Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stepan s Hagelinem vystříleli vysoké vítězství

Stepan s Hagelinem vystříleli vysoké vítězství

Cesta vzhůru tabulkou pokračuje. Rangers v sobotu prodloužili svou sérii již na tři výhry v řadě, když si na domácím ledě lehce poradili s Carolinou 5:1. Utkání bylo dlouho dopředu prezentované jako "bitva bratří Staalů“, protože se poprvé na ledě v jednom utkání NHL potkali bratři Marc, Eric a Jordan, ovšem prim v utkání nakonec hráli jiní hráči. Hlavní hvězdou byl Derek Stepan, který zaznamenal hattrick, další dva góly přidal Carl Hagelin. Pro oba hráče to byli jejich první gólové příspěvky v letošní sezoně. V průběhu utkání se i značně přitvrdilo a hodně se mluvilo také o Manny Malhotrovi, který měl vloni velké spory s Alainem Vigneaultem.
Zápasové statistiky
Vítězem rodinného klání byl bezesporu Marc Staal, který v obraně předvedl solidní výkon. Ze všeho nejvíc jej však těšil výkon jeho spoluhráčů: "Tohle byl výkon, jaký od sebe očekáváme. Přijde mi, že naši útočníci mají nyní o hodně více sebevědomí než před týdnem. Najednou zvládají věci, na které by si předtím ani netroufli. Je úžasné, jak moc sebevědomí dokáže ovlivnit výkony."

Blueshirts jsou ze začátku sezony brzděni zraněním některých klíčových hráčů. Nicméně tyto problémy se zdají být malichernými s marodkou Caroliny, za kterou v Madison Square Garden nemohli nastoupit mimo jiné Cam Ward, Jeff Skinner, Joni Pitkanen či Radek Dvořák. Hurricanes se tak představili v New Yorku se svým třetím gólmanem (který byl zatím letos u čtyř porážek a žádné výhry) a značně improvizované sestavě, ve které se objevil třeba i Manny Malhotra.

Právě na hráče, kterého Rangers draftovali ze sedmé pozice draftu 1998, byla upřena velká pozornost. Malhotra nastoupil teprve ve svém druhém utkání v NHL poté, co před rokem utrpěl těžké zranění oka a Alain Vigneault, který jej tehdy vedl ve Vancouveru, se spolu se zbytkem vedení Canucks rozhodl kanadského centra už nepouštět na led z obavy, že by mu kvůli sníženému vidění hrozilo další zranění. Malhotra se však nevzdal a dohodl se na zkoušce na farmě Caroliny, kde zaujal natolik, že po řadě zranění v prvním týmu se nakonec dočkal i návratu do NHL.

"Mám z toho smíšené pocity,“ sdělil na tiskové konferenci Alain Vigneault. "Na jednu stranu vím, že po tom strašně moc toužil a tvrdě dřel, aby dostal příležitost. Jsem rád, že se dočkal. Na druhou stranu utrpěl velmi závažné zranění a my v organizaci (Vancouveru) spolu s doktory jsme došli k závěru, že je pro něj hokej za tohoto stavu příliš nebezpečný. Je to dobrý člověk, vím, že chce hrát. Doufám, že mu to dopadne dobře.“

Svůj pohled pro deník NY Post vyjádřil i Manny Malhotra, který nastupoval ve čtvrté formaci a na ledě o sobě dal vědět především sražením Henrika Lundqvista, za který si vysloužil dvouminutový trest i několik strkanců od Ryana McDonagha. "Chápu důvody, proč se tak rozhodli, ale neodpovídá to mému vidění situace. Je mi líto, že jsem si nestál více za svým postojem a nebyl tvrdší ve své snaze prosadit, abych zůstal v sestavě.“

Jezdci na led vyjeli ve své třetí sadě dresů s diagonálním nápisem NEW YORK na hrudi, se kterým hráli v minulosti. Jejich výkon však byl zpočátku trochu ležérní a hosté byli po většinu času usazeni před Lundqvistem. Přesto to však byli Rangers, kdo se ujali vedení, když se z pozice mezi kruhy po rychlém protiútoku nádhernou bekhendovou střelou prosadil Carl Hagelin. Rangers vstřelený gól nakopl a brzo už mohli vést o dva góly, ovšem John Moore trefil pouze tyč.

Před polovinou zápasu začali domácí opět lehce polevovat a Hurricanes si začali vytvářet šance. Vše vrcholilo při přesilové hře 4 na 3, ve které musel Henrik Lundqvist vytáhnout perfektní zákrok proti Eriku Staalovi. V tom však stejně jako v první třetině zničehonic udeřil Carl Hagelin. Švédský rychlík tentokrát po návratu z trestné lavice dojel vyhozený puk, ze strany najel před bránu a prostrčil puk za záda Justina Peterse, který během zápasu rozhodně neoplýval žádnou velkou jistotou.

"Ve druhé třetině jsme častěji a vůbec hráli lépe,“ sdělil Carl Hagelin pro televizi MSG. "U prvního gólu mi hodně pomohl Benoit (Pouliot), který odtáhl obránce a já si to mohl hodit na bekhend. U druhého jsem to zkusil trefit mezi betony a spadlo to tam.“

Vášně vzplály ve 34. minutě, kdy Ryan Murphy podrazil Dereka Dorsetta takovým způsobem, že útočník Jezdců vyletěl do vzduchu, zpola se otočil a pak dopadal na led hlavou napřed. Naštěstí však stihl pád zmírnit rukama. Následovala potyčka u mantinelu a přesilová hra Jezdců. Tu ještě prodloužil zjevně přemotivovaný Malhotra, který to přehnal s agresivitou při napadání. Hosté na jeho zbytečný kousek draze zaplatili, protože přesilovou hru využil Derek Stepan a Blueshirts se dostali do pohodlného náskoku. Tím příliš neotřásl ani gól hostů krátce před druhou přestávkou. Hurricanes se prosadili z přesilové hry, kterou hráli poté, co se Dorsett ve středním pásmu mstil Murphymu za předchozí zákrok.

"Myslím, že poslední tři zápasy hraje naše lajna hodně dobře," řekl po zápase novinářům Derek Stepan ke své spolupráci s Kreiderem a Zuccarellem. "Tihle kluci skvěle stačí mému tempu hry, obzvlášť Kreider. Poslední tři zápasy jsem také mnohem blíže k tomu, jak bych sám chtěl hrát. Jsem rád, že když se mi zpočátku nedařilo, tak to trenéři i každý kluk v týmu chápali a podali mi pomocnou ruku."

Ve třetí dvacetiminutovce bylo k vidění ještě několik šancí na obou stranách. Carl Hagelin mohl poprvé v kariéře dosáhnout na hattrick, ale slibné přečíslení zakončil pouze střelou do hostujícího gólmana. Třígolový večer tak nakonec zaznamenal jiný hráč. Derek Stepan nejdřív vymetl horní růžek branky po krásné přihrávce Matse Zuccarella a o šest minut později si jeho přihrávku na opět velmi dobře hrajícího Chrise Kreidera srazil do vlastní brány obránce Caroliny. Rangers potvrdili, že se jim proti Carolině daří. Nad tímto soupeřem vyhráli již po deváté v řadě, navíc letos poprvé dokázali v jednom utkání vstřelit více jak tři góly.

Platnost uložené stránky vyprší: 18. 4. 2024 20:36:52