Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci jsou krok od vyřazení, doma opět podlehli Pittsburghu

Jezdci jsou krok od vyřazení, doma opět podlehli Pittsburghu

Rangers prolomili střelecký půst, ale to je asi tak vše, co lze pozitivního říct o výsledku čtvrtého utkání druhého kola play off mezi Blueshirts a Pittsburghem. Diváci v MSG byli svědky další bolestivé porážky, tentokrát 2:4, když hosté byli po většinu utkání lepší. Za Jezdce se střelecky prosadili Carl Hagelin a Mats Zuccarello, nicméně při množství chyb v obraně jejich branky na vítězství stačit nemohly. Rangers ve třetí třetině kompletně odpadli a diváci vybučeli Martina St. Louise a Ricka Nashe, který za Blueshirts dal dosud jediný gól ve 23 zápasech play off. Do sestavy se po zranění vrátil Chris Kreider, který přinesl větší tah na branku první řady, ale jeho spoluhráči z toho těžit nedokázali.
Zápasové statistiky
Horší vstup do utkání si Jezdci těžko mohli představit. Ve 3. minutě nejprve Anton Stralman lajdácky rozehrál a založil útočnou akci hostů, která by bývala skončila bez ohrožení branky, kdyby Marc Staal nešikovně nepřikopl nepřesnou Crosbyho přihrávku přímo na osamoceného Malkina, který neměl problém překonat Lundqvista. Nešlo o ojedinělou chybu, Jezdci se podobných chyb dopouštěli po celý zápas.

Záblesky zlepšení předvedli Blueshirts až ve druhé polovině úvodní třetiny, kdy měly pár dobrých střídání, v nichž si vytvořili tlak a v nichž hráli svému soupeři do těla. Po většinu času však nešlo říct, že by zrovna Jezdci měli více ze hry. Přesto se ve 26. minutě dočkali vyrovnání, když Ryan McDonagh ve vhodnou chvíli našel rozjetého Carla Hagelina, kterému hostující Niskanen dobrovolně uvolnil cestu a švédský útočník svým třetím gólem v play off vyrovnal. Zároveň tím po více jak 145 minutách hry byla přerušena neprůstřelnost Marc-André Fleuryho.

Jezdci měli poté opět pár dobrých střídání, ke konci druhé třetiny neproměnil velkou šanci Rick Nash, jehož střelu Fleury s vypětím všech sil vytěsnil těsně vedle. Poté však přišel faul Malkina a otřesná přesilová hra Jezdců. Rick Nash se ve středním pásmu nechal obrat o puk, Gibbons pak z brejku vystřelit nedokázal, avšak k ležícímu puku před brankou se nejrychleji dostal Sutter a gólem v oslabení poslal Pittsburgh do vedení. Na závěr téže přesilovky mohl Sutter ještě náskok zvýšit, ale Henrik Lundqvist předvedl dobrý zákrok. Protože svou šanci těsně před přestávkou neproměnil ani Malkin, vstupovali Blueshirts do třetí třetiny s jednogólovým mankem.

Rangers nedokázali těžit ani ze situace, kdy hosté hráli většinu utkání na pět obránců, neboť odstoupil Brooks Orpik, který nastoupil poprvé po zranění. A ve druhé třetině dokonce Penguins byli několik minut i bez Letanga, který měl problémy s výstrojí. Přesto hostující obrana v utkání působila výrazně pevnějším dojmem než defenzivní řady Rangers. Fanoušci Jezdců ve třetí třetině již začali ztrácet trpělivost, přičemž nejvíce hněvu se snášelo na Ricka Nashe. Diváci bučeli, jakmile se dotkl puku. Později ve třetí třetině se podobné odezvy dočkal i Martin St. Louis.

Blueshirts už zkrátka byli totálně rozhozeni. Těžko říct, jak velkou roli v tom hrála únava, zranění se kterými hráči hráli (McDonagh a spol.) či zkrátka jen psychická deka. Ve 47. minutě zvýšil na 3:1 Jussi Jokinen, který z úhlu nahodil puk před branku a puk za záda Henrika Lundqvista srazil Marc Staal. Rangers tak výrazně napomohli Pittsburghu ke všem třem gólům, které prakticky znamenaly konec naději Jezdců na vítězství.

Nicméně nešlo jen o chyby v defenzívě, domácí hráči byli neschopni předvést cokoliv směrem dopředu. Přesto Mats Zuccarello prakticky z ničeho přinesl v 54. minutě ještě naději, když bekhendem z velkého úhlu překonal Fleuryho. Gólman Pittsburghu tak ukázal, že nepřekonatelný rozhodně není, o to větší škoda, že jej Jezdci nebyli schopni více prověřit - Zuccarellův gól byla teprve druhá střela Jezdců na branku v třetině.

Hosté však neponechali nic náhodě, hned v dalším střídaní Jevgenij Malkin prošel bez potíží kolem McDonagha a nabídl šanci volnému Kunitzovi, kterého nepohlídal Martin St. Louis. Méně pozorní diváci v tento moment možná poprvé v utkání zaregistrovali, že St. Louis hraje. Odvolání brankáře a hra v šesti dvě minuty před koncem působila dojmem, že je pouze z povinnosti. Do šaten Jezdce vyprovodilo bučení domácího publika. To byla tečka za dost možná posledním představením Blueshirts v této sezoně v Madison Sqaure Garden, k vyřazení stačí prohrát v pátek v Pittsburghu.

Klady:
+ Chris Kreider se vrátil po zranění a oživil v prvních dvou třetinách Stepanův útok
+ V říjnu začíná nová sezona

Zápory:
- Zbytečné ztráty puku na vlastní polovině
- Přesilové hry (nevyužito poslední 36 příležitostí, navíc Jezdci jednou inkasovali)
- Tragická bilance na buly
- Po inkasování druhého gólu neměli Rangers už dost fyzických a psychických sil pokusit se ještě o zvrat v utkání

Reakce hráčů po utkání jsme přinesli v samostatném článku.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 13:00:40