Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Výtečný Nash dovedl Rangers k vítězství nad Washingtonem

Výtečný Nash dovedl Rangers k vítězství nad Washingtonem

Po dvě třetiny suverénní výkon, ve třetí části vedení 3:0 a nakonec ještě velké drama, které nakonec rozhodla dlouhá přesilovka 5 na 3. Takovou zápletku ve stručnosti měl zápas Rangers s Washingtonem. Ten Jezdci v Madison Square Garden nakonec zvládli vyhrát 4:2 a zaznamenali tak své sedmé vítězství v řadě. Hvězdou večera byl Rick Nash, který si připsal tři kanadské body.
Zápasové statistiky
Zápas s Capitals, kteří vyhráli sedm z posledních devíti utkání, přinesl podle očekávání vyšší tempo, než na které fanoušky Rangers navykli v posledních zápasech při výhrách nad podprůměrnými kluby NHL. Madison Square Garden tak byla svědkem zajímavé podívané ještě okořeněné o skutečnost, že se oba celky momentálně přetahují o třetí místo Metropolitní divize.

Skóre otevřel po třech a půl minutách šťastně Rick Nash, od jehož nohy se odrazila do brány Zuccarellova střela po rychlém protiútoku. Ten následoval poté, co Carlson na druhé straně v dobré pozici minul Lundqvistovu bránu. Hned následující střídání zachránila Holtbyho tyč, vzápětí na druhé straně Lundqvist pohotovým zákrokem vychytal přečíslení Washingtonu a ani ne o minutu později na druhé straně Kevin Hayes v pádu málem zasunul puk do odkryté brány... Takto hektický byl úvod zápasu a diváci se rozhodně měli na co dívat.

Ještě během první třetiny začalo šancí na obou stranách ubývat a naopak přibývalo fyzických střetů mezi hráči na čemž měli podíl především hostující hráči. Přesto byli Jezdci ke konci třetiny blízko k navýšení náskoku, ale Braden Holtby rychlým přesunem zastavil dorážku J. T. Millera z hranice brankoviště.

Začátek druhé třetiny ovlivnilo velice přísné vyloučení Ovečkina za lehké postrčení Zuccarella u mantinelu. Po trápení v posledních zápasech se Jezdcům vyvedla přesilovková souhra i zakončení, když Dan Boyle naznačil střelu od modré a místo toho přihrál Martinu St. Louisovi, který z velkého úhlu dokázal zamířit přesně. Kanadský útočník se gólově prosadil poprvé po sedmi zápasech, pro Boyla to byla v šestnáctém zápase dokonce teprve první asistence v dresu Rangers.

Oproti tomu hráči Blueshirts se moudře vyhýbali trestné lavici, neboť přesilové hry Washingtonu patří k nejvíce nebezpečným v lize. Poprvé do oslabení Jezdci zamířili až po polovině utkání a málem dokonce i udeřili, když přečíslení dva na jednoho řešil Derek Stepan přihrávkou na Ricka Nashe a od toho se už podruhé v utkání nebezpečně odrazil puk směrem na branku - tentokrát však kotouč zastavila pravá tyč Holtbyho brány.

Rangers odváděli dobrou práci při bránění a to zejména hlavních hvězd soupeře včetně Alexandra Ovečkina, který s přibývajícími odehranými minutami stále více a více času trávil diskusemi s rozhodčími a vůbec působil hodně rozhozeným dojmem. Henrik Lundqvist tak ani nečelil příliš střelám, přesto musel předvést několik nebezpečných zákroků. Vyznamenal se především na začátku třetí třetiny, kdy Capitals během dvou minut vyslali na branku tolik střel, co za celou předchozí dvacetiminutovku.

Ve 46. minutě naštěstí spoluhráče uklidnil Rick Nash, který se prosadil střelou přes obránce přesně k tyči a vstřelil již svůj 22. gól sezony (pro srovnání, za celou loňskou sezonu včetně play off vstřelil 29 branek). Gólové oslavy v Madison Square Garden nicméně za chvíli uťal Kuzněcov, který zaskočil Lundqvista střelou z úhlu. Bez větší nadsázky lze napsat, že švédský gólman nakonec inkasoval z nejméně nebezpečné střely, která na něj do té doby ve třetí třetině mířila.

Bohužel Rangers tím vrátili soupeře do zápasu místo toho, aby si už jen pohodlně pohlídali třígólový náskok ve třetí třetině. Capitals vycítili šanci, vytvořili si opět tlak v útočném pásmu a v 51. minutě v přesilové hře výbornou ranou Alexandr Ovečkin snížil na rozdíl jediného gólu. Ze zdánlivě již rozhodnutého zápasu tak ještě bylo drama, přičemž za to mohla trocha nekoncentrovanosti, které se domácí dopustili po vstřelení třetího gólu.

Naštěstí v závěru Jezdcům vydatně pomohli sami hosté. Niclas Backstrom dostal čtyři minuty za nebezpečnou hru vysokou holí, když z neopatrnosti přivodil Brassardovi krvavý šrám v obličeji a Jason Chimera hned následně při vhazování nepochopitelně zahrál puk rukavicí, což současná pravidla již neumožňují a dostal tedy dvouminutový trest. Výsledkem byla téměř dvouminutová přesilovka 5 na 3. V té Holtby dlouho dělal možné i nemožné, aby svůj tým udržel ve hře, nakonec však kapituloval poté, co si lapačkou srazil do vlastní brány puk, který se předtím po Nashově střele odrazil od tyče. O dorážku se v daný moment ještě snažil i Martin St. Louis a protože nebylo zřejmé, zda se dotkl puku, nebylo v čase utkání ještě přesně jasné, komu bude gól připsán a zda si tedy Nash připsal hattrick či "jen" dva góly a asistenci. Z televizních záběrů se však zdálo, že by měla platit první varianta, ačkoliv rozhodčí na ledě označili za střelce St. Louise.

Z této rány se už Washington neoklepal. Jezdci takřka přidali pátý gól do prázdné brány, nicméně Carl Hagelin nastřelil pouze tyč a v samém závěru pak střela Dominica Moora přešla brankovou čáru až těsně po závěrečné siréně. Důležité však je, že po vítězství 4:2 získali Rangers další důležité body pro postup do play off.

Klady:
+ Takřka po celý zápas dobrá práce v obraně
+ Famózní Rick Nash
+ Kladná bilance na vhazování (34-25)

Zápory:
- Ve třetí třetině dovolili Rangers soupeři snížit z 3:0 na 3:2
- Jezdci se ve třetí třetině často dostávali pod tlak
- Vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě ve druhé třetině

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 05:44:47