Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Další špatný výkon Blueshirts vedl k jasné prohře proti New Jersey

Další špatný výkon Blueshirts vedl k jasné prohře proti New Jersey

Jezdci nevstoupili do sezóny vůbec ideálně, což se dá připsat nejen novému hernímu systému, ale také mnoha zraněným hráčům – momentálně chybí Ryan Callahan, Rick Nash a Carl Hagelin. Ještě neslavněji ale do základní části vstoupili Devils, odvěcí rivalové z New Jersey. Ti ještě před před utkáním s Rangers čekali na svou první výhru ročníku, a Blueshirts proto chtěli proti slabému soupeři získat dva důležité body. Jejich výkon na ledě byl ale natolik špatný, že nejenže se jim nepodařilo zvítězit, ale dokonce se jim nepodařilo ani jednou skórovat. Slabá obrana s nejistým Lundqvistem navíc kapitulovala hned čtyřikrát, a tak si newyorští hokejisté připsali pouze další jednoznačnou porážku.
Zápasové statistiky
Začátek utkání nepřinesl mnoho zajímavých situací. Tou první byla až přesilová hra domácích Devils, kteří dvouminutovou početní výhodu získali po faulu Benoita Pouliota. Tým, který zatím stále čeká na první výhru ale power play vůbec nezvládl.

Ďáblové se paradoxně rozehráli až po skončení trestů Jezdců. V osmé minutě zahájili agresivní forčekink až za brankou soupeře, a to se jim vyplatilo – puk se dostal na modrou čáru k Antonu Volčenkovi, jehož projektil sice král Henrik vyrazil, avšak pouze na hůl dojíždějícího Andreje Loktinova, který nikým nehlídán neměl s doražením puku velký problém.

Po inkasované brance se začali probouzet i hosté. Ti se na provozní teplotu rozehráli zhruba v půlce třetiny, ale srovnání ani přesto nepřicházelo, protože například Marc Staal ve velké šanci zamířil vedle. V Prudential Centre naopak začalo být ještě více horko. Ve třinácté minutě totiž na 2:0 pro domácí zvýšil Adam Henrique, který od levého mantinelu propálil Lundqvista přesně nad jeho pravé rameno.

I další minuty hokejisté z Manhattanu pokračovali v nevýrazném výkonu. Změnit to mohla přesilovka na samém konci dvacetiminutovky. Svěřenci Alaina Vigneaulta ovšem nepředvedli nic převratného, když pouze jednou vypálil Taylor Pyatt. Jediné pozdvižení tak vyvolalo zranění Bryce Salvadora po střetu s Benoitem Pouliotem.

Těžko říci, jestli trenér Vigneault probudil rázným výstupem své svěřence, a dal tak vzpomenout na svého předchůdce Johna Tortorellu, ale do druhé periody vstoupili o mnoho aktivněji hosté. Obrovskou šanci vsítit kontaktní gól měl zhruba po minutě a půl Taylor Pyatt, který v situaci dvou proti jednomu nejprve nastřelil tyč, aby pak následně z dorážky poslal puk téměř přesně po brankové čáře a mimo branku.

Dobrý začátek byl zhruba po pěti minutách zbrzděn po vyloučení Dominica Moora. Ten si však bohužel pro fanoušky Jezdců na trestné lavici poseděl pouhých dvacet sekund, neboť tak rychle Devils využili výhodu jednoho muže v poli zásluhou Michaela Rydera, který od modré propálil vše, co mu bránilo ve skórování. Naopak příznivci celku z New Arku doufali, že se ve dvanácté minutě bude celá situace opakovat. Na trestnou lavici totiž usednul Justin Falk za faul loktem. Ve všech v hale pořádně zatrnulo již po několika vteřinách, kdy se ke střele napřáhl Marek Židlický. Jeho střela totiž byla přizvednutá hokejkou, a puk následně v plné rychlosti trefil Ryana McDonagha do spodní čelisti. Jeden z nejlepších obránců Rangers se sice skácel s bolestivou grimasou na led, avšak v utkání poté bez problémů pokračoval.

*galerie titulek="Fotogalerie z utkání proti New Jersey Devils" zarovnani=vlevo obrazky= 5227,5228,5229,5230,5231,5232* Oslabení sice Blueshirts přečkali bez inkasovaného gólu, ale Ďáblové nakonec přeci jen své vedení navýšili. Po střele Bryce Salvadora od modré se jako nejlépe postavený hráč ve změti těl před brankou ukázal Dainius Zubrus, který bekhendem dorazil puk do klece – 0:4.

Do konce třetiny Jezdci ještě několika střelami prověřili Coryho Schneidera, ale žádná ze střel nebyla vyloženě nebezpečná, protože Devils dobře bránili jakékoliv nebezpečnější kombinace. Jedinou světlou nadějí před začátkem třetí třetiny tak byla přesilovka, kterou Rangers dostali za soupeřovo vyhození puku mimo hřiště.

Ani ve třetím dějství se toho Blueshirts příliš nevedlo. Kromě naprosto jalové power play z úvodu třetiny, se hosté i nadále velmi těžko dostávali ke střeleckým příležitostem. Když už totiž nějaký projektil směrem na Schneiderovu branku šel, bylo to často pouze nepříliš razantní nahození z velké vzdálenosti, které bývalý brankář Vancouveru bez problémů zlikvidoval.

Po zhruba dvanácti odehraných minutách z třetí periody měli Jezdci na kontě pouze o čtyři střely více, než jim statistici napočítali po čtyřiceti minutách hry. Devils sice vypálil pouze jedenkrát, ale jejich pasivita vycházela z primárního cíle ubránit nejen své luxusní čtyřbrankové vedení, ale také čisté konto svého brankáře.

Těsná defenzíva Ďáblů fungovala na jedničku s hvězdičkou. Velkou šanci si tak vytvořili pouze domácí, kteří mohli pět minut před závěrem zvýšit na rozdíl pěti branek. Adam Henrique obral v rohu Dana Girardiho, a namířil si to přímo před branku. Střelec druhé branky večera ale nakonec těsně před zakončením ztratil nad toušem kontrolu.

Jezdci tedy nakonec prohráli poměrem 0:4, a na jejich velmi slabém výkonu se těžko hledají nějaká pozitiva. Stejně, jako na začátku ročníku totiž nefungovalo prakticky nic – útok byl naprosto bezzubý, obrana často chybující, a Henrik Lundqvist v brance nedůsledný. Nezbývá, než doufat, že oslabení Jezdci brzy najdou cestu ke zlepšení a ustálení výkonů a výsledků, protože ideální forma je zatím v nedohlednu. Další představení čeká newyorské hokejisty až v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se představí na ledě Philadelphie.

KLÍČOVÉ MOMENTY ZÁPASU:
+ KLADY +

- ZÁPORY -
Bezzubý útok
Slabá defenzíva
Přesilové hry (0/2, 0%)
Henrik Lundqvist (15/19, 78,90%)

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 14:55:55