Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website První souboj o řeku Hudson rozhodl v prodloužení Kevin Klein

První souboj o řeku Hudson rozhodl v prodloužení Kevin Klein

Zápasy proti New Jersey mají každý rok zvláštní náboj, který byl v posledních devíti letech okořeněný o souboje dvou elitních brankářů v podobě Henrika Lundqvista a Martina Brodeura. Gólmanská legenda Ďáblů sice letos ukončila svou kariéru, avšak rivalita mezi oběma kluby zůstala neúprosná. Brodeura navíc důstojně nahradil Corey Schneider, a tak bylo jasné, že i letos budou bitvy o řeku Hudson, jak se utkání mezi Rangers a Devils přezdívá, plné zajímavých momentů. Utkání hrané 21. října pro sebe nakonec získali Blueshirts, kteří na hřišti soupeře zvítězili 4:3 v prodloužení. Do listiny střelců se zapsali Chris Kreider, Chris Mueller, Rick Nash a Kevin Klein.
Zápasové statistiky
V Prudential Center se to probudilo v páté minutě s vyloučením Kevina Hayese. V následných dvou minutách Devils nejprve trefili tyčku, aby pak při druhé obrovské šanci zazářil král Henrik - švédský brankář po zákroku ležel na ledě, takže Patrik Eliáš měl pro svou dorážku z bezprostřední blízkosti úplně odkrytou horní část branky. Lundqvist se ovšem dokázal natáhnout a vyrážečkou kotouč letící do své svatyně zastavit.

Hned po skončení Hayesova trestu se vše obrátilo. Na trestnou lavici usednul bývalý kapitán Jezdců Jaromír Jágr, a přesilovku si tak zahráli Blueshirts. Ti ovšem na rozdíl svých divizních rivalů slavili úspěch - po dělové ráně Ryana McDonagha, kterou zablokovali bránící hráči, se k dorážce z levého kruhu dostal Chris Kreider. Talentované křídlo využilo napůl odkryté branky a poslalo svůj tým do vedení. Jezdci se tak konečně dočkali první využité početní výhody v sezóně.

Ďáblové byli i přes inkasovaný gól lepším týmem. Svojí aktivitou si vybojovali Kreiderův faul, díky čemuž si mohli zkusit reparát své prvně nepovedené přesilovky. Ke smůle příznivců newyorských Rangers se domácím během opravné zkoušky zadařilo, a tak se v čase 13:40 začínalo znovu. Vyrovnání si vzal na starosti Jágr, který využil odraženého puku od mantinelu a před brankou se při své dorážce nemýlil.

Hosté mohli své vedení získat poměrně rychle zpět, a to po chybě v rozehrávce New Jersey. Martin St. Louis naservíroval Matsi Zuccarellovi nahrávku, jenže Corey Schneider byl na střelu mezi betony dobře připravený. Naprosto stejný scénář s aktéry St. Louis - Zuccarello - Schneider se do konce třetiny opakoval ještě jednou, avšak s tím rozdílem, že na konci druhého dílu tohoto příběhu stála Schneiderova vyrážečka a nikoliv betony.

Dveře s druhou periodou otevřeli úspěšněji hosté. Ti si díky aktivnější hře vytvořili několik velmi slibných příležitostí. Nejblíže ke gólu byl opět Chris Kreider, ale ten tentokrát svou střelu zápěstím zleva namířil do bližší tyčky. Otěže utkání si pak oba celky z Metropolitní divize poměrně rovnoměrně předávaly. Henrik Lundqvist i Corey Schneider ale dokazovali, proč jsou ve svých klubech považováni za důležité opory.

Ve druhé polovině prostřední dvacetiminutovky si mužstva z obou břehů řeky Hudson vyměnila po jedné přesilové hře. Jezdci tuto výhodu získali jako první, avšak rozhodli se jí pohrdnout. To Devils se příležitosti chytili za pačesy a v čase 35:55 poprvé v utkání zásluhou Adama Henriqueho vedli. Obrovský kus práce opět odvedl Jaromír Jágr, který zmátl bránící čtveřici hostí tím, že před nahrávkou na Henriqueho koukal s pukem na holi úplně jiným směrem.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti New Jersey Devils" zarovnani=vpravo obrazky= 6354,6353,6355,6356,6357,6358,6359,6360,6361,6362* Stejně jako v obou případech během třetiny první platilo, že po gólu měl více ze hry celek, který inkasoval. Rangers si vytvořili několik velmi dobrých příležitostí, jenže jejich rozlet přibrzdil v poslední minutě třetiny faul Chrise Kreidera. Jezdci se proto na přelomu třetin museli bránit. Na konci té druhé se jim to ještě povedlo, avšak na začátku třetí již kapitulovali. Po nepovedeném výhozu kotouče ze třetiny se ke střele z pravé strany dostal obránce Jon Merril, jenž Lundqvista překonal na bližší tyč kolem lapačky.

Ve chvíli, kdy se hokejisté z Manhattanu začínali opět dostávat do šancí, přišlo další vyloučení. Tentokrát si rozhodčí jako oběť našli Ricka Nashe, neboť se jim nelíbilo, že se kanadský útočník dostal do kontaktu se Schneiderem, když se snažil s pukem protlačit do branky. Oslabení Jezdců v tomto případě zafungovalo dobře, a tak se skóre neměnilo. V půlce třetiny se naopak přesilovkového úspěchu dočkali právě Rangers, a to když po krásné kombinaci dostal Chris Mueller parádně namazáno od Dericka Brassarda. Mueller střelou z první propálil přesouvajícího se Schneidera a za pár chvil již slavil svůj první gól v dresu Jezdců.

Ani poté se návštěvníci utkání v hale nenudili. Po dlouhé nahrávce z hole Martina Havláta se nejdříve do brejku hnal Mike Cammaleri, ale ten ztroskotal na Lundqvistově pohotové lapačce. V 55. minutě se zase diváci dočkali gólu, který vstřelili Blueshirts. Ti využili zaváhání Marka Židlického, který poslal při rozehře puk přímo na Kevina Hayese. Jeho ránu z voleje sice Schneider dokázal vyrazit, ale na dorážku Ricka Nashe už byl krátký. Nash tak opět potvrdil svou střeleckou formu, kterou disponuje již od začátku herního ročníku.

Ani s blížícím se koncem třetí třetiny se ani jeden z nenáviděných rivalů nechtěl spokojit s pomyšlením, že by měl jejich soupeř získat bod. Hrál se tedy otevřený ofenzivní hokej, ze kterého vzešlo například nastřelené břevno po střele Lee Stempniaka, či pokus Ďáblů od modré čáry, po kterém se ke dvěma neúspěšným dorážkám dostal Patrik Eliáš. Jelikož už byli oba brankáři bezchybní, muselo se o držiteli druhého bodu rozhodnout až v prodloužení či nájezdech.

Nastavený čas k rozuzlení nakonec stačil. Devils se do prodloužení vrhnuli s obrovskou vervou a několikrát pořádně zatopili pod kotlem. Radovali se však nakonec Jezdci, pro které se hrdinou stal Kevin Klein. Ten si při protiútoku hostů sjel do druhé vlny a využil perfektní přenechávky od Chrise Kreidera - ten totiž svému spoluhráči nechal puk přesně mezi kruhy, odkud Klein vyslal nechytatelnou dělovou ránu přesně do šibenice Schneiderovy branky.

Tým Original Six si díky výhře vylepšil bilanci na 4-3-0, čímž se dostal nad hranici 50 % v úspěšnosti, co se zisku bodů týče. Během luxusních tří dnů volna se hokejisté sjednocení pod kapitánem Ryanem McDonaghem přesunou do Montrealu, kde v noci ze soboty na neděli sehrají utkání proti Canadiens, které navštíví poprvé od doby, kdy se s nimi utkali na jaře v rámci třetího kola playoff.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Střelecká forma Ricka Nashe (dnes 1+0, celkem 8+1 v 7 utkáních)
Otočení utkání z 1:3 na 4:3
Přesilová hra (2/3, 66 %)

- ZÁPORY -
Oslabení (2/5, 40 %)

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 15:08:14