Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers hráli s Anaheimem vyrovnanou partii, nakonec ale padli

Rangers hráli s Anaheimem vyrovnanou partii, nakonec ale padli

Ani navrátilec Ryan Callahan nedokázal Jezdcům pomoci prodloužit vítěznou sérii. Anaheim v pondělí potvrdil, že patří k nejlepším týmům ligy a dokázal v Madison Square Garden zvítězit 2:1. Rangers může těšit alespoň to, že tentokrát v měření sil s týmem z Kalifornie nepropadli a utkání rozhodla jen přesnější koncovka Ducks. Jediný gól domácích vstřelil obránce Michael Del Zotto, který se po celé utkání pouštěl do drzých ofenzivních výpadů.
Zápasové statistiky
Jednou z událostí zápasu bezesporu byl návrat Ryana Callahana, jemuž tak na zotavení po zlomenině palce na levé ruce stačilo pouhých 19 dní. Kapitán Blueshirts proslulí svou bojovností tak opět ukázal, že se zpravidla po zraněních vrací rychleji, než lékaři očekávají. Americký útočník nastupoval v jedné lajně s Brassardem a Boylem a jeho přítomnost na ledě byla hodně poznat.

Jezdci se vrhli na soupeře a ve snaze odčinit porážku 0:6 ze začátku října hráče Ducks vytrvale napadali a zasypávali bodyčeky. Ve třetí minutě však přišla studená sprcha, když Derick Brassard špatně rozehrával ve vlastním obranném pásmu a Corey Perry následně měl dostatek prostoru ke dvěma dorážkám, přičemž tu druhou zamířil nechytatelně pod břevno Lundqvistovy brány.

V desáté minutě zvýšil na 2:0 Kyle Palmieri a opět tomu předcházela chybná rozehrávka Blueshirts. Provinilcem byl tentokrát Brad Richards, kterého krátce předtím vychytal v obrovské šanci Frederik Andersen. „Udělali jsme několik chyb a oni to potrestali,“ shrnul vše podstatné z úvodních dvaceti minut v přestávkovém rozhovoru pro televizi MSG obránce Ryan McDonagh.

Blueshirts určitě nehráli hůře než při nedávných vítězných zápasech, ovšem ukazovalo se, že Anaheim je o třídu silnější soupeř. Navíc výborně chytal Frederik Andersen, který se pomalu probojovává na pozici týmové jedničky. Jezdci bojovali, měli mnohem více střel na bránu a ve druhé dvacetiminutovce i více ze hry, ovšem dlouho se jim nedařilo dostat puk do sítě. Střeleckou nemohoucnost nakonec protrhl až Michael Del Zotto, který se prosadil po jedné z mnoha skrumáží před brankou hostí. Těsně před přestávkou pak ještě vzplály emoce, když důrazný Ryan McDonagh dvakrát během jedné minuty poslal Corey Perryho na domácí střídačku.

Ve třetí části měli pro změnu nejdříve převahu hosté. Rangers v tu chvíli držel ve hře Henrik Lundqvist, který předvedl několik jistých zákroků, a když už jej ve 49. minutě Dustin Penner překonal, zastavila jeho střelu tyč. Poté však následovaly opět podařené střídání domácích, ovšem Chris Kreider, Ryan McDonagh ani Benoit Pouliot nedokázali ve svých šancích dostat puk za Andersenova záda.

Rangers se nadechli k závěrečnému náporu, k čemuž jim pomohly i dvě přesilové hry. Zrovna v momentě, kdy necelé dvě minuty před koncem zamířil na střídačku Henrik Lundqvist však svůj tým v nejnevhodnější chvíli oslabil hrou vysokou holí Benoit Pouliot. Minutu před koncem pak špatné střídání poslalo Jezdce dokonce do třech, což znamenalo zmar veškerých reálných nadějí na vyrovnání.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:56:09