Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Malone rozhodl o vítězství nad Chicagem, soupiska pro start sezony se rýsuje

Malone rozhodl o vítězství nad Chicagem, soupiska pro start sezony se rýsuje

Až devátá série nájezdů musela rozhodnout předposlední přípravné utkání Rangers před sezonou. Z rozhodující branky se mohl radovat Ryan Malone, který byl zároveň i hrdinou závěru utkání, když čtyři minuty před koncem vyrovnával na 2:2. První branku Jezdců při vítězství 3:2 po nájezdech vstřelil Martin St. Louis. Blueshirts nastoupili téměř v nejsilnější možné sestavě, přesto to ale žádný ideální výkon nebyl a především od prvních dvou ofenzivních formací by se čekalo více. Vyloženě nezazářili tentokrát ani mladí hráči bojující o místo v týmu, žádný však ani na druhou stranu vyloženě nepropadl a mnozí ukázali připravenost naskočit do ostrých zápasů NHL. Soupiska pro úvod sezony tak již nabývá konkrétní podoby.
Zápasové statistiky
Rangers začali velmi sympatickým náporem a prakticky v každém střídání v úvodu si vypracovali slušnou střeleckou pozici. Pravdou ovšem je, že zatímco Blueshirts nastoupili s prakticky třemi útoky a nejlepšími čtyřmi beky, se kterými zahájí základní část, tak Blackhawks chyběla v sestavě řada zvučných jmen.

Po třech minutách hry pak na sebe upozornil Dan Carcillo, který se ocitl na zkoušku v kempu Chicaga jen pár dní poté, co s nepořízenou opustil kemp Pittsburghu. Bývalý útočník Rangers vyzval na souboj svého nástupce ve čtvrté řadě Jezdců Tannera Glasse a ten v souboji ukázal, že minimálně co do bitkařských kvalit si Blueshirts v létě rozhodně polepšili.

Úvodní nápor Jezdců naneštěstí postupně odezněl a jelikož se Chicago dokázalo usadit v útočném pásmu jen při přesilové hře, hrál se nepříliš záživný hokej; hodně bruslení, snaha o obranu středního pásma a takřka žádné šance. Bezbrankový stav tak zlomil až v 26. minutě Martin St. Louis, který šikovně tečoval střelu Matta Hunwicka, který se zdá být favoritem na získání pozice sedmého beka.

Trenéra Vigneaulta, který pro lepší přehled utkání netradičně sledoval z tribuny, však na gólu možná ze všeho nejvíc potěšila práce Anthony Duclaira. Ten totiž dokázal rychlým napadáním získat puk bezprostředně poté, co Martin St. Louis prohrál buly a přihrát na beky.

Ve 34. minutě potrestal při přesilovce Patrick Kane faul St. Louise v útočném pásmu. Obrat ve skóre o tři minuty později dokonal Shaw, když Blackhawks zcela rozložili obranu Jezdců. Na ledě v ten moment byl St. Louisův útok a obranná dvojice McDonagh-Girardi. Ve 45. minutě pak Rangers od další pohromy uchránilo břevno Lundqvistovy brány.

Rangers mohli srovnat ve 48. minutě, když Martin St. Louis po krásné kombinaci Duclaira s Nashem minul puk před odkrytou bránou. O čtyři minuty později podobně v koncovce selhal Chris Kreider po přihrávce od Matse Zuccarella. Do odkryté branky se nakonec trefil až čtyři minuty před koncem Ryan Malone, kterému naservíroval skvělou přihrávku J. T. Miller. Na gólu se ovšem podílel i další člen třetího útoku, Jesper Fast, který vybojoval puk v útočném pásmu.

Rozhodnutí nakonec nepřineslo ani prodloužení. V nájezdech pak Kane nastřelil břevno a následně si Zuccarello pohrál s Crawfordem jako kočka s myší a zasunul puk do prázdné brány. Ve druhé sérii odmítl stvrdit vítězství Anthony Duclair, kterému chyběly centimetry, aby zasunul puk mezi betony a následně Chicago vyrovnalo. Protože poté neproměnil St. Louis, byl stav po třech sériích vyrovnaný. Dalšího střelce nájezdy poznaly až v deváté sérii, kdy o vítězství Rangers rozhodl Ryan Malone.

Poznámky:
- Anthony Duclair podle všeho bude v sestavě Rangers pro první zápas sezony.
- Martin St. Louis si vyzkoušel pozici centra a nedařilo se mu na buly ani nebyl směrem dopředu nebezpečný jako obvykle. Přesto je možné, že takto bude do návratu Stepana hrát, neboť J. T. Miller si neřekl svými výkony o prostor v TOP6 a přesunutí St. Louise na centra vytvoří v prvních dvou řadách místo pro Duclaira.
- Matt Hunwick zřejmě zůstane u týmu jako sedmý bek, v případě dlouhodobějšího zranění některého ze stabilní šestky obránců by však mohl být povolán Dylan McIlrath, který oproti loňskému roku prožívá solidní kemp.
- Kevin Hayes je velikým příslibem do budoucna, má dobrý přehled na ledě a dovede využít své postavy. Nicméně zvlášť při oslabení se mu příliš nedařilo a než aby hrál jen několik minut za zápas ve čtvrté řadě tak spíše začne v AHL.
- Ostatně pokud Rangers nezapíší Dereka Stepana na listinu dlouhodobě zraněných (což by znamenalo, že Stepan bude moci nastoupit nejdříve v 11. zápase základní části), tak budou počítat každý dolar, aby se vešli pod platový strop. I to může rozhodnout nakonec kdo zůstane u týmu a výhodu v tom případě má Chris Mueller oproti Hayesovi, Duclair oproti Fastovi, Malone oproti Lombardimu či Hunwick oproti Kostkovi.
- Ryan Malone po zranění opět nastoupil, ale zprvu se mu příliš nedařilo. Nejvíce na sebe v prvních 40 minutách upozornil hloupým vyloučením v útočném pásmu. Pak však v závěru utkání vyrovnal a rozhodl při nájezdech.
- Mats Zuccarello v utkání opakovaně předvedl dobrou koordinaci pohybů, když hned dvakrát zabránil sklepnutím puku ze vzduchu brejku Chicaga.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 23:07:16