Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Neproměňování šancí přineslo další porážku Rangers

Neproměňování šancí přineslo další porážku Rangers

Bez vstřelení gólu nelze vyhrát. Moc dobře to musí vědět hokejisté Blueshirts, kteří v neděli na vlastním ledě podlehli San Jose 0:1, přestože měli spoustu šancí a na Niemiho vypálili přes 40 střel. Jenže ve všech svých šancí buď trefovali soupeřova brankáře, mířili mimo tyče nebo se o výhodnou situaci sami připravili zbytečnou přihrávku. A když už Carl Hagelin zřejmě dopravil puk za brankovou čáru, rozhodčí branku neuznali. Jezdci tak na vlastním ledě utrpěli porážku, která jim opět o něco více komplikuje boj o play off.
Zápasové statistiky
Přestože po jedenácti minutách hry počítadlo ukazovalo převahu Jezdců na střely 14:3, bylo utkání vyrovnané a oba gólmani museli předvést dobré zákroky, aby uhájili bezbrankový stav. Navíc Henrik Lundqvist měl i štěstí, když Andrew Desjardens přestřelil odkrytou branku. Ve dvanácté minutě načali Blueshirts už svou druhou přesilovou hru v utkání, ale zcela v ní propadli. Nejenže sami nebyli nebezpeční, ale naopak Sharks pustili do několika šancí a tu největší z nich proměnil Logan Couture, který ujel Bradu Richardsovi a bezchybně provedeným blafákem překonal Lundqvista.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl ještě minuty před koncem Derick Brassard, před kterým byla odkrytá takřka celá brána, ovšem útočník Jezdců zblízka zamířil pouze do přesouvajícího se Niemiho. Velká neproměněná šance museli domácí mrzet o to víc, že ve druhé třetině oba týmy lépe bránily a šancí bylo poskrovnu. Ještě vyloženější šanci než předtím Brassard neproměnil ve 36. minutě Ryan McDonagh, který před prázdnou bránou prováhal vhodný okamžik ke střele a pak mu do rány vložil svou hůl hostující obránce Vlasic.

Puk za brankovou čáru nakonec dostal Carl Hagelin. Nebylo to z žádné šance, švédský útočník propasoval kotouč za Niemiho po rychlém obětí čáry. Rozhodčí však puk přikrytý mezi betonem brankáře a brankovou konstrukcí neviděli, na řadu přišlo video. A přestože záběry, které odvysílala televize MSG a které běžely i v hale na velkoplošné obrazovce jasně naznačily, že puk musel být za brankovou čarou, nebyl tam vidět a rozhodčí nakonec branku po poradě s ústředím v Torontu neuznali, což vyvolalo bouři nevole v hale i na střídačce Jezdců.

Snad právě pocit velké křivdy nabudil Blueshirts k náporu na začátku třetí třetiny. Ovšem Derek Stepan v dobré pozici ještě zkoušel přihrávat a Anti Niemi o moment později zastavil s pořádnou dávkou štěstí nájezd Hagelina. Tlak Blueshirts se s přibývajícím časem postupně rozmělnil, nicméně stále to byli Jezdci, kdo byl v poslední dvacetiminutovce lepším týmem a nechyběli ani slušné šance, ovšem koncovka byla kamenem úrazu.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 13:15:00