Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers porazili Buffalo a play off začnou doma

Rangers porazili Buffalo a play off začnou doma

Velmi těžce se rodilo vítězství Jezdců v Madison Square Garden proti outsiderům z Buffala. Nakonec však dvě minuty před koncem Rick Nash svým devátým vítězným gólem v sezoně rozhodl nejen o vítězství Blueshirts 2:1, ale především o tom, že Rangers play off zahájí na domácím ledě a to buď proti Philadelphii Flyers nebo Columbusu Blue Jackets.
Zápasové statistiky

"Výhoda domácího prostředí je hodně důležitá," řekl Brad Richards, přestože Jezdci v průběhu základní části předváděli lepší výkony venku. "Play off je něco jiného. Mnohem větší roli hraje výhoda kterou mají domácí při možnosti posílat na led hráče podle toho, které pošle soupeř, domácí mají i výhodu při vhazování. Když dojde na sedmý zápas, je důležité, abyste měli k dispozici každou možnou výhodu nad soupeřem."

Kdo čekal úvodní nápor Jezdců v souboji s nejhorším týmem ligy, musel být zklamán. Zatímco Sabres hned několikrát v úvodu otestovali pozornost Lundqvista, Blueshirts se k první střele na branku dostali až po šesti minutách hry. Nicméně byli to právě domácí, kteří si jako první vypracovali vyloženou gólovou šanci. Benoit Pouliot zkusil svůj samostatný únik zakončit střelou do horního růžku, nicméně Matt Hackett předvedl vynikající zákrok.

Blueshirts postrádali nasazení z minulých zápasů a bylo to znát. K většímu ohrožení branky Buffala jim nepomohly ani tři přesilové hry, které do poloviny utkání hráli a tak trenéru Vigneaultovi začala docházet trpělivost. To se projevilo například v momentě, kdy místo hvězd týmu poslal na přesilovou hru čtvrtou formaci.

Bylo znát, proč z předchozích sedmnácti utkání vyhráli pouze dvě. V obranně hostů to skřípalo a směrem dopředu nebyli příliš nebezpeční, nicméně přesto se krátce před polovinou utkání Buffalo dostalo do vedení, když Drew Stafford před Lundqvistem tečoval nahození od modré.

Rangers měli po celé utkání převahu, ale v útoku jim chyběl nápad dotažený do konce, případně větší nasazení, kterým by procpali puk do brány. Navíc jak už to letos často bývá, Jezdce vychytával jistými zákroky brankář, který je běžně ve svém týmu jen náhradníkem a který si dosud žádné jméno v NHL neudělal. Matt Hackett držel svůj tým ve vedení, přestože ke konci druhé třetiny už měli Jezdci na kontě dvakrát více střel na bránu než hosté.

Fanouškům Sabres nejspíš zatrnulo, když se gólman jejich týmu těžce zvedal z ledu poté, co vykryl bombu Richardse při čtvrté přesilové hře Blueshirts, nakonec ale Hackett v utkání pokračoval a nedraftovaný Andrej Makarov mohl zůstat na střídačce. Jako by však tento moment brankáře Sabres zbavil kouzla, pár minut na to jej přesnou ranou překonal Benoit Pouliot a bylo vyrovnáno. Hráč, který přišel před rokem do Rangers jako v NHL prakticky nechtěný hráč, bodoval již po sedmé v řadě a o své angažmá pro příští sezonu se nejspíš moc strachovat nemusí.

"Je to zásluhou celé řady, Zucc a Brass odvádí spoustu práce, přiznal po utkání Benoit Pouliot, že podstatnou roli v jeho zestupu hrají spoluhráči z útoku.

Vyrovnávací gól zároveň tak na poslední chvíli zabránil vskutku kuriózní situaci, kdy by jinak Blueshirts druhou třetinu prohráli 0:1, přestože na střely měli převahu 17:1.

Ve třetí třetině ovšem Jezdci opět ubrali na nasazení a Sabres dokonce párkrát zahrozili. V jednu chvíli dokonce musel odvracet pohromu Kevin Klein, který se před brankovištěm obětavě vrhl do střely a zabránil pravděpodobnému gólu. Zásadní však bylo, že si Blueshirts přestali vytvářet šance, tu první ve třetí třetině měl až v 54. minutě Carl Hagelin, který však v tísni zblízka Hacketta nepřekonal.

Když už se zdálo, že se Rangers protrápí až do prodloužení, pozvedli prapor hráči, kteří jsou pravidelným terčem výčitek fanoušků, že hrají pod své možnosti. Martin St. Louis ideálně přihrál Ricku Nashovi a ten puk z voleje napálil nechytatelnou ranou do sítě. Dvě minuty před koncem se Blueshirts zničehonic ocitli ve vedení. Pro Nashe to sice byl teprve 26. gól v sezoně, ale zároveň se jednalo hned o devátou vítěznou branku, čímž kanadský útočník vyrovnal klubový rekord. V rámci NHL se Nash posunul na dělené druhé místo.

"V průběhu roku jsme se zlepšovali," mohl si dovolit úsměv Alain Vignelaut. "Zvládli jsme to. Hrajeme teď dobrý hokej a jsme připraveni na další výzvu."

Jelikož se jednalo o poslední utkání Blueshirts na domácím ledě v základní části, došlo i na děkovačku fanoušků v rámci které mezi diváky zamířily dresy řady hráčů, včetně například Henrika Lundqvista.

Platnost uložené stránky vyprší: 19. 4. 2024 01:44:24