Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stepan režíroval jednoznačné vítězství na ledě Flyers

Stepan režíroval jednoznačné vítězství na ledě Flyers

Úspěšní večer prožili Jezdci ve Philadelphii. Po dobrém výkonu přesvědčivě zvítězili 5:2. Navíc Brad Richards a Rick Nash zaznamenali jubilea a Derek Stepan zažil svůj dosud bodově nejúspěšnější zápas v NHL. Velkou zásluhu na vítězství bezesporu mělo, že Blueshirts nastoupili s pořádně přebudovanými útoky. John Tortorella přestal v elitní formaci stavět na Bradu Richardsovi a postavil vedle sebe hráče, kterým se daří. Derek Stepan se tak mohl těšit ze souhry s Rickem Nashem a Carlem Hagelinem. J. T. Miller se vrátil do sestavy po zranění zápěstí a hned dostal příležitost ve druhé formaci, přičemž jej ze stran podporovali Marián Gáborík a Ryan Callahan. Richards nastupoval až ve třetí řadě s Chrisem Kreiderem, jehož výkony šly po návratu z farmy nahoru a Brianem Boylem, kterému se stále nedaří navázat na své minulé výkony. Ze sestavy naopak zcela vypadl Daroll Powe.
Zápasové statistiky
Rangers v nově složených útocích začali zostra. Už po půl minutě hry Stepan pasem přes polovinu hřiště našel za obranou Hagelina, jehož střelu ovšem Bryzgalov vytáhl těsně vedle brány. Hvězdný zákrok si v úvodu utkání připsal i Henrik Lundqvist. V páté minutě se nedohodl Hamrlík se Stralmanem, kdo před brankou pokryje Hartnella a obrovitý útočník se tak nikým nehlídán dostal k nebezpečné dorážce. Král Henrik ovšem jeho dobře umístěnou střelu dokázal zneškodnit pohotovým zásahem vyrážečkou.

Utkání se od začátku hrálo v solidním tempu, bylo znát, že oba celky mají chuť porvat se o postup do play off. Úvod první třetiny patřil spíše Jezdcům, nicméně postupně převzali více iniciativy Flyers, kteří se často dostávali k nebezpečným dorážkám. Nakonec to ovšem přeci jen byli v 15. minutě Jezdci, kdo se ujal vedení. První pětka sehrála ukázkovou kombinaci v útočném pásmu, na jejímž konci byl Rick Nash a přesná střela do horního rohu Bryzgalovovy branky. Pro Nashe to byl 300. gól v NHL. Zbytek třetiny poté patřil Blueshirts, další branku už ovšem přidat nedokázali.

Přesilovky Jezdců působily opět lehce rozpačitým dojmem. Přesto ze své druhé výhody dokázali udeřit, když se dělovkou z vrcholu kruhu prosadil Brad Richards. Pro v poslední době mohutně kritizovaného útočníka se jednalo o jubilejní 250. přesný zásah v NHL. Krátce na to ještě více pojistil vedení Blueshirts Derek Stepan, jenž pohotově dorazil Nashovu střelu a ke dvěma asistencím si připsal i vstřelený gól. *galerie zarovnani=vlevo obrazky= 4863,4864,4865,4866,4867,4868*

Možnost vrátit se do zápasu daroval ke konci druhé dvacetiminutovky domácím Brian Boyle, který zbytečně fauloval v útočném pásmu a v následné přesilovce se dokázal šťastně prosadit Wayne Simmonds, od jehož brusle se odrazil puk nejprve do tyče a poté za Lundqvistova záda. Po 40 minutách tak platil stav 3:1, který fanoušky Jezdců musel naplňovat optimismem – Blueshirts totiž letos dosud vyhráli všechna utkání, v nichž po dvou třetinách vedli.

Dvoubrankové vedení Jezdci relativně pohodlně bránili až do 47. minuty, kdy Philadelphia udeřila dalším šťastným gólem. Girouxova střela šla hodně nad bránu, nicméně zasáhla těsně pod krk před bránou stojícího Voráčka. Puk po změně směru se těsně vměstnal do mezery mezi Lundqvistovou rukou a tělem a doputoval až do brány. Naštěstí vzápětí vrátil klid hostům Rick Nash, který rychlým vyjetím zpoza brány zaskočil Bryzgalova. Třetí asistenci v utkání si připsal Derek Stepan. Jelikož dvaadvacetiletý útočník k tomu ve druhé části i sám skóroval, ve výsledku to pro něj znamenalo první čtyřbodový večer v kariéře.

Nádhernou akci posléze vykouzlil Richardsův útok s přispěním Del Zotta. Na konci povedené kombinace do prázdné brány zakončoval Chris Kreider, který vstřelením gólu potvrdil dobré výkony z poslední doby. Brad Richards u jeho branky zaznamenal další jubileum: 800. bod v NHL. Blueshirts pak již dohráli utkání v pohodě. Fanoušky může těšit jak důležité vítězství, tak celkově dobrá hra celého týmu, přičemž především první formace byla excelentní – v letošní sezoně v tomto složení nastoupil Stepanův útok již po osmé a z toho sedm utkání Jezdci vyhráli. Zda ovšem zlepšená hra celého týmu nebyla jen ojedinělým výkyvem z podprůměrných až průměrných výkonů, budou muset Rangers dokázat v noci ze čtvrtka na pátek na ledě Ottawy.

Platnost uložené stránky vyprší: 29. 3. 2024 10:27:26