal, že Pekka Rinne má pravděpodobně nejlepší lapačku v lize, takže by byla hloupost mířit nahoru. Do konce třetiny se poté staly pouze dvě zajímavé věci. Udály se ke konci a opět na konto Nashvillu. V obou účinkoval talent Filip Forsberg. Poprvé trefil tyč, podruhé se nechal vyloučit. Tuto krátkou přesilovku Jezdci nevyužili, a tak se přesunula do druhé periody. První skončila bez branek 0-0.

Druhá třetina mnoho hokejové krásy nepřinesla. Ale přinesla góly, a to hned tři. Hrálo se defenzivně, do útoku se moc nehnalo. Vedení se ujali hosté. Ti dostali možnost přesilové hry a využili ji. Přesilovka jako taková byla hrozná, o prohraných vhazováních po čas celého zápasu není potřeba mluvit, to byla jedna velká bída. Martin St. Louis si všiml zcela neobsazeného Ricka Nashe, který byl před Rinnem úplně sám. Nash dostal přesnou přihrávku a z otočky nadvakrát dostal puk za brankovou čáru a dostal svůj tým do vedení.

Od té doby hráli Jezdci s chutí, tvrdě. Predators se mnohdy nestačili otáčet. Už to vypadalo, že hosté udrží vedení do přestávky, jenže potom… Bylo vyrovnáno. Po buly se ke střele nejprve dostal Järnkrök, poté zkoušel dorážet Matt Cullen, ale nakonec se kotouč odrazil na hůl Romana Josiho, který tvrdou a přesnou ranou vrací Predators zpět do zápasu. Talbot bez šance. Čas 39:21 a nahozený puk dojel autor předchozí branky Josi, posunul ho po mantinelu a na druhé straně kluziště si ho našel Shea Weber, který svou pověstnou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Třetí třetina začala, jak nejlépe mohla. Jezdci vyrovnali! Po přihrávce od Zuccarella se na modré objevil sám McDonagh, který se skvělým pohybem zbavil soupeře, najel si do ideálního úhlu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Skvělá střela nad beton. Od té doby byli lepší hosté. Ale po pár šancích přišla další poprava. Seth Jones se rychle rozjel a puk zavezl do obranného pásma Rangers. Puku se po jeho přihrávce ujal Mike Ribeiro a střelou do levého horního rohu překonává Talbota, který toho moc neviděl, v dráze letu kotouče mu stáli hned tři hráči.

Šanci na vyrovnání Jezdci měli, obrovskou. Ekholm udělal obrovskou chybu a Zuccarello s Brassardem se ocitl v přečíslení 2 na 1. Druhý jmenovaný obdržel přihrávku do dobré pozice, ale ve stoprocentní šanci přestřelil. Nepomohlo ani odvolání Talbota, a tak Jezdci odjíždějí z Nashvillu s prázdnou. Na smutek není čas, zítra v MSG odehrají zápas s Dallasem.

Klady:
- solidní hra
- velká snaha
- Nashův gól, díky kterému je nyní na čele střelecké tabulky

Zápory:
- obdržení dvou branek v rozpětí pár sekund
- nedostatečný tlak v posledních minutách
- nevyužité šance

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 21:01:30