Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bývalý kapitán Ryan Callahan zařízl otřesně hrající Jezdce dvěma góly

Bývalý kapitán Ryan Callahan zařízl otřesně hrající Jezdce dvěma góly

První střetnutí sezóny mezi newyorskými Rangers a Blesky z Tampy bylo utkání, které mnozí fanoušci obou hokejových klubů dlouho s napětím očekávali. Martin St. Louis nastoupil poprvé od březnového trejdu proti svému týmu, kterému dlouho dělal kapitána. To samé platilo o Ryanu Callahanovi, bývalému kapitánovi Rangers. Na straně Bolts navíc nastoupili i Brian Boyle a Anton Stralman, kteří ještě loni pomohli Blueshirts do finále playoff. V samotném utkání byli Lightning jednoznačně lepším týmem - Vigneaultův tým porazili jednoznačně 5:1, přičemž mu dovolili jen 16 střel na branku. Za hosty se mj. dvakrát trefil Ryan Callahan, kdežto jediný gól Rangers vsítil symbolicky Martin St. Louis. Ten díky tento brance dokončil seznam všech týmů National Hockey League, kterým ve své kariéře dal alespoň jeden gól.
Zápasové statistiky
Až do sedmé minuty to vypadalo, že je na ledě jen jeden jediný tým - Jezdci vyslali na Bena Bishopa pět střel, kdežto Henrik Lunqvist zasahovat vůbec nemusel. Největší šanci měl na konci sedmé minuty Martin St. Louis, ale ten svůj brejk využít nedokázal. Hned o pár vteřin později se ovšem mohl poučit, jak takovou situaci řešit. Z následného protiútoku totiž ujel Nikita Kučerov, který v čase 06:50 poslal svůj tým do vedení. Pro Tampu toto byla vůbec první střela na branku.

Od Kučerovova gólu se situace úplně obrátila. Až do konce třetiny totiž bez zákroku zůstal Ben Bishop, kdežto na Lundqvista šlo celkem sedm střel. Ke smůle většiny fanoušků v Madison Square Garden ovšem Tampa dokázala své vedení navýšit, a to když v čase 14:20 potrestala vyloučení Marca Staala. Ještě více k vzteku příznivců Rangers byl fakt, že branky na hranici brankoviště dosáhl po krásné kombinaci hostů Ryan Callahan, ještě před tři čtvrtě rokem kapitán týmu, kterému nyní zasunul puk do sítě.

Za zmínku stojí ještě poslední minuta úvodního dějství. Lundqvist během ní nejdříve zlikvidoval obrovskou šanci Ondřeje Paláta, kterému střílenou nahrávku do jízdy přesně do prostoru před brankou poslal Tyler Johnson. O několik chvil později byl pak navíc vyloučený Matthew Carlye, a tak si domácí do druhé třetiny přenesli alespoň 1 minutu a 20 sekund trvající přesilovou hru.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti Tampě Bay Lightning" zarovnani=vlevo obrazky= 6461,6462,6463,6464,6465,6466,6467,6468,6469,6470,6471,6472* Tu se jim také po přestávce povedlo využít, přičemž úspěšným střelcem se nestal nikdo jiný, než Martin St. Louis, bývalý kapitán Tampy Bay a hráč, který putoval do New Yorku v rámci trejdu právě za Callahana, střelce druhého gólu hostů. St. Louis s pukem na pravé straně hledal před brankou stojícího Ricka Nashe, ale náhru si do vlastní branky srazil bránící Jay Garrison - 1:2. Martin St. Louis se díky této trefě může od tohoto utkání pochlubit tím, že vstřelil gól proti každému týmu v NHL.

Jezdci pak díky faulům Stamkose a Killorna dostali možnost srovnat během 32 sekund dlouhé přesilovky pěti proti třem, jenže ani výhoda dvou, ani jednoho muže v poli navíc se domácím vůbec nepovedla, a tak si Tampa stále hlídala své hubené vedení.

V polovině hry si oba celky vyměnily během chvíle pár velmi dobrých šancí, avšak Bishop přehrál St. Louise a Lundqvist pak do brejku ujíždějícího Kučerova. Brankář Rangers byl ale ve druhé polovině prostřední části hned třikrát překonán - v čase 34:08 lovil puk ze své sítě poté, co do brejku ujel po chybné rozehře Stamkos, který švédského brankáře doslova vykoupal a zakončil forhendovým blafákem. A když na kostce nad ledem svítilo 38:42, tak zvedal ruce nad hlavu pro změnu Alex Killorn, jehož chirurgicky přesnou střelu do horního růžku během přečíslení tří proti dvěma mohl těžko chytat i brankář Henrikova formátu.

V mezičase ještě touš do prázdné branky dopravil Jonathan Drouin, ale jeho gólovou radost překazili sudí, kteří po konzultaci s rozhodčím usoudili, že při střele talentovaného mladíka Lundqvist nemohl kvůli bránění ze strany Vladislava Naměstnikova zakročit.

Kdo snad doufal ve třetí třetině ve velký návrat Blueshirts a jejich následný obrat, jaký byl k vidění kupříkladu v utkání s Minnesotou, musel být zklamán. Jezdci se do šancí dostávali pouze sporadicky, což se s přibývajícím časem a stále více se na obranu soustředící Tampou ještě umocňovalo.

Lundqvist se zaskvěl ve 44. minutě, kdy akrobatickým zákrokem vyrazil pokus Cedricka Pacquetteho, ke kterému se touš odrazil v bezprostřední blízkosti před brankou. Díky dobré obranné hře obou týmů to byla na dlouhou dobu jediná větší šance, a tak se s šancemi muselo čekat téměř až do samého závěru utkání.

V něm padla ještě jedna branka, avšak opět do branky domácích. Steven Stamkos za brankou Lundqvista obehrál Dana Girardiho i Marca Staala, kteří v tu chvíli vypadali jako elévové. Přihrávku následně nasměroval přímo před branku, kde stál úplně volný Ryan Callahan. Ten už si jen položil brankáře Jezdců a bez problémů skóroval i podruhé v utkání - 1:5.

Newyorští hokejisté mohli být rádi, že do zápasu se již více nevešlo. Celý zápas totiž působili naprosto ospalým, zmateným a marným dojmem, což dokresluje i fakt, že za 60 minut hry vyslali na Bena Bishopa pouze 16 střel. V posledních 28 minutách a 40 vteřinách navíc pálili jen pětkrát, což je na tým, který prohrává a snaží se o vyrovnání, zoufale málo.

Dojem z katastrofálního výkonu budou moci Blueshirts napravit v noci ze středy na čtvrtek, kdy od dvou hodin ráno sehrají duel proti Philadelphii Flyers.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Začátek první a druhé třetiny

- ZÁPORY -
Otřesné nasazení pro většinu utkání
Jen 16 střel na branku
Pouhých pět střel za poslední téměř půlhodinu
Nulový forčeking
Obranná hra celého týmu

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 01:17:24