Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers v pohodě přehráli Penguins, Nash a Stepan po dvou gólech

Rangers v pohodě přehráli Penguins, Nash a Stepan po dvou gólech

Rangers v Pittsburghu moc chtěli vyhrát. A povedlo se. Díky jasné výhře 5:2 se posunuli na třetí místo v divizi. Rick Nash dal dva góly a osamostatnil se na čele tabulky střelců, dva góly dal také Derek Stepan, který hraje po své pauze proti Bruins skvěle. Pár bodů nasbírali také Brassard a Kreider. Utkání mělo zvláštní vývoj. Rangers brzo vedli o dvě branky, jenže v první třetině se nechali vyloučit hned třikrát. Penguins využili až tu třetí zásluhou Crosbyho. V druhé třetině naprosto dominovali Rangers. Ti vstřelili dvě branky a soupeře nepustili k ničemu. Do třetí třetiny nastoupili Tučňáci naprosto nabuzení a vstřelili gól. Ten jim moc nepomohl. Derek Stepan pak vstřelil další gól, čímž uzavřel gólový účet zápasu.
Zápasové statistiky
První třetina začala nejlépe, jak mohla. Po chybné přihrávce Letanga se k puku ve středním pásmu dostal Nash, který z kruhu dobrou střelou překonal Fleuryho. Skvělý úvod. Penguins ale vůbec nezaháleli, o pár sekund později musel zasahovat Lundqvist proti střele Arcobella. Běhu za vyrovnáním pomohl faul Marca Staala, který byl pochybný. Rangers ale s bráněním neměli moc velký problém, v pohodě vyhazovali, navíc kombinace domácím moc nešla. Jedinou větší šancí byla tvrdá střela Letanga, ale Hank prokázal své kvality.

Rick Nash poté opět prokázal své kvality, když si pokryl puk a projel až k Fleryumu, u kterého se poté strhl trochu zmatek, a tak radši přikryl puk rukavicí. Hned z následného buly se puk dostal k modré čáře, odkud byl nahozen do brankoviště. Odrazený kotouč se dostal k Brassardovi, jenž z otočky chladnokrevně zakončil. Velice dobrá orientace v prostoru. Následoval ten samý postup, jako po prvním gólů. Přišla přesilovka pro Tučňáky, na trestnou šel Martin St. Louis. Ano, Jezdci si hráli s ohněm. Naštěstí se ještě nic nestalo, Jezdci opět nedostali gól, opravdu dobrá práce v oslabení.

Penguins se ujali iniciativy, pochopitelně. Jezdci proto často vyráželi do protiútoků. Jako například v třinácté minutě, kdy se pěkně uvolnil Hagelin a nebýt zlomené hokejky, tak by možná Fleuryho svou střelou překonal. I do třetice byl vyloučen hráč Newyorčanů, tentokrát Chris Kredier. A oheň už pálil v celé síle. Na počátku celé akce před gólem stálo nahození na klec Henrika Lundqvista, následně se kotouč na brankovišti odrazil na pravou stranu, kde už stál k dorážce pohotově připravený Sidney Crosby, o kterém McDonagh za svými zády vůbec nevěděl.

Přesilovkovou šanci dostali i hosté. Christin Ehrhoff šel na trestnou, ale Rangers hráli pomalu. Druhou šanci dostali šest sekund před koncem Ehrofova trestu, ale ani Paula Martina nepotrestali. Rangers kombinovali u Fleruyho branky, ale střela ne a ne přijít. První třetina tedy skončila ve prospěch Blueshirts 2:1.

Rangers začali druhou třetinu dominantně, hned se nastěhovali do pásma domácích a snažili se prosadit. Do protiútoků vyráželi hosté, ale např. Crosby v druhé minutě druhé třetině na Henrika nevyzrál, ale ten měl jednoduchou práci. O pár sekund přišla další branka hostů! A opět po vhazování. Na okraji kruhu se k puku dostal Rick Nash, který jen nahodil puk před branku. Těsně před Fleurym tečoval puk Scuderi, jenž se snažil odstranit z brankoviště Matse Zuccarello. Nasher dominuje.

No, a rázem to bylo o dvě branky. Ale Penguins se nepovedlo dát kontaktní gól, bylo to přesně naopak. Za vyhození puku mimo hrací plochu byl vyloučen Paul Martin. Rangers přesilovku využili, po kombinaci se k puku dostal Derek Stepan, jehož střela skončila za zády Fleuryho, kterého nahradil Greiss. Domácí se sanžili, ale často o puk přicházeli, Jezdci bylo o krok vepředu. Dominance Jezdců.

Další přesilovka pro hosty v čase 31:50, ale nevyužita. Zato po ní se hnal po chybě Tučňáků na branku rychlý Hagelin, ale na zádech měl pověšeného jednoho z domácích, neproměnil, ale přišla přesilovka. Ta byla zajímavá, ale gól z ní nepadl. V poslední minutě poslední periody se do pásma hostů natlačili domácí, velký tlak, ale Jezdci své vedení udrželi, do šaten se tak šlo za stavu 4:1.

Tučňáci se hned natlačili do třetiny Rangers a hnali se za vyrovnáním. A hráli úplně jinak. Kunitz, Malkin, nebo Goc zatopili Henrikovi. Ale tomuhle tlaku nešlo vzdorovat. Chyba v obraně a David Perron se prosmýkl, Henrik Lundqvist pustil puk mezi betony, tohle šlo chytat. Pokud bylo před několika vteřina v domácí aréně Penguins pěkně veselo, teď zase diváci smutně pohlížejí na ledovou plochu. Nová chyba v obranné třetině stojí Pittsburgh pátý gól v jeho sítí, Derek Stepan docílil druhého vlastního zásahu v dnešním utkání a posílá Rangers zpátky do vedení o tři góly.

Další šance na zvýšení skóre přišla po vyloučení Bennetta, ale ze strany Rangers přišlo pouze břevno. Ze strany to byl jeden protiútok za druhým, ale naštěstí nevyužit. David Perron v polovině třetí třetiny unikal opět na bránu, s ním také Sidney Crosby. Jenže oba si vylámali zuby na Lundqvistovi. Od té doby se hrál hokej v útočném pásmu domácích, ale Rangers v klidu bránili.

Velice důležitý zápas tak Rangers zvládli v poklidu. Rozmetli Tučňáky 5:2 a posunuli se na třetí místo v divizi. Další na řadě jsou v MSG Senators, zápas bude v noci na středu.

Klady:
- skvělý výkon celého týmu
- solidní přesilovky
- zlepšená disciplína po první třetině

Zápory:
- tři vyloučení v první třetině

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 17:56:58