Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci v dramatickém sedmém utkání vyválčili výhru a postupují

Jezdci v dramatickém sedmém utkání vyválčili výhru a postupují

Do posledního okamžiku nervy drásající drama se odehrálo ve středu v Madison Square Garden. Domácí Jezdci v sedmém utkání prvního kola play off vyválčili těsné vítězství 2:1 a ve druhém kole narazí na Pittsburgh Penguins. Základy vítězství se zrodily ve druhé třetině, kdy se střelecky prosadili Carcillo a Pouliot. Blueshirts měli celou řadu dalších obrovských příležitostí, avšak Mason chytal vynikající zápas a více Rangers navýšit skóre nedovolil. Ve třetí třetině se hostům podařilo snížit a drama vrcholilo, nicméně v bouřlivé atmosféře dokázali Jezdci své těsné vedení udržet.
Zápasové statistiky
Rangers povzbuzováni diváky nastolili hned od úvodní buly vysoké tempo a po 24 vteřinách byli blízko k vedení, když Rick Nash nastřelil tyč. Kanadský útočník, který dal dosud za Rangers v osmnácti zápasech play off jediný gól, se i nadále ze všech domácích hráčů dostával nejčastěji do koncovky, avšak Mason proti němu zářil. Jezdci však ze svých silných deseti minut na úvod nic vytěžit nedokázali a postupně se poté začali čím dál více prosazovat hosté, kteří prověřili Lundqvista několika nebezpečnými střelami.

Blueshirts si nástup do druhé třetiny zkomplikovali hrou v šesti a následným oslabením, jenže Flyers se v početní převaze na rozdíl od předchozího utkání nevedlo a krátce po vyrovnání sil na ledě Rangers udeřili. Postaral se o to bývalý hráč Philadelphie, který potřetí v sérii nastoupil do utkání (ze sestavy tentokrát vytěsnil J. T. Millera). Dan Carcillo byl na správném místě, když k němu trochu šťastně dorazila Zuccarellova přihrávka a z bezprostřední blízkosti vstřelil svůj druhý gól v sérii. Na Carcilla pak měli hráči Flyers po jeho gólu spadeno ještě více než předtím, Andrew MacDonald jej mimo hru sekl mezi nohy způsobem a la Lucic, rozhodčí jeho zákrok přehlédli.

Především první řada Jezdců si dokázala pravidelně vypracovávat šance. Jejich největším spalovačem byl Rick Nash, ovšem ve 28. minutě neproměnil obrovskou příležitost pro změnu Martin St. Louis, který po křižné přihrávce v útočném pásmu pálil dobře z voleje, ovšem nedokázal zvednou puk nad Masonův beton.

Flyers mohli poté udeřit z přesilovky, když rozhodčí velice sporně vyloučili Benoita Pouliota, který spadl na Masona poté, co jej Timmonen srazil před brankou krosčekem. Nicméně Jezdci obětavě ubránili oslabení, když zblokovali řadu střel. Proti puku se v daný moment bez zaváhání vrhali jak tradiční dělníci ze čtvrté formace a obrany, ale také třeba i Martin St. Louis.

*galerie zarovnani=vlevo obrazky=5990,5991,5992,5993,5994,5995*Blueshirts pokračovali ve druhé třetině ve skvělém výkonu a naštěstí pro nervy svých příznivců dokázali ve 32. minutě udeřit podruhé, když Derick Brassard hezky našel před brankou Benoita Pouliota a ten zakončil z první do horního růžku branky. Steve Mason, který byl s přehledem nejlepším hráčem hostů, proti jeho střele stejně jako předtím té Carcillově neměl nejmenší šanci.

Na poslední hektické minuty před přestávkou si Steve Mason schoval další famózní zákroky. Brian Boyle se kvůli jeho zákroku nemohl radovat ze svého blafáku v samostatném úniku a Derek Stepan se neprosadil ani dorážkou vlastní střely z bezprostřední blízkosti, který Mason zázračně lapil. Právě jen díky svému gólmanovi mohli Flyers ještě do třetí dvacetiminutovky živit naděje na postup.

Utkání dostalo nový náboj ve 45. minutě, kdy se puk šťastně vrátil k Jasonu Akesonovi po jeho předchozí střele a nováček v dresu Flyers přesnou ranou k tyči snížil na 1:2. Hosté přebrali iniciativu a Blueshirts začaly horké chvilky. V následujících minutách se halou nejednou neslo bouřlivé "Henrik, Henrik" poté, co miláček publika udržel Rangers ve vedení.

Závěrečné minuty již opravdu nebyly nic pro slabé povahy. Oba týmy bojovaly ze všech sil, hrálo se převážně ve třetině Jezdců, kteří se ovšem i pod tlakem dokázali vyvarovat zásadních chyb a svého soupeře nepouštěli do žádných vyložených šancí. Minutu a půl před koncem poslali Flyers svého nejlepšího hráče na střídačku a pustili se do útočení se šesti bruslaři. Ani to však již na zvrat nestačilo, Blueshirts si postup pohlídali, když poslední minutu stejně jako v pátém zápase skvěle odehrála pětice Brian Boyle, Dominic Moore, Mats Zuccarello, Ryan McDonagh a Dan Girardi.

Druhé kolo začnou Rangers v Pittsburghu. Penguins vyřadili Columbus s řadou bývalých Jezdců v sestavě 4:2 na zápasy. Jezdci mohou litovat, že sérii s Flyers neukončili dříve, neboť takto mají před dalšími zápasy méně času na odpočinek a na přípravu. Přitom je stále na čem pracovat, Blueshirts ve středu hráli sice jen jednu přesilovou hru, ale žádný posun k lepšímu patrný nebyl. První útok si sice dokázal vytvořit řadu příležitostí a zejména Nash se St. Louisem příkladně vypomáhali defenzivě, přesto se od nich čekají góly, které v důležitém sedmém duelu nepřišly. Naštěstí je zastoupili jiní hráči.

Klady:
+ Nasazení hráčů plně odpovídalo důležitosti utkání
+ Jistý Henrik Lundqvist, který podržel svůj tým, když bylo potřeba
+ Ve třetí třetině Jezdci dokázali vyhrát několik důležitých vhazování
+ Počet šancí, které si první formace dokázala vytvořit

Zápory:
- Počet šancí, které první formace dokázala zahodit (velký vliv na to měl skvěle chytající Mason)
- Jezdcům se opět nedařilo v početní převaze

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:23:26