Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers zvládli důležitý zápas proti Red Wings

Rangers zvládli důležitý zápas proti Red Wings

Rangers dokázali zvítězit i podruhé v řadě a porazili Detroit Red Wings. Po první třetině Jezdci vedli 1:0 a i ve druhé dokázali tento výsledek udržet. Ve třetí třetině se krátce po buly trefil Kreider, který zakončoval i situaci s Derekem Stepanem. K vítězství dopomohl spolehlivý výkon Henrika Lundqvista i dvě asistence McDonagha i Stepana.
Zápasové statistiky
Zápas přinesl první vzrušení po minutě a půl hry, když Kevin Klein vystřelil z pravé strany. Rangers vstřelili brzký gól pět minut od začátku. Po rychlém výpadu z obraného pásma se s útočníky vydal i John Moore, které vyvezl puk do útočného pásma. Zpět mu nahrál Dominic Moore, John vystřelil, jenže jeho střela byla zblokována a navíc si zlomil hůl, puk se ale dostal k Brianu Boylovi, který se pohotově otočil a vstřelil gól. Pro Dominica Moora byla jeho asistence 200. bodem v kariéře.

Rangers drželi puk a měli převahu. V deváté minutě se dostal Derick Brassard před brankoviště a zakončil bekhendem, ale Jimmy Howard vyrazil. V čase 9:35 zastavil Lundqvist Nyquista. V patnácté minutě padl první dvouminutový trest, když na trestnou lavici šel Ryan McDonagh za podražení. Přesilovka vydržela Red Wings pouze 42 sekund, protože poté si šel "odpočinout" Franzen za nedovolené bránění Martina St. Louise. Přesilovka Jezdcům moc nevyšla - Red Wings se dařilo dostávat se k pukům a vyhazovat je. Ke konci zápasu přišel sporný moment, když Boyle šel do proti útoku a srazil se s Nyquustem, který mu pak držel hokejku, což viděli všichni až na rozhodčí.

Krátce po začátku druhé periody přišlo třetí vyloučení a zase v něm měl prsty Franzen. Vyloučen byl Chris Kreider za držení. Red Wings druhou přesilovku v zápase nedokázali využít. V deváté minutě dopadla strkanice u branky v prospěch Rangers, když byl Martin St. Louis obětí faulu od Quinceyho - dvě minuty přesilovky pro Rangers byli ale nevyužity. Jezdci měli v této přesilovce pár dobrých střel, ale žádná z nich se neuchytila.

*galerie titulek="Galerie" zarovnani=vpravo obrazky=5787,5788,5789,5790,5791*V 17. minutě zasáhl Smith Stralmana, který spadl do brankoviště, ale Lundqvist byl pozorný. Rangers posledních 90 sekund dominovali, takže nepustili Red Wings do nebezpečné šance, ze které by mohl padnout vyrovnávající gól.

Třetí perioda pro Jezdce začala nejlépe jak mohla. Krátce po vhazování se dostali do útočného pásma, když se puk před brankovištěm odrazil od Nyquista k Dereku Stepanovi, který nahrál pohotově k modré na McDongha, který vystřelil, kotouč se odrazil od hole Kreidera a Rangers měli dvougólový náskok.

V čase 7:34 šel na trestnou lavici odsedět trest za hrubost Bertuzzi, Pouliota fauloval ale Howard. Velkou šanci měl u brankoviště Rick Nash, který dostal přihrávku, snažil se objet Howarda, ale byl zablokován, i přes to dokázal trefit tyč. Poslední gól na 3-0 vstřelil Chris Kreider po úniku dvou na jednoho, když mu těsně za modrou čárou poslal pěknou přihrávku Derek Stepan a Kreider trefil odkrytou bránu, kam se Howard nestihl přesunout. Rangers ke konci třetiny ubránili výsledek 3-0.

Rangers dokončili svoje zápasy s Detroitem, přičemž všechny tři vyhráli. K tomuto výkonu pomohl také brankář Lundqvist, který udržel 49. čisté konto a 300. vítězství v kariéře. Rangers se vrátili na druhou příčku Metropolitní divize před Philadelphii, která má ale o zápas a bod méně.

Příští zápas Rangers odehrají proti Carolině 11. 3. přesně o půlnoci.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:39:33