Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bláznivá třetí třetina rozhodla o triumfu Jezdců

Bláznivá třetí třetina rozhodla o triumfu Jezdců

Rangers dokonale otočili dnešní duel s Minnesotou, ale triumf se nerodil vůbec lehce. Po druhé třetině vedla Minnesota 3:0, a to hlavně díky chybám defenzivy Jezdců. Jenže v kabině musel být o přestávce obrovský hurikán, protože do poslední periody jakoby vstoupil jiný tým. Znovu se prosadil Nash a poprvé v NHL vstřelil gól Anthony Duclair, který vyrovnával na 4:4. Jezdci tohle utkání zvládli otočit a dobrou náladu si přenesou i do následujícího týdne, ve kterém budou hrát proti Winnipegu, takže v tréninku bude hodně času na defenzivu, která měla zase problémy.
Zápasové statistiky
Před zápasem udělal Alain Vigneault v sestavě pár změn. Kevina Hayese nahradil Ryan Malone, Martin St. Louis se vrátil na pozici centra. St. Louis velel prvnímu útoku s Hagelinem a Nashem. Chris Kreider se přesunul do druhé lajny k Brassardovi a Zuccarellovi. Další změna byla překvapivě v obraně, protože Kevin Klein hrál s Ryanem McDonaghem a Staal utvořil dvojici s Girardim. Mimochodem, Derek Stepan od pátku bruslí sám.

Zápas začal solidním tempem, ale ani jeden tým si nevytvořil velký tlak. První přerušení přišlo až po čtyřech minutách. Více ze hry měli hosté, Rangers jakoby čekali na protiútoky. Premiérová šance Jezdců se odehrála po ose St. Louis, který z neutrálního pásma nahrával Stempniakovi, ale ten nedokázal překonat Kuempera. Jenže více ze hry měli pořád Wild, toto postavení si umocnili přesilovkou, ale stejně jako v předchozích zápasech ji nevyužili.

V čase 16:49 se větší šance dočkali Blueshirts, jenže ze závaru před brankou Kuempera, kde první střílel Hagelin, následoval ho dvakrát nepřesně Nash, nic nebylo. O pár sekund navíc přišlo další vyloučení, ale naštěstí znovu nevyužito. Jednou se ale fanoušci domácích museli strachovat, protože Granlund přihrávkou přes brankoviště hledal Coylea, ale ten puk netrefil. Většina diváků si myslela, že se první perioda dohraje v klidu, ale patnáct sekund před koncem v útočném pásmu Chris Kreider nešikovně skolil Jonase Brodina. Kreiderův faul byl oceněn na 5 minut plus do konce zápasu.

Druhá třetina začala necelou pětiminutovkou oslabení, ale Jezdci Divočáky do ničeho většího nepustili a ubránili tuto početní nevýhodu. V oslabení se odehrál jeden nepříjemný moment, a to krev v obličeji Zacha Pariseho. Zranění zavinila hůl Marca Staala, ale tu nadzvedl jeden z hráčů hostů. Oslabení sice domácí ubránili, ale po chvíli se prosadil Nate Prosser, který měl po přihrávce Fontaineho lehkou práci dopravit kotouč za Lundqvistova záda.

Rangers se oklepávali z gólu, jenže Wild se prosadili za pár chvil znovu. Napadání u brány švédské hvězdy se vyplatilo. Znovu Fontaine našel na skoro stejném místě Matta Cooka, jenž zvyšoval na rozdíl dvou branek. Aby toho nebylo málo, tak se nechal vyloučit John Moore, ale bylo to znovu 5 plus do konce. Jezdci se ale znovu ubránili a postupně vyráželi do útoku; nejprve Stempniak, po něm Hagelin, ale snaha vyšla na prázdno. Čas 35:38 a další gól za Lundqvistova záda. Minnesotský protiútok podpořil z druhé vlny Jason Pominville, který prostřelil. Druhá perioda byla podobná jako ta první, protože Rangers jenom bránili, v útoku byli úplně jaloví. Minnesota měla zápas ve svých rukou a výsledek v pohodě kontrolovala.

Do třetí třetiny vstupovali Jezdci s plánem vstřelit co nejdřív gól, což se podařilo. Dvě minuty po buly se ranou od modré prosadil Kevin Klein a začalo být veseleji. O dvě minuty začala naděje stoupat čím dál víc, protože se po dorážce prosadil střelec Rick Nash. Aby toho nebylo málo, tak v úvodní pětiminutovce poslední periody se prosadili i hosté. Před kruhy střílel Niederreiter, jehož střelu tečoval před Henrikem Lundqvistem projíždějící Jason Zucker.

Po těchto gólech se hra na chvilku zklidnila, ale za chvíli to dunělo halou znova. Z mezikruží tvrdě vypálil Hagelin, jehož střela se otřela o břevno i tyčku, ale nepřešla čáru, takže za nehybného Kuempera puk dorážel Brassard. Rangers opravdu tlačili, čemuž pomáhala některá horší střídání ze strany hostů, jako tomu bylo například v 52. minutě, kdy se snažil McDonagh rozjet do rozhozené obrany, ale zastavil ho ofsajd. Do obranného pásma Jezdců se hosté dostávali zřídka, a když už, tak z toho byly rychlé protiútoky, jako třeba jeden z 56. minuty. Anthony Duclair byl ve třetí třetině velmi aktivní, což potvrdil v již zmíněném čase, když po mantinelu ujel a za jízdy prostřelil Kuempera. První gól v NHL skvěle načasován.

Abyste si nemysleli, že píši jen o gólech, tak to moc jinak nejde, protože opravdu moc vyložených šancí nebylo. Po 37 sekundách hry zápas dokonale otočil Mats Zuccarello, který ve středním pásmu nahodil puk přímo za Kuempera, sjel si před bránu, kam mu odražený puk dobře nahrál Derick Brassard. Ke konci zápasu Minnesota odvolala brankáře, ale ani to jí k bodům nepomohlo.

Bláznivé utkání tak zvládli Jezdci. Další zápas je na řadě až v sobotu, kdy do MSG přijede Winnipeg.

Klady:
- Rick Nash má stále formu
- schopnost otočit zápas
- skvělá třetí třetina
- první gól Duclaira, který opravdu bojuje o místo v týmu

Zápory:
- hrozná defenziva po první dvě třetiny
- mnoho oslabení
- vyloučení na 5 plus do konce pro Kreidera a Johna Moora

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 04:20:44