Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers v Carolině zklamali, prohráli 1:3

Rangers v Carolině zklamali, prohráli 1:3

Snad vůbec nejhorší výkon v tomto roce předvedli Blueshirts na ledě Caroliny. V poslední době trápícím se Hurricanes stačil nevýrazný výkon na hladké vítězství 3:1, které jim Jezdci díky hrubým chybám v defenzívě a naprosté jalovosti v útoku doslova darovali. Ojedinělý úspěch Rangers zaznamenal Kevin Klein, kterému přihrával Mats Zuccarello, který jako jeden z mála hráčů Blueshirts v utkání předvedl svůj obvyklý výkon.
Zápasové statistiky
Utkání nepřineslo pěknou podívanou ani od jednoho týmu. Hra byla na obou stranách plna nepřesností a tempu zápasu ubližovalo časté přerušování - hra byla například během prvních dvaceti minut přerušeno osmadvacetkrát, což znamená zhruba každých 40 vteřin. Diváky, které během první třetiny dost možná uspával nedostatek zajímavých momentů, málem probral v 15. minutě Martin St. Louis, který se ocitl v samostatném úniku poté, co se na modré čáře srazili dva hráči Caroliny. Jenže svým blafákem nedokázal zvednou puk nad beton Cama Warda a skóre se neměnilo.

Zatímco Jezdci vstoupili ospale i do druhé třetiny, domácí se do nich pustili v první střídání zostra. Výsledkem byl gól Tlustého, který mohl zblízka pohodlně překonat Lundqvista. Následovalo několik dalších náznaků šancí Caroliny, nakonec ovšem v 25. minutě vyrovnal svým prvním gólem za Ranngers Kevin Klein, kterému úžasně zpoza brány nahrál Mats Zuccarello. Jinak ovšem Blueshirts stále zápolili především sami se sebou, v polovině utkání měli na kontě pouhých deset střel na branku.

Přesto Jezdci mohli ve 38. minutě do vedení. Opět byl v hlavní roli Mats Zuccarello, jehož pasy po celé utkání neomylně nacházely volné spoluhráče. Tentokrát zakončoval Benoit Pouliot, jehož ovšem nadvakrát vychytal Cam Ward, přičemž v obou případech měl velkou porci štěstí, u dorážky mu dokonce pomohla tyč. Hned po přerušení nadvakrát chybovali v defenzívě Jezdci, Marc Staal propadl v útočném pásmu a Anton Stralman při snaze zabrzdit rodící se přečíslení upadl, následkem čehož se Jiří Tlustý s Jordanem Staalem ocitli dočista sami v útočném pásmu, což ani nemohli neproměnit.

Ani do třetí třetiny Blueshirts nevstoupili s lepším výkonem. Místo aby se hnali za vyrovnáním, za prvních dvanáct minut závěrečné dvacetiminutovky ohrozili Cama Warda jedinou střelou na branku. Ani domácí však nepodávali žádný oslnivý výkon, nižší tempo a předváděná hra obou týmů budila spíš dojem přípravného utkání před sezonou, než zápasu v závěru vyrovnané základní části, kdy každý bod může rozhodovat o postupu do play off.

V 55. minutě navýšil skóre z dorážky Elias Lindholm, který byl před Lundqvistem zcela nepokrytý. Obranná dvojice Marc Staal - Anton Stralman prožila velmi těžký den, když byla u všech inkasovaných gólů, které navíc padly po hrubých chybách těchto hráčů. Pokud by Alain Vigneault plánoval vyzkoušet při zápase Raphaela Diaze, tak zejména Stralmanův výkon proti Carolině mu k tomu poskytl výbornou příležitost.

Platnost uložené stránky vyprší: 16. 4. 2024 22:33:47