Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers smetli Montreal pěti góly

Rangers smetli Montreal pěti góly

Rangers měli kvůli odloženému zápasu s Buffalem dlouhé volno, které evidentně pomohlo. Jezdci v domácí MSG znemožnili Canadiens 5:0, přičemž bodoval každý útočník. Nejen branky Dominica Moora, Dereka Stepana, Martina St. Louise, Carla Hagelina a Ricka Nashe pomohli k triumfu, protože Henrik Lundqvist svým shutoutem přispěl k tomu, že Jezdci neinkasovali už 122 minut a 51 sekund. Rangers předvedli skvělý výkon, no Montreal se jakožto vedoucí tým ligy moc nepředvedl.
Rangers hráli na začátku první třetiny velmi aktivně a byli lepším týmem. Až pět minut po začátku utkání Montreal vystřelil na Lundqvista, a to zásluhou Jiřího Sekáče. Jezdci v útočném pásmu delší dobu tlačili, ale potom na modré čáře chyboval John Moore, který ztratil puk a musel pro něj do středního pásma, kde se nerozhlédl a bezhlavě nahrál Girardimu, jenž nebyl na místě, kam Moore přihrávku směroval. Celou situaci úžasně zachránil Dan Girardi, který v leže hokejkou zblokoval přihrávku před branku, kde číhal jeden z hráčů Habs, za což sklidil obrovské ovace.

Po této situaci se konalo buly ve středním pásmu, ze kterého se vyřítili všichni tři členové čtvrté lajny. V útočném pásmu se ke střele dostal Glass, jehož střelu záskok Careyho Price Dustin Tokarski nezkrotil, obránci jeho týmu odpálili puk pouze do přijíždějícího Glasse, od kterého se puk odrazil k Moorovi, který chytře propálil mezi betony. Pro Moora první gól sezony, pro Tannera Glasse první bod jako Ranger a pro Fasta dokonce první bod v NHL.

Až tři minuty před koncem se do větší šance dostali Habs. David Desharnais se proháčkoval mezi Marcem Staalem a Danem Girardim, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat. Desharnais tedy v pádu zakončil pouze do Lundqvistových betonů. Dvě minuty před koncem první periody se v oslabení dostal k zakončení Stepan, ale Tokarski zasahoval maskou. V tom samém oslabení se do úniku 2 na 1 dostal Dominic Moore a Carl Hagelin, ale Švéd chybu Habs nepotrestal. Domácí měli v první třetině více ze hry, byli lepším týmem a do druhé třetiny šli s nejtěsnějším vedením 1:0.

Prostřední třetina začala nejlépe, jak mohla. Stepan těsně před obrannou modrou vystihl přihrávku, nahrál Kreiderovi, který předal Martinu St. Louisovi, jenž si sjel k mantinelu, aby pak dokonale přihrál do mezikruží Stepanovi, který svou střelou do šibenice nedal šanci brankařovi Canadiens. Opravdu nechytatelný gól, ale přihrávka Martina St. Louise byla naprosto skvělá.

Stejně jako udělali v první třetině chybu v přesilovce hosté, tak v té druhé je napodobili domácí. Pacioretty dostal přihrávku do jízdy, prohodil si puk mezi Stepanem a St. Louisem, ale puk naštěstí zasáhl velmi slabě, protože Derek Stepan ho poslal k ledu. Domácí byli i nadále aktivnější a s útoky Habs si dokázali poradit. Jezdci mohli zaváhání v obranném pásmu odčinit, protože v té samé přesilovce se Nash obtočil kolem brány, ale orazítkoval pouze zadní tyčku.

Hosté zahrozili v osmé minutě druhého dějství, když se po rychlé kombinaci dostal k zblokovanému puku Andrej Markov, ale Henrik Lundqvist potvrdil svou třídu. O pár chvil později se dostali Jezdci do protiútoku a Martin St. Louis opět potvrdil svoje kvality a přehled o hře, když bekhendovou přihrávkou před branku pobídl Kreidera, ale Tokarski zasáhl. Aby byl odchod do šaten ještě sladší, tak pět minut před koncem se zaslouženě prosadil i Martin St. Louis. Ten napadal až do útočného pásma, kde nadzvedl hůl některému z obránců Habs, před Tokarskim si přehodil puk z bekhendu na forhend a zakončil do podobného místa jako Stepan. Zhruba tři a půl minuty před druhou sirénou tvrdě vypálil Klein, ale Tokarski zasahoval rukavicí.

Třetí třetina začala stejně jako druhá – gólem. Do útočného pásma zavezl puk Hayes, který se podíval a na druhé straně ledu viděl Ducalira, který se zachoval skvěle. Viděl odpoutávajícího se Hagelina a místo toho, aby sobecky vystřelil, tak Švédovi nahrál před prázdnou branku a Jezdci šli do vedení 4:0. Aby toho nebylo málo, tak za pár minut Prust smetl Henrika, Klein se nebál shodit rukavice a byl vyrovnaným soupeřem. Ani v poslední třetině nebyl Montreal aktivní a Jezdci si hlídali náskok.

Jzedcům vedení nestačilo, v třinácté minutě poslední periody v útočném pásmu hezky zakombinovali, ale Brassard před brankou nedokázal usměrnit puk do sítě. Pět minut před koncem dostal přihrávku do jízdy Nash, obtočil se kolem obránců a bekhendem zakončil za Tokarskiho. Být to v Česku, fanoušci řvou chorál o „bůru“. Čtrnáctý gól Ricka Nashe v letošní sezoně. Do konce zápasu se nic podstatného nestalo, a tak mohla MSG aplaudovat ve stoje.

Skvělý výkon budou moci Jezdci potvrdit v noci na čtvrtek proti Tampě.

Klady:
- skvělá hra snad všech hráčů
- skvělý Lundqvist a jeho čisté konto
- dobrý výkon nejen Martina St. Louise

Zápory:
- nejspíše nic

Delší sestřih:

Krátký sestřih:

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 10:42:48