Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Talbot vychytal v Montrealu nulu

Talbot vychytal v Montrealu nulu

Prokletí je zlomeno! Po více jak čtyřech a půl letech dokázali Blueshirts opět zvítězit v Montrealu. Dobrý týmový výkon podtrhl svým prvním čistým kontem v NHL Cam Talbot a vítěznou brankou kapitán Ryan Callahan z přesilové hry. Jiné góly v utkání, ve kterém kralovaly obrany a skvěle zachytali oba gólmani, již nepadly.
Zápasové statistiky
Ještě před utkáním se hodně mluvilo o rozhodnutí Alaina Vigneaulta posadit na tribunu Michaela Del Zotta. Kanadský kouč své rozhodnutí musel zdůvodňovat před zámořskými novináři: „Doufám, že na to zareaguje stejně jako Mats Zuccarello. Ten po posazení šel do sebe, zlepšil svou hru a posledních šest sedm zápasů patří k našim lepším hráčům. Doufám, že Michael zareaguje stejně.“

„Nečekal jsem to. Není to moje rozhodnutí. Musím jej přijmout, pracovat dál a ukázat se, až zase dostanu příležitost,“ vyjádřil se k situaci třiadvacetiletý obránce, který letos dosud zůstává dalece za očekáváním. Nejen k situaci okolo něj se na našich stránkách věnuje samostatný komentář. Je otázkou, kdy se Del Zotto do sestavy vrátí, protože Justin Falk pevně chytil svou šanci a dobrým výkonem si řekl o setrvání v sestavě.

Zápas začal opatrně, postupně se ale tempo zvyšovalo. Jezdci se snažili o vysunuté napadání, což ale šance začalo přinášet až od poloviny první třetiny. Do té doby se tak v několika prvních příležitostech ocitli domácí, ovšem jistě si počínal Cam Talbot, který v brance nahradil odpočívajícího Lundqvista. "Byl opět klidný a skvělý. Je mu jedno, kde se zrovna hraje. Naprosto mu důvěřujeme," složil poklonu týmové dvojce Marc Staal.

Na druhé straně byl naopak v osmé minutě blízko ke gólu Chris Kreider, který trefil tyč branky Price. Mladý americký útočník čeká na svůj další gól již osm zápasů, jinak ale jeho hře není co vytknout.

Po přestávce zvedla diváky ze sedadel přesilová hra Jezdců, v níž Price nejprve vychytal Zuccarella efektním zákrokem lapačkou a následně chybělo málo, aby jen šikovný norský útočník zaskočil zpoza brány. Následně se však hra rychle přesunula na druhou stranu, kde Talbot bravurně zneškodil pokus Gionty a následně sledoval, jak před ním hloupě fauluje Pacioretty, což Blueshirts přineslo půl minutovou přesilovou hru 5 na 3.

V době, kdy se první z vyloučených hráčů Canadiens vracel na led, si od modré čáry do střelecké pozice sjel Brad Richards a z první se opřel do přihrávky od Stepana. Střelu ještě držadlem hole tečoval před brankou clonící Ryan Callahan, který tak byl označen za střelce branky. Jednalo se o první gól Jezdců do branky Montrealu po dlouhých 233 minutách hry, neboť předchozí gól vstřelil Anton Stralman ve 33. minutě utkání hraném 19.2.2012 v Madison Square Garden. Ještě déle trvala neprůstřelnost Corey Price proti Jezdcům v Bell Centre, kde Blueshirts nedokázali gólmanu Montrealu vstřelit gól 278 minut a 25 vteřin hry.

"Samozřejmě je skvělé, když se podaří v téhle hale dát gól," vracel se po utkání Marc Staal k problémům, které Rangers na ledě Montrealu dlouhodobě měli. "Ještě lepší je, že jsme skórovali jako první. Být ve vedení a moci kontrolovat hru je důležité."

I ve třetí dvacetiminutovce hrály hlavní roli obrany a brankáři obou celků. Jezdcům, kteří byli ve vedení, to však nijak vadit nemuselo. Vůbec první opravdu vážná situace před Talbotem se v závěrečné třetině odehrála až pět minut před koncem normální hrací doby a došlo k ní jen díky hrubce Dericka Brassarda, který před vlastní brankou ztratil puk. Jeho spoluhráči však díky obětavosti a troše štěstí dokázali situaci zachránit.

V posledních minutách pak měli opět větší šance hosté a zvlášť střela Richardse volala po gólu, Price ovšem opět skvěle zakročil. Jezdce to však mrzet nemusí, po skvělém týmovém výkonu si z Montrealu zaslouženě vezou dva body po výhře 1:0 - tímto výsledkem zde naposledy vyhráli 18. ledna 1940, kdy se z čistého konta radoval Dave Kerr.

"O něčem takovém jsem snil ještě jako dítě. Dosáhnout toho navíc v téhle hale, to je prostě úžasné," rozplýval se nad získanou nulou Cam Talbot, který zatím dokazuje, že Birona z pozice dvojky vytlačil oprávněně.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 16:44:32