Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rangers v Pittsburgu propadli, prohráli 3:0

Rangers v Pittsburgu propadli, prohráli 3:0

Překvapení se nekonalo. Blueshirts se nedokázali zvednout po předchozích porážkách a pro domácí Pittsburgh byli snadným soupeřem. Penguins zvítězili 3:0, když především v první třetině na ledě doslova kralovali. Rozhodnutí nakonec ovšem padlo až ve třetí části, kdy parta kolem Sindey Crosbyho rozhodla dvěma slepenými góly. Z pohledu fanouška Jezdců utkání takřka nic pozitivního nepřineslo a trenér Tortorella musí mít plnou hlavu starostí.
Zápasové statistiky

Jezdci oproti prohraným zápasům v Buffalu a Winnipegu nastoupili v pozměněné sestavě, avšak nepředvedli se nikterak zlepšenou hrou. Vzhledem k síle Pittsburghu, to znamenalo, že se hrálo takřka výhradně na Lundqvistovu bránu a prakticky jen díky jeho schopnostem a také štěstí vděčili Blueshirts za to, že po první třetině měli ještě o co hrát. Jediným střelcem v první části tak byl domácí Bennett, který se prosadil již po 90 sekundách hry.

Do druhé třetiny vlétli Jezdci jako vyměnění, zamkli soupeře v jeho obraném pásmu a Fleury se najednou měl co ohánět. Kouč Pittsburghu Bylsma si dokonce hned po minutě hry vzal oddechový čas, ale zlepšenou hru Blueshirts to nepřibrzdilo. Pens byli i ve druhé části nebezpeční, ale Rangers již s nimi drželi krok a tak především zásluhou obou gólmanů platil po čtyřiceti minutách hry stav 1:0 pro domácí. *galerie zarovnani=vlevo obrazky= 4839,4840,4842,4844*

Změnu stavu přineslo až vyloučení Stralmana a následná přesilovka, při níž Tyler Kennedy z ostrého úhlu překvapil Lundqvista. Krátce na to Richards ztratil puk ve středním pásmu, následné přečíslení 2 na 1 Penguins sehráli výborně a Pascal Dupuis gólem na 3:0 dvanáct minut před koncem prakticky rozhodl.

Utkání se poté již dohrávalo spíš jen z povinnosti. Dalo by se říct, že v posledních zápasech Jezdci hráli špatně v obraně a v útoku ještě mnohem hůř, však ve třech utkáních dokázali skórovat pouze dvakrát. Zároveň platí, že od začátku letošní zkrácené sezony se Blueshirts nedaří na hřištích soupeřů, dosud tam vyhráli pouze čtyřikrát, navíc celkem osmkrát z celkových dvanácti zápasů venku nedokázali dát v normální hrací době víc než jednu branku. Alespoň to může ve fanoušcích vzbuzovat trochu optimismu, protože příští týden čekají Jezdce tři domácí utkání, v nichž by mohli znovu nalézt ztracené střelecké schopnosti a sebevědomí. Zda se jim to skutečně podaří, napoví již pondělní utkání s Carolinou.

Platnost uložené stránky vyprší: 28. 3. 2024 18:11:48