Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers nestačili na Flames a Sather obvinil Stepanova agenta ze špatného napovídání

Rangers nestačili na Flames a Sather obvinil Stepanova agenta ze špatného napovídání

Jezdci začali sérii čtyř zápasů sehraných v pěti dnech porážkou 1:4 v Calgary. O jediný zásah Newyorčanů se postaral Marc Staal. Fanouškům týmu z východního pobřeží pořádně zatrnulo, když z ledu odjel s tržnou ránou na uchu Michael Del Zotto. Spravilo to osmnáct stehů a mladý obránce se vrátil do hry. Poprvé odchytal celé utkání Henrik Lundqvist, jenž kryl čtyřiadvacet střel ze sedmadvaceti a několikrát uchvátil tribuny parádním zákrokem. Už dnes hrají Rangers v Edmontonu, sestava pro tento zápas už je známá. Co je ale možná vůbec nejdůležitější, znovu se začala řešit smlouva Dereka Stepana.
Zápasové statistiky
Skóre otevřel v 7. minutě utkání Curtis Glencross. Puk se odrazil od Lundqvistovy lapačky a spadl do branky. Gólman Rangers se vytáhl čtyři minuty před první sirénou, když špičkou brusle zneškodnil pokus střelce úvodní branky. Ve 27. minutě ale musel znovu lovit puk ze své branky. Obránci zapomněli na Dennise Widemana, jenž byl před brankou mezi kruhy úplně sám. Pak se Rangers podařilo snížit. Marc Staal našel puk ve změti těl a zametl ho do branky. Vyrovnat se Jezdcům nepodařilo, místo toho na začátku třetí třetiny znovu inkasovali. Matt Stajan se také ocitl zcela sám mezi kruhy a Lundqvistovi nedal šanci. Poslední gól přidal domácí Lance Bouma do prázdné branky.

Trefa Marca Staala byla první přesilovkovou v přípravných zápasech. Tým si naopak vede skvěle v oslabení. V této herní situaci se zatím ocitl v přípravě devětkrát a pokaždé ji ubránil. Před několika dny kouč Alain Vigneault říkal, že chce dát hodně prostoru mladíkům, kteří budou soupeřit o místa na soupisce. A musel být hodně spokojen s tím, co včera tihle „zelenáči“ předvedli. Marek Hrivík, Oscar Lindberg, Jesper Fast a Danny Kristo, ti všichni se předvedli v pozitivním světle. Fast s Hrivíkem navíc přihrávali na Staalovu branku. Podle zámořských novinářů byl Hrivík v první třetině jediným světlým bodem v sestavě Rangers. Řádil ve všech třech pásmech a vytvářel šance.

Ve druhé třetině se dokonce v jednu chvíli na ledě ocitli Hrivík s Lindbergem a Kristem. Během dvaceti vteřin se každý z nich ocitl v šanci. Jesper si dokonce ve třetí třetině za svou hru vysloužil povýšení do prvního útokuk Ricku Nashovi a Bradu Richradsovi, protože Chris Kreider je zatím spíše zklamáním. Dobře si vedl čtvrtý útok ve složení Aaron Asham, Brandon Mashinter a Darroll Powe. Všichni předváděli nepříjemnou fyzickou hru, výtečně forčekovali a měli několik dobrých šancí. Mashinter měl vlastně dvě vůbec na hokejce největší příležitosti.

Strach oběhl střídačku Rangers, když v první třetině zasáhla ucho Michaela Del Zotta brusle soupeře a obránce začal krvácet. Del Zotto strávil v šatně většinu z druhé třetiny, ale pak se vrátil s ochranným krytem na levém uchu. Ve třetí třetině byl otřesen Dominic Moore. Zablokoval střelu svou hokejkou, puk po ní nešťastně sjel a zasáhl ho do krku. I když musel trpět bolestmi, nevynechal Moore jediné střídání.

Bláznivý poslední týden přípravy začíná nabírat na obrátkách a Rangers si už dnes zahrají v Edmontonu. Podle novináře Stevea Zipaye by měla sestavy Rangers pro tento duel vypadat následovně:

Benoit Pouliot - Derick Brassard - Mats Zuccarello
Chris Kreider - J. T. Miller - Arron Asham
Marek Hrivík - Oscar Lindberg - Danny Kristo
Micheal Haley - Dominic Moore - Derek Dorsett
Ryan McDonagh - Dan Girardi
Marc Staal - Conor Allen
Aaron Johnson - Tommy Hughes
Martin Biron
Cam Talbot


Kauza Stepan pokračuje

Možná vůbec nejzajímavějšího momentu včerejšího zápasu se dočkali fanoušci během druhé přestávky, kdy na MSG Networks promluvil generální manažer Glen Sather o smlouvě pro Dereka Stepana. Sather si nebral servítky a obvinil Stepanova agenta Matta Oatese, že dává svému klientovi špatné rady. „Nemyslím si, že Derek by byl tak velký blázen, aby si řekl: Tak, a teď tu budu rok sedět a zahazovat svou kariéru,“ řekl Sather. V mnohém má pravdu, protože Stepan už zmeškal opravdu mnoho z přípravy.

Stepan chce podle některých informací dlouholetý kontrakt na 3,5 milionu dolarů ročně. Jenže Sather se nepustí své filozofie, která mu velí, aby s hráčem po vypršení nováčkovského kontraktu podepsal maximálně dvouletou smlouvu. „Je politováníhodné, že Derek se rozhodl naslouchat svému agentovi, místo toho, aby si naplno uvědomil to, kde se nachází. Doufám, že trochu zmoudří. Skutečností je, že my jsme mu nabídli velice dobrý obchod,“ odmítá uhnout z cesty Sather.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 14:52:25