Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hagelin hrdinou, Rangers vyhráli v prodloužení

Hagelin hrdinou, Rangers vyhráli v prodloužení

„Chceme jít do přestávky s výhrou,“ znělo včera ze všech stran z kabiny. A povedlo se. Sice po upocené výhře, ale výhra je výhra. První třetina byla bez branek. V té druhé nejprve Jezdci vedli po šesté brance v sezoně Kevina Hayese 1:0. Jenže pak se prosadil kapitán Ottawy Erik Karlsson, následovala branka v přesilovce, když se prosadil český útočník Milan Michálek. Dost možná gól Henrika Lundqvista. S tímto stavem se šlo i do třetí třetiny. Statistika před zápasem říkala, že pokud po dvou periodách Jezdci prohrávali, tak měli zápasovou bilanci 4-9-0. Dnes to neplatilo. Po brzké brance Chrise Kreidera přišlo na řadu prodloužení. V něm nakonec rozhodl Švéd Carl Hagelin, čímž zabezpečil, aby druhý bod zůstal v MSG. Jezdce nyní čeká šestidenní pauza způsobená All-Star Game. Do tréninku se vrátí v pondělí.
Zápasové statistiky
Zrovna nejkrásnější utkání to včera nebylo. Ale dva body se počítají, Jezdci šlapou. „Už jsem řekl, že každý zápas nemůže být krásný. Dnešek toho byl příkladem,“ uvedl trenér Alain Vigneault po utkání. Jeho svěřenci mají momentálně 16 výher z posledních 19 zápasů. „Tahle hra je o hledání způsobů, jak vyhrát, když nejste lepším týmem. To jsme dnes udělali. V klíčových momentech to pochytal Hank. Pak přišel veledůležitý Kreiderův gól, který to srovnal. Pak jsme našli způsob, jak zápas otočit.“ Mimochodem, dnešní zápas byl pro Alaina Vigneaulta 932. na trenérské lavičce. Je to stejný počet, jako má jeho šéf – Glen Sather. Nyní je v počtu odkoučovaných zápasů na 26. místě.

Po bezbrankové první třetině, ve které vyčnívala jenom tutovka Zibanejada, jenž nedokázal usměrnit puk do prázdné, přišla aktivní druhá. V ní Rangers přestříleli soupeře 17-14, ale ten po čtyřiceti minutách hry držel vedení 2:1. Newyorčané otevřeli skóre v čase 9:29, když Kevin Hayes dorazil střelu Dana Girardiho. Byl to pro něj jediný gól v posledních deseti zápasech, šestý v sezoně. Hayes má nyní 16 bodů, což ho řadí na deváté místo v bodování nováčků.

Nicméně, Senátoři oplatili stejnou mincí, a to rovnou dvakrát během 63 sekund. Jako první vstřelil vyrovnávací gól Erik Karlsson, který zakončil z kruhu pěknou kombinaci, přičemž Lundqvist se nestihl přesunout. Všechno to začalo tím, že Jesper Fast nezvládl osvobodit svůj tým, takže Senators šli do protiútoku. Celou situaci zastavil neskutečným zákrokem betonem Lundqvist, který ukradl gól Condrovi. Jenže Jezdci nestihli vyhodit a Karlsson vyrovnal. Za necelou minutu po srovnávacím gólu přišla další rána. Lee Stempniak byl vyloučen za vysokou hůl. Ottawě stačilo devět sekund, aby se díky Michálkově dorážce ujala vedení.

V sedmnácté minutě prostředního dějství dostali Jezdci možnost přesilovky, následně dvojité. Přesilovka pět na tři trvala minutu a čtvrt, ale špatné je slabé slovo. Bez pohybu, minimum střel. Naštěstí pro Jezdce se pár minut po začátku třetí třetiny prosadil rychlík Chris Kredier. Jak jednoduché. Přihrávka St. Louise z obranného do středního pásma na Staala, ten dobrou přihrávkou do jízdy našel americké křídlo, které o tyčku překonalo Andersona. V této třetině se víc nestalo, takže se šlo do prodloužení. Lundqvist v poslední dvacetiminutovce pochytal třináct střel, v celém utkání 33.

Ottawa ztratila puk a pak to šlo velice rychle. Derek Stepan poslal bekhendem kotouč před bránu, kde byl naprosto osamocený Carl Hagelin a ten lehkou tečí nedal šanci Craigu Andersonovi. Rangers nyní mají volno až do pondělí, protože na počátku příštího týdne už bude první trénink. Prvním soupeřem po přestávce budou v noci na středu Islanders v Nassau Coliseum.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:01:53