Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blueshirts pohořeli ve snaze ukončit sérii, rozhodne sedmý zápas

Blueshirts pohořeli ve snaze ukončit sérii, rozhodne sedmý zápas

Katastrofa. Tak lze nejlépe vystihnout výsledek šestého duelu série mezi Rangers a Flyers. Domácí Philadelphie se ujala vedení již na úvod zápasu po faulu Pouliota v útočném pásmu a poté dalšími třemi góly do konce druhé třetiny rozhodla. Rangers prohráli 2:5 přičemž se jednalo už o jejich dvanáctou prohru v řadě v utkání play off, když v sérii vedli. Blueshirts tak nyní budou muset potvrdit svou úspěšnost v rozhodujících utkání na domácím ledě, kde v historii ještě v sedmém zápase neprohráli.
Zápasové statistiky
Jezdci přitom vstoupili do utkání dobře. Už v prvních minutách utkání si fantastických forčekingem druhé a třetí řady vynutili tlak a několik zajímavých šancí. Poté však na útočné polovině zbytečně Benoit Pouliot atakoval Girouxe a z následné přesilovky udeřil s pomocí McDonaghovy teče Simmonds. Blueshirts naopak později ze své přesilové hry nic vytěžit nedokázali. První třetina skončila 1:0 pro domácí, ovšem nebýt nepřesné koncovky obou týmů mohlo padnout mnohem více gólů.

Ve 22. minutě McDonagh s Girardim přišli nadvakrát o kotouč, což rezultovalo v přečíslení soupeře. Schennovi při pokusu o střelu sjel puk z hole tak nešťastně, že projel mezi nohama bránícího McDonagha až na volného Simmondse, kterému pro druhý gól v utkání stačilo už jen zamířit do odkryté branky. Vyjma krátkého času po gólu do prázdné brány na konci druhého utkání, se tak Flyers poprvé v sérii dostali do dvougólového vedení.

Blueshirts se trápili především při přesilových hrách. Flyers se při nich soustředili na bránění vlastní modré čáry a Rangers měli problémy se vůbec dostat do útočného pásma. Ale i jakmile se tam již dostali, obvykle to k ničemu nevedlo. Jedna z vyjímek se odehrála ve 34. minutě, kdy se Jezdci málem prosadili z rychlého útoku, kdy po přihrávce Zuccarella jel Pouliot sám na bránu, avšak Mason jej vychytal lapačkou. Jednalo se o jeden z klíčových okamžiků utkání, neboť o moment později se do samostatného úniku dostal Erik Gustafsson, který naskočil z trestné lavice, a prostřeli Lundqvista.

Ve 36. minutě Flyers využili svou druhou přesilovou hru v utkání a opět u toho byl Wayne Simmonds. Flyers využili již svou šestou přesilovou hru z 18 příležitostí v sérii (v jednom případě se jednalo o gól do prázdné brány), naopak Blueshirts v početní převaze neskórovali od zápasu číslo dvě.

Třetí třetina se už dohrávala pouze z povinnosti. Nebylo překvapením, že Alain Vigneault nechal odpočinout Henrika Lundqvista a do zápasu naskočil Cam Talbot. Toho na začátku třetiny musela zachránit tyčka po dalším rychlém brejku Flyers. Ve 45. minutě dopravil Brian Boyle puk do brány rukavicí, čili gól nemohl platit. Korigování skóre se Blueshirts nakonec přeci jen dočkali díky Hagelinovi, ale bylo to již příliš pozdě na to, aby mohlo být utkání zdramatizováno.

Jezdci se přesto pokusili čtyři minuty před koncem o hru bez brankáře, ale to přineslo pouze druhý gól v sérii pro Clauda Girouxe. Minutu a půl před koncem potom ještě Brian Boyle vyslal soupeři vzkaz pro sedmý zápas, když v pěstním souboji udolal Adama Halla. V poslední minutě poté ještě korigoval skóre Mats Zuccarello, který se následně místo oslavy branky ještě pustil do potyčky se Simmondsem.

Navzdory výsledku nelze říct, že by Blueshirts utkání vypustili. Především v první třetině měli řadu dobrých střídání, ovšem nedokázali dopravit puk do sítě. Smolařem zápasu byl Benoit Pouliot, který se ocitl hned u dvou zlomových bodů utkání. Nejprve vyloučením přerušil úvodní tlak Jezdců a napomohl Flyers dostat se do vedení, poté neproměnil největší šanci Jezdců ve druhé třetině a následně prakticky z protiútoku vstřelila Philadelphie třetí gól. Podstatnou roli ovšem v utkání také hrálo, že Flyers byli o dvě třídy lepší při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě a také, že Steva Mason stejně jako ve čtvrtém utkání série svým výkonem zastínil Henrika Lundqvista.

Klady:
+ Vynikající forčeking v první třetině
+ Blueshirts mají možnost svůj výkon ve středu napravit

Zápory:
- Trápení v koncovce
- Špatné přesilové hry
- Nedisciplinovanost
- Hra v oslabení

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:36:15