Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers Floridě nadělili pět gólů, herně však příliš neoslnili

Rangers Floridě nadělili pět gólů, herně však příliš neoslnili

Blueshirts si po vysoké porážce od Tampy spravili chuť vítězstvím 5:2 nad Floridou. Navíc po sedmi zápasech vstřelili opět více jak tři góly, přičemž není jistě náhodou, že naposledy se jim to povedlo také proti Floridě, která patří k nejslabším týmům ligy. Rangers si tak vylepšili gólový průměr, ve kterém před utkáním byli předposlední v lize a to i navzdory tomu, že v průměru na zápas vyšlou na soupeřova gólmana 32 střel, což je pro změnu šesté nejvyšší číslo v NHL. Tentokrát však Jezdci předvedli větší produktivitu, na pět gólů jim stačilo 22 střel.
Zápasové statistiky
Alain Vigneault udělal několik změn v sestavě. Ta první byla vynucená, neboť Derek Dorsett má z předchozího zápasu naražené zápěstí a v sestavě jej nahradil uzdravený Taylor Pyatt. Kromě toho se do třetího útoku přesunul Callahan a do prvního Hagelin, což mělo i ten efekt, že se Rick Nash mohl přesunout na pro sebe přirozenější pozici pravého křídla. Další zásadní změnou bylo opětovné posazení Michaela Del Zotta na tribunu. Přednost v sestavě dostal Justin Falk.

Přeskupené útoky Jezdců o sobě daly znát hned z kraje zápasu, kdy chyběla Callahanovi jen o trochu delší hůl, aby se mohl střílet do odkryté branky. Na druhé straně pak Henrik Lundqvist vyrazil před sebe střelu Upshalla a následně skvěle betonem zakročil proti dorážce tohoto hráče Floridy. Následoval veliký tlak domácích, když hráči Blueshirts byli již viditelně unaveni, gól ale nepadl.

V 13. minutě Jezdci krásně sehráli přesilovou hru, kdy po rychlé kombinaci Derick Brassard pohotově usměrnil puk za Thomasova záda. Jeho gólu předcházely dva obtížné pasy, nejprve přes šíř útočného pásma od Stepana na Zuccarella a následně od norského útočníka na střelce branky, který stál mezi kruhy mezi bránícími hráči, avšak měl hokejku volnou a připravenou ke střele, díky čemuž mohl přesný Zuccarellův pas zužitkovat.

Ve 22. minutě Rangers přečkali velmi těžkou situaci. Marc Staal, který si sjížděl v útočném pásmu na střelu, netrefil puk a následkem byl rychlý protiútok, ze kterého se už chystal Nick Bjugstad ze dvou metrů střílet do odkryté branky, když v poslední chvíli prakticky jistý gól zmařil obranným zákrokem Anton Stralman.

Jezdci se podobně jako v první třetině ze začátku nemohli pořádně dostat do tempa a domácí byli mnohem aktivnější. První střela Blueshirts na bránu po přestávce dokonce přišla až skoro po osmi minutách hry a jednalo se o nepříliš nebezpečný pokus Kreidera z úhlu. Tím se druhá třetina podobala té první, kde také nejdřív byli iniciativnější domácí, ale poté se rozjeli Blueshirts. A i ve druhé dvacetiminutovce se dočkali i gólu, když nahození Brada Richardse zapadlo až do branky Tima Thomase.

V poslední dvacetiminutovce Jezdci také dlouho váhali s první střelou na bránu. Až po pěti a půl minutách hry ji vyslal Rick Nash, který se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy po chybě domácích hráčů, a hned z toho byla branka na 3:0. Skóre posléze už jen korigoval Scottie Upshall, který se prosadil zblízka střelou pod břevno a překazil tak Lundqvistovi čisté konto. Nick Bjugstad poté necelé čtyři minuty před koncem přiblížil Panthers vyrovnání, když švédský gólman chyboval a pustil pod svým betonem přízemní střelu z velkého úhlu.

Nicméně, díky dobré práci Callahana Jezdci v závěru hráli přesilovou hru a mohli si tak vítězství snadno pohlídat, navíc Mats Zuccarello z dorážky přidal čtvrtý gól. Pátý v poslední minutě do prázdné brány přidal Carl Hagelin. Rangers se mohou těšit ze zisku dvou bodů, ovšem nebylo to po žádném skvělém výkonu. Henrik Lundqvist řadu věcí pochytal, ovšem lze mu také vyčíst příliš časté vyrážení puků před sebe a laciný druhý gól. Florida nehrála příliš dobře, její hráči se dopouštěli chyb a v útoku zahazovali jasné šance tak, jak jsou to příznivci Jezdců v letošní sezoně zvyklí vídat u hráčů svého klubu. Rangers tak spíše než Florida více prověří příští dva zápasy, kdy se představí v Bostonu a ve Vancouveru.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:19:50