Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers vedeni Callahanem vybojovali vítězství nad Winnipegem 4:2

Rangers vedeni Callahanem vybojovali vítězství nad Winnipegem 4:2

Na dva předchozí nevydařené výkony dali zapomenout Jezdci v noci z pondělí na úterý, kdy si v Madison Square Garden poradili s Winnipegem 4:2 poté, co byli po většinu zápasu lepším týmem. Kanadský celek dokázali porazit poprvé v sezoně a velkou zásluhu na tom měl především nově složený první útok, v němž Hagelina vystřídal Ryan Callahan. Ten se spolu se Stepanem a Nashem postaral o všechny branky domácích v utkání.
Zápasové statistiky
Jezdci se v předchozích dvou utkání nedokázali ani jednou gólově prosadit, tentokrát jim ale vyšlo hned první střídání. Neuběhlo ani devatenáct vteřin a Derek Stepan již slavil branku po souhře se svými spoluhráči z útoku. Ovšem, sotva stačil jeho jméno oznámit hlasatel v hale, bylo již srovnáno, když se zblízka prosadil bývalý hráč Blueshirts Nik Antropov. Steve Eminger a Roman Hamrlík byli v tu chvíli oba v rohu a nikdo z útočníků prostor před brankou také nepokryl. Ve třinácté minutě navíc poté Jets poslal do vedení Bogosian po další obří chybě v defenzívě Rangers. Brian Boyle prohrál buly a J. T. Miller jakožto pravé křídlo zůstal trestuhodně stát jako sloup (či spíš clona před Lundqvistem), místo toho aby vyrazil na modrou čáru proti Bogosianovi, který tak měl ke střele prostoru a času, že se to běžně nevidí ani v utkáních staršího dorostu.

Dalo by se říct, že jak dobře Rangers první třetinu začali, tak špatně v ní pokračovali. V útoku byli nevýrazní a v defenzívě kupili velké množství chyb. Mohli tak nakonec být rádi, že do šaten odcházeli pouze s jednobrankovým mankem. Po přestávce Blueshirts heroicky ubránili oslabení o dva hráče, přičemž Ryan Callahan měl ještě dostatek sil, aby po návratu Matse Zuccarella na led se spolu s norským forvardem pustil do přečíslení dva na jednoho. Kapitán Jezdců vzal vše na sebe, položil si na led nejprve zbývajícího obránce a poté i Pavelce, načež dokončil své dílo střelou do odkryté branky. Jeho zásah v oslabení vliv jeho spoluhráčům sebevědomí a naplnil je energií.

Od Callahanovy branky byli Rangers lepším týmem a místy měli obrovskou převahu, především co se držení puku týče. Stále to však skřípalo v koncovce, například Brad Richards nedokázal správně trefit puk po Gáboríkově přihrávce, když měl před sebou úplně odkrytou většinu brány. Veškerá převaha Jezdců mohla nakonec přijít vniveč, kdyby tři a půl minuty před druhou přestávku nevytáhl Henrik Lundqvist fantastický zákrok proti šanci, kterou měl po chytré zadovce Andrew Ladda Brian Little.

Na začátku třetí části ještě několikrát zachránil hosty Ondřej Pavelec. Českého gólmana nakonec překonal opět až Derek Stepan, který se prosadil pohotovou dorážkou z úhlu Stralmanovi střely. Rangers následně nadále kontrolovali hru, soupeři dělali problémy vysunutým napadáním a nenechávali jen kombinovat. Uklidnění pak přinesl Rick Nash, který se sedm minut před koncem prosadil střelou z kruhu a opět se osamostatnil v čele klubové tabulky střelců, kde se na něj na začátku třetinu dotáhl Stepan. Ryan Callahan si u jeho gólu připsal už svůj čtvrtý kanadský bod v utkání.

Trpký úsměv na tvářích fanoušků minutu před koncem dokázal vykouzlit Brad Richards, který při hře soupeře bez brankáře i přes dostatek klidu a prostoru nedokázal překonat bránícího obránce, který zaskakoval v prázdné bráně. Na obranu kanadského útočníka, jenž stále svými výkony zůstává za očekáváním, lze říci snad jen to, že se po většinu času rozhlížel ve snaze přihrát na gól některému ze spoluhráčů, až prováhal ideální čas ke střelbě na opuštěnou bránu. Přesto Rangers pohodlně dokráčeli k vítězství. Díky němu se v osmičce postupujících do play off udrželi před dotírajícími Islanders, nicméně další setrvání mezi osmi nejlepšími celky východní konference nebude snadné. Blueshirts nyní čekají dva zápasy proti suverénnímu Pittsburghu, první z nich už v noci ze středy na čtvrtek.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 11:36:23