Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci opět deklasováni. Tentokrát dostali šestku v newyorském derby

Jezdci opět deklasováni. Tentokrát dostali šestku v newyorském derby

Jedenáct gólů v posledních dvou zápasech. Tak špatnou obranou disponovali Blueshirts při prohrách s Columbusem a Torontem. Změnit to hokejisté kolem kapitána Ryana McDonagha chtěli v zápase proti svému městskému rivalovi, celku New Yorku Islanders. Ostrované do té doby nepoznali hořkost porážky, když dvakrát porazili Carolinu Hurricanes. Rangers v zápase celek z Long Islandu přestříleli poměrem 43:27, ale ani tento výkon nevedl k zisku tří bodů - Isles totiž zvítězili vysoko 6:3 a Jezdci si tak odnesli další debakl. Světlým momentem je ovšem forma Ricka Nashe, který se opět dokázal dvakrát trefit.
Zápasové statistiky
Již v první minutě zápasu poslali rozhodčí na trestnou lavici Caseyho Cizikase. Pro Rangers tak začala devátá přesilová hra v hracím ročníku, přičemž ani jednu z prvních osmi se jim nepodařilo využít. Jezdci v průběhu té deváté sice hezky kombinovali, jenže žádná akce se neukázala jako gólová.

Na první zářez si tak diváci počkali až do sedmé minuty, kdy Rick Nash našlápl po pravém křídle skrze střední pásmo do útoku. Po dojetí do útočného rohu se snažil příhrou najít najíždějícího Anthonyho Duclaira, avšak Jaroslav Halák si vybral slabší chvilku a nahrávku si sám srazil do branky - Nash si tak připsal již pátou trefu v sezóně a zároveň novopečený otec poslal svůj tým do vedení.

Po čtyřech minutách bylo ovšem srovnáno. Isles domácím předvedli, jak se využívají početní výhody - necelou minutu po vyloučení Ryana McDonagha za podražení se od modré ranou z první prosadil Johnny Boychuk, nejnovější akvizice Ostrovanů přicházející z Bostonu - 1:1.

Druhá polovina první periody se odehrávala spíše pod taktovkou Islanders. Nejdříve v 15. minutě Okposo orazítkoval břevno, a následně v rozmezí necelých dvou minut musel Lundqvist likvidovat hned dva samostatné úniky soupeře - Conacher i Cizikas ovšem na králi Henrikovi vyhořeli.

V závěru třetiny pak přišla ještě série několika vyloučeních, díky které Ostrované sehráli přesilovku čtyř proti třem. Největší šanci si připsal John Tavares, Lundqvist a jeho levý beton byl ale proti změně skóre.

Stejně jako v předchozí třetině se Blueshirts povedlo odskočit do vedení. Konkrétně v čase 23:50 Chris Kreider předvedl svůj velký přehled o hře, když za brankou soupeře dokázal poslat přesnou zadovku přímo před branku, kam si v tu chvíli sjížděl Derick Brassard. Tomu už stačilo pouze namířit svou střelu ke vzdálenější tyči Halákovy brány.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti New Yorku Islanders" zarovnani=vpravo obrazky= 6331,6330,6332,6333,6334,6335* Opětovně nabyté vedení vlilo Jezdcům novou energii do žil. Hosté byli pozadu v každém herním aspektu, což svým faulem potvrdil i Griffin Reinhart. Jelikož však domácí prohřešky proti pravidlům netrestali, trestali v 36. minutě Ostrované. Po chybě Mika Kostky za vlastní brankou naservíroval Nikolaj Kuljomin touš mezi kruhy sjíždějícímu Johnu Tavaresovi, který se v obrovské šanci nemýlil.

Do druhé sirény se toho již příliš nestalo. Domácí sice měli možnost další přesilovky, ale nikoho příliš nepřekvapilo, že ani tentokrát se dvouminutový úsek s jedním hráčem v poli navíc nepodařilo přetavit v třetí branku v síti Jaroslava Haláka. Slovenský gólman byl jednoznačně mužem třetiny, neboť v ní musel čelit celým 21 střelám, přičemž za svá záda pustil jedinou.

Po druhé třetině, kterou svěřenci Alaina Vigenaulta vyhráli na střely poměrem 21:8 všichni očekávali pokračování dominance domácích hokejistů. Jako hodně ledová sprcha proto byly hned tři vstřelené branky hostů během prvních pěti a půl minuty. Vše začala již v první minutě další obrovská chyba debutujícího Mika Kostky, po které se s přehledem prosadil Kyle Okposo. Ve 45. a 46. minutě se pak navíc pouhých 30 vteřin po sobě Brock Nelson a se šťastným odrazem také Michajl Grabovski a s Rangers to vypadalo hodně špatně.

Určité naděje fanoušci Blueshirts živili především proto, že po inkasovaných gólech měli Jezdci více ze hry. Jaroslav Halák ovšem pokračoval v perfektních výkonech, a tak deset minut před koncem lovil šestý puk ze své sítě Henrik Lundqvist, který na střelu Nicka Leddyho mohl kvůli dobře clonícímu Conacherovi jen těžko reagovat.

S ubíhajícím časem začali hostující hokejisté hrát mnohem více uvolněně a soustředili se již téměř výhradně jen na bránění svého luxusního náskoku. Ten v čase 57:50 sice o jednu trefu snížil svým druhým gólem v utkání Rick Nash, ale ani to na držiteli dvou bodů z tohoto utkání nic nezměnilo. Jezdci opět prohráli a zase tomu bylo velmi vysoko - tentokrát poměrem 3:6.

Na výkonech hokejistů z Manhattanu se poslední dny jen těžko hledají pozitiva. Ve třech utkáních inkasovali celých sedmnáct branek, což je výkon se kterým jen těžko můžou pomýšlet na získávání bodů do tabulky Východní konference. Novou příležitost k tomu budou mít v noci ze čtvrtka na pátek, kdy od jedné hodiny ranní přivítají v MSG tým Caroliny Hurricanes.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +
Střelecká forma Ricka Nashe (dnes 2+0, celkem 6+1 ve 4 utkáních)

- ZÁPORY -
Henrik Lundqvist (21/27, 77,78 %)
Defenzíva celého týmu
Třetí třetina (skóre 1:4)
Přesilovka (0/3, 0 %) - celkem v sezóně 0/11 (0 %)
Střelecká impotence

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 3. 2024 11:48:16