Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jezdci porazili Devils 4:1 a opět se přiblížili k postupu

Jezdci porazili Devils 4:1 a opět se přiblížili k postupu

Další sebejistý krok k postupu do play off udělali v neděli večer New York Rangers, kteří v Madison Square Garden porazili rivaly New Jersey 4:1, když si už v první třetině vypracovali dvougólový náskok. Hrdinou duelu byl kapitán Ryan Callahan, jenž vstřelil dvě branky, další přidali Derek Stepan a Taylor Pyatt, hrající jubilejní 800. zápas v NHL.
Zápasové statistiky
Blueshirts se na soupeře vrhli s velkou chutí a odměnou jim byl už po 34 vteřinách gól Callahana, který nachytal Brodeura zasunutím puku zpoza brány. Dalším výsledkem dobrého nástupu do utkání Jezdců byl gól Dereka Stepana po odehraných dvanácti minutách hry. Velký podíl na brance měl Ryan McDonagh, který Stepana dobře viděl a střílenou přihrávkou jej vybídl ke gólové teči. Jezdci zanechali v první třetině pozitivním dojmem, který kazily jen nevyužité přesilové hry včetně jedné 5 na 3.

Po přestávce se odehrálo několik nebezpečných situací před Henrikem Lundqvistem. Švédský gólman však ve spolupráci s obranou odolal. Ve 33. minutě pak Brad Richards dobře vystihl rozehrávku soupeře, nabil Pyattovi a ten prostřelil Brodeura. Gólem na 3:0 tak kanadský útočník oslavil svůj 800. zápas v NHL.

Ve 45. minutě Rangers napravili svůj nepříliš povedený dojem v přesilových hrách z první třetiny, když přesnými pasy rozebrali hostující obranu a Ryan Callahan se nenechal zaskočit pokusem Brodeura o vypíchnutí puku. Naopak, kapitán Jezdců využil pohybu soupeřova gólmana a s tečí o jeho hokejku poslal kotouč do sítě.

Rangers si celkem pohodlně hlídali svůj vysoký náskok. Dobrý dojem ze zápasu jen mírně v závěru naboural Loktianov, který snížil na 4:1 a připravil Lundqvista o druhé čisté konto v sezoně. New Jersey pod tíhou důležitosti zápasu za tohoto stavu dokonce již více jak pět minut před koncem zkusili odvolat brankáře, ale záhy je přibrzdilo vyloučení Kovalčuka po faulu na Hagelina. Protože při následné přesilovce Rick Nash neproměnil svůj brejk, stejně jako se v závěru při další hře bez brankáře nepodařilo skórovat hráčům Devils, zůstal stav 4:1 až do závěrečné sirény.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 02:19:07