Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Blueshirts zaskočili Chicago a poskočili na třetí místo v divizi

Blueshirts zaskočili Chicago a poskočili na třetí místo v divizi

Velký večer zažili hokejisté Blueshirts v Chicagu. Ve větrném městě dokázali ve středu vyhrát 3:2, když rozhodující gól vstřelil v závěru utkání Carl Hagelin. Rangers tak získali cenný skalp obhájce Stanley Cupu a momentálně druhého nejlepšího týmu současné sezony. Zisk dvou bodů zároveň posunul Jezdce na třetí místo divize zajišťující postup do play off.
Zápasové statistiky
Poprvé v dresu Jezdců se představil Dan Carcillo, který přišel nedávno z Los Angeles výměnou za sedmé kolo letošního draftu. Známý bitkař a provokatér zaujal místo J. T. Millera ve čtvrtém útoku, který Vignault poslal na led jako zahajovací formaci, jejíž hráči jsou na začátku utkání vyhlašováni jednotlivě. Carcillovi se dostalo dle Andew Grosse vřelého přijetí od fanoušků Blackhawks, jimž vloni dopomohl ke Stanley Cupu.

Blueshirts se náramně vyvedl vstup do zápasu. Vyvarovali se svých obvyklých chyb v rozehrávce a při pokrytí soupeřových hráčů v obranném pásmu a Chicago pouštěli takřka výhradně jen ke střelám ze střední a větší vzdálenosti, které s jistotou likvidoval Lundqvist. Sami se pak pouštěli do nebezpečných protiútoků, z nich hned dva dokázali v první dvacetiminutovce proměnit, byť se tak stalo i díky nechtěné pomoci brankáře Blackhawks.

Po pěti minutách zaskočil domácí Brad Richards, který ujel po křídle a prostřelil mezi betony zkoprněného Corey Crawforda. Blueshirts přitom dosud v sezoně vyhráli 17 z 20 utkání, kdy vstřelili první gól. Brankářská jednička Chicaga se další chyby dopustila v 10. minutě, kdy si Crawford sám srazil puk do brány po pokusu Matse Zuccarella po obkroužení branky.

Defenzivu Jezdců nalomilo až vyloučení Brassarda. Přesilovou hru ve 27. minutě využil kapitán Jonathan Toews, který z pozice mezi kruhy vystřelil nechytatelně do horního růžku poté, co se k němu odrazil puk po zblokované střele Patricka Sharpa. O dvě minuty později již bylo srovnáno, když do té doby bezchybný Henrik Lundqvist se nechal zaskočit střelou Bolliga na přední tyč. Útočník Chicaga přitom střílel téměř až od mantinelu.

I přes dva góly domácích se utkání v žádnou jasnou záležitost neproměnilo. Naopak své šance měli i Jezdci, ve 38. minutě dokonce Rick Nash jel úplně sám na Crawforda, ovšem domácí gólman předvedl výborný zákrok lapačkou. Ve 42. minutě poté nevyužili velkou příležitost Callahan s Richardsem, kteří se dostali do přečíslení dva na jednoho. Callahan dobře vystřelil a jen špatné zpracování vyraženého puku zabránilo Richardsovi, aby dorážel do prázdné brány.

Po vyloučení Rozsívala za zdržování hry si Jezdci vypracovali plejádu dobrých příležitostí, ale Crawford předváděl skvělé zákroky. Ve 45. minutě byl blízko ke gólu Marc Staal, jehož ránu zastavila až tyč. Tlak Jezdců poté začal ustávat, nakonec se ale přeci jen dočkali dalšího gólu. V 54. minutě Crawford vyrazil tečovanou ránu jen před sebe, kde číhal Carl Hagelin, který pohotově dorazil puk do brány.Většinu času zbývajícho do konce utkání pak Chicago strávilo v útočném pásmu, došlo i na hru bez brankáře, ale Jezdci bránili s velkým nasazením a nedopouštěli se výraznějších chyb. Navíc Henrik Lundqvist, vyjma druhého obdrženého gólu, podával velmi dobrý výkon. Má tak velikou zásluhu na tom, že Jezdci dokázali překvapivě zvítězit v Chicagu.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 06:44:33