Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Do New Yorku se Jezdci vrací s vedením v sérii 2:0!

Do New Yorku se Jezdci vrací s vedením v sérii 2:0!

Snový vstup do série pro Jezdce! Snad nikdo nečekal, že by tým z New Yorku vedl po dvou venkovních zápasech v sérii 2:0. Na úvodní gól Paciorettyho obratem zareagoval McDonagh a ke konci první periody se nakonec vítězným gólem podílel i Rick Nash. Třetí branku přidal Marty St. Louis, kterému se začalo dařit nejen střelecky, ale i po herní stránce. Znovu byl základním stavebním kamenem Henrik Lundqvist, který si formu načasoval opravdu náramně.
Zápasové statistiky
Nucené změny museli provést trenéři obou týmů. Na domácí straně musel do branky čtyřiadvacetiletý Dustin Tokarski, pro kterého to byl debut v playoff. To bylo trochu překvapivé, protože Careyho Price měl nahradit Peter Budaj. Rangers museli pozměnit útoky, protože zranění nedovolilo hrát Dericku Brassardovi. Na jeho místo v druhé lajně se postavil Dominic Moore. Čtvrtá řada tedy vypadala následovně: Dorsett - Boyle - Carcillo.

Ještě před začátkem zápasu se při ohlašování sestav spustilo bučení mířené na Chrise Kreidera - momentálně nepřítele č. 1. Hned při prvním střídání se strhla mela u brankoviště Henrika Lundqvista, protože do něj Gallagher vrazil. Habs začali zápas očekávaným náporem, který vyústil v první gól. Max Pacioretty šťastně procedil puk za Lundqvista, čemuž pomohla i hokejka Matse Zuccarella.

Nebylo to víc než 35 sekund, když McDonagh nahodil puk od modré čáry na branku Tokarskiho. Ještě před ním puk někdo tečoval, byl to pravděpodobně jeden z obránců Montrealu, a skončilo to gólem! Pro amerického obránce to byl druhý gól ve dvou zápasech.

Další gól přišel pár desítek sekund před koncem, když přečíslení 3 na 2 proměnil Rick Nash z kruhu, přičemž stačilo zamířit do poloprázdné branky. Je nutné také ocenit kombinaci, která gólu předcházela. Marc Staal po vhazování vyhodil z pásma na najíždějícího Kreidera, ten si vyměnil puk se Stepanem a „nepřítel č. 1“ nahrál po šířce kluziště Nashovi. Dál to znáte.

„Je to neuvěřitelný hráč. Když chce, může být tak dominantní,“ ocenil svého spoluhráče Chris Kreider. „Máme tým, který skóruje celou sezónu, ale on je toho velkou součástí. Jsme za něj rádi a snad se mu bude dařit.

Hra se po dvou gólech, před kterými byl vidět velký tlak Montrealu, spíše přelévala z jedné strany na druhou a bylo vidět, že rychlé kontry dělají zadákům Canadiens problémy. Habs nejen ve druhé třetině uškodila vyloučení, po kterých šly týmy do čtyř, protože předtím měli Canadiens přesilovku.

Je známé, že kromě hokeje, který umí velice dobře, zvládá P. K. Subban i zbytečné fauly. Jeden z nich předvedl na začátku druhé třetiny, kdy neunesl ukličkování od Stepana a jednoduše ho oběma rukama bouchl do tváře, což jasně znamenalo dvě minuty, které Jezdcům moc nepomohly.

V osmé minutě druhé třetiny si Carl Hagelin vykoledoval další přesilovou hru, která už byla využita! Po rychlé kombinaci se k puku dostal Marty St. Louis, jenž navýšil vedení Rangers na 3:1. Ryan McDonagh poslal puk na kruh Stepanovi, který v mezikruží viděl St. Lousie. Parádní práci při gólu odvedl Chris Kreider, který celou dobu skvěle clonil brankářovi, a ten střelu viděl až v síti.

Po druhé třetině šli hráči Montrealu do kabiny znovu s hlavami dole. Po nevyužitých přesilovkách a neproměňování šancí si vedení nezasloužili. „Důvod, proč jsme prohráli, byl Lundqvist. Byl fenomenální, ukradl nám zápas,“ ocenil Hanka trenér poražených.

Pár sekund po začátku poslední periody dostal Subban přihrávku mezi kruhy, tvrdě vypálil, ale Lundqvist opět předvedl skvělý zákrok - tentokrát lapačkou. Jakoby tomu Subban sám nemohl uvěřit, tak se ještě jednou musel podívat na kostku nad ledem a jen zakroutil hlavou.

Ke konci zápasu trenér Montrealu logicky odvolal brankáře, takže Rangers zažívali těžké chvíle, které přečkali, a do New Yorku odlétají se skvělým vedením 2:0. Další zápas odehrají v noci na pátek ve stejnou hodnu jako dnes, to znamená v 02:00.

Klady:
+ Lepšící se přesilovky
+ (Snad) probuzený kanonýr Nash
+ Henrik Lundqvist

Zápory:
- Možné „ukolébání se“ rychlým vedením
- Místy zbytečná vyloučení

Sestřih zápasu:

Trenéři po zápase:

Oslava hráčů po zápas v kabině:

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:40:01